ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Έρευνα | Εννιά στους δέκα Έλληνες είναι εθισμένοι στο κινητό τους – Υπερβολική χρήση του κινητού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έρευνα | Εννιά στους δέκα Έλληνες είναι εθισμένοι στο κινητό τους – Υπερβολική χρήση του κινητού

Εννιά στους δέκα Έλληνες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και το κινητό τους καθημερινά

Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, η χρήση του διαδικτύου και του κινητού έχει φτάσει στο 96% του ελληνικού πληθυσμού. Η χρήση του διαδικτύου αυξάνεται και στις μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς πλέον το 90% των Ελλήνων ηλικίας 5-12 ετών και το 97% των Ελλήνων ηλικίας 10 ετών και άνω είναι χρήστες του διαδικτύου. Σημαντικά πλήκτρα συντόμευσης για τον υπολογιστή

Η έρευνα δείχνει ότι η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων. Η χρήση του διαδικτύου και του κινητού είναι ευρέως διαδεδομένη, ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνεται συνεχώς. Η πλειοψηφία των Ελλήνων δηλώνει ότι η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Η χρήση του κινητού είναι ακόμα πιο διαδεδομένη, με το 92% των Ελλήνων να χρησιμοποιεί το κινητό του για να περιηγείται στο διαδίκτυο και το 88% να χρησιμοποιεί το κινητό του καθημερινά.

Δημοφιλή!!  Κρίση Στέγασης Εκπαιδευτικών στα Χανιά: Απαγορευτικό Κόστος Διαβίωσης

Οι καλύτερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την τάξη – Εξοικονομήστε χρόνο και αυξήστε τη συμμετοχή των μαθητών

367388908 1190193769041697 1314765500314354387 n

 

Το ΑΙ χρησιμοποιείται ήδη από έναν στους τέσσερις Έλληνες.

Η χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξάνεται επίσης συνεχώς, με το 69% των Ελλήνων να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο εξάμηνο. Οι νεότερες ηλικίες είναι οι πιο εξοικειωμένες με το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς το 87% των Ελλήνων ηλικίας 25-34 ετών έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο εξάμηνο.

Η έρευνα δείχνει ότι η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Ελλήνων. Η πλειοψηφία των Ελλήνων δηλώνει ότι η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή τους και ότι το Chat GPT χρησιμοποιείται ήδη από έναν στους τέσσερις Έλληνες.

Εννιά στους δέκα Έλληνες είναι «όλη μέρα μ’ ένα κινητό στο χέρι»

Επιπλέον πληροφορίες:

  • Η έρευνα διεξήχθη με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων CATI σε αντιπροσωπευτικό πανελλαδικό δείγμα 10.000 ατόμων ανά εξάμηνο.
  • Η έρευνα διεξαχθεί σε αντιπροσωπευτικό Πανελλαδικό δείγμα 10.000 ατόμων ανά εξάμηνο
Δημοφιλή!!  Η Πραγματική Ζωή ενός αθλητή - Η Ψευδαίσθηση της Δόξας: Τι Συμβαίνει Όταν Σβήνουν τα Φώτα των Γηπέδων

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω