39d27676 950f 4436 bcc5 4d69b05a6114 jpg

 Η άνοδος των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα: Η περίπτωση της Ιατρικής Σχολής του University of Nicosia στην Αθήνα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 Η άνοδος των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα: Η περίπτωση της Ιατρικής Σχολής του University of Nicosia στην Αθήνα

Η καθηγήτρια Χριστίνα Ρούτση εστιάζει στην εξέλιξη της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με αφορμή την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα από το University of Nicosia.

To Cyprus College ( Κολέγιο της Κύπρου ), που αποτελούσε το παλαιότερο ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης στην Κύπρο, εξαγοράστηκε από τον Αμερικάνικο κολοσσό << Laureate International Universities>>, το Σεπτέμβριο του 2006 και μετατράπηκε σε Cyprus International University. Δύο μήνες αργότερα, τα << Laureate International Universities>> εξαγόρασαν και το Bilgi University της Κωνσταντινούπολης.

Έτσι από το 2007 άρχισε η ιστορία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Κύπρο, κύλησε το νερό στο αυλάκι και σήμερα το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας ( University of Nicosia ) ετοιμάζεται να ιδρύσει την πρώτη ιδιωτική Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή στην Αθήνα σε συνεργασία με το επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital Partners (Όμιλος HHG).

Δημοφιλή!!  Χαμός στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ: Απολύουν για 2η φορά τον επί 19 έτη συμβασιούχο επειδή τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση

Ποιό είναι το κεφάλαιο CVC?

Αυτό καλέ που αγόρασε την ΔΕΗ και μέσω της Hellenic Healthcare Group (HHG) ελέγχει τα νοσοκομεία Υγεία, Μητέρα, Μετροπόλιταν, Λητώ και άλλα. Εχει ήδη αγοραστεί το ακίνητο της πρώην Olympic Catering ( στα σύνορα με το Ελληνικό ) ,ανακαινίζεται με γοργούς ρυθμούς και ετοιμάζεται να δεχθεί τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβρη του 2025.

Καθαρά πράγματα!!

Όσοι …θιασώτες των ιδιωτικών πανεπιστημίων περιμένουν να έρθει το Harvard και το Κολάμπια να επενδύσει στην Ελλάδα είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Η δουλειά είναι καλά στημένη!

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

Μια διάλεξη καθηγητή / Καταπληκτικό μάθημα – στάση ζωής!!!

Δημοφιλή!!  Σοκ στις Τιμές Φοιτητικής Κατοικίας: Η Κατάσταση σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω