Δεκτά τα πτυχία των Κολλεγίων για μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεκτά τα πτυχία των Κολλεγίων για μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων

Η Γνωμοδότηση 144/2023 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έκρινε ότι τα πτυχία Κολλεγίων δύναται να χρησιμοποιηθούν για την μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων από κατηγορία ΔΕ σε ανώτερη κατηγορία ΠΕ. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

  • Η Γνωμοδότηση 144/2023 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δέχεται τα πτυχία των Κολλεγίων για μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων από ΔΕ σε ΠΕ.
  • Αρκεί η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών με απόφαση του ΑΤΕΕΝ.
  • Η αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας δεν είναι απαραίτητη.
  • Η Γνωμοδότηση αφορά ατομική περίπτωση, αλλά δύναται να έχει ευρύτερη εφαρμογή.

Η Γνωμοδότηση εξετάζει το ερώτημα εάν, για να μεταταγεί διοικητικός υπάλληλος κατηγορίας ΔΕ σε κατηγορία ΠΕ, αρκεί η κατοχή τίτλου σπουδών τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από κράτος-μέλος της ΕΕ ή τρίτη χώρα, του οποίου έχει αναγνωριστεί η επαγγελματική ισοδυναμία με τίτλους σπουδών ελληνικών ΑΕΙ. Η Γνωμοδότηση κρίνει ότι η αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας αρκεί, και δεν απαιτείται η αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας. Η Γνωμοδότηση βασίζεται στο άρθρο 70 του ν. 3528/2007, το οποίο επιτρέπει την μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων κατηγορίας ΔΕ σε κατηγορία ΠΕ, εάν κατέχουν τίτλο σπουδών τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης. Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες στην Αθήνα

 

Η Γνωμοδότηση

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω