d michailidou apo tous 50 000 an

Μιχαηλίδου: Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια | Στόχος είναι τα πτυχία να είναι ισότιμα με αυτά των δημόσιων πανεπιστημίων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στην εκπομπή της ΕΡΤ  “Newsroom“, με την Σταυρούλα Χριστοφιλέα και τον Γιώργο Σιαδήμα.

Μιχαηλίδου: Από τους 50.000 αναπληρωτές στα σχολεία, οι μισοί είναι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής

«Είναι κάτι που συζητάμε πάρα πολύ καιρό σαν παράταξη αλλά και ο πρωθυπουργός έχει δώσει το στίγμα, και συμφωνούμε όλοι, ότι έχουμε αργήσει πολύ σε αυτό» δήλωσε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου με αφορμή την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στη Βουλή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. ΥΠΑΙΘ / Nομικο πλαίσιο σχετικά με τις σχολικές υποδομές & αρμοδιότητες των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Αναφορικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποκάλυψε ότι η αρχή θα γίνει με σχολές στην Ευρώπη. «Ξεκινούμε με τις διασυνδέσεις ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με ελληνικά πανεπιστήμια, έτσι ώστε να αρχίζουν συμπράξεις ευρωπαϊκών πανεπιστημίων να ανοίγουν στη χώρα μας, να αρχίζουν να γυρίζουν πίσω οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, να μπορέσουμε να γίνουμε πόλος έλξης εκπαιδευτικών», πρόσθεσε.

Δημοφιλή!!  Χαμός στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ: Απολύουν για 2η φορά τον επί 19 έτη συμβασιούχο επειδή τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση

Η ίδια εκτίμησε ότι αυτή η αλλαγή στην ανώτατη εκπαίδευση που δρομολογείται να μπορέσει να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2024, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

«Πρωτίστως είναι η πρωτογενής νομοθεσία η οποία θα περάσει έτσι ώστε να δημιουργήσει το πλαίσιο που από τη μία θα αφήνει, από την άλλη θα θέτει πολύ αυστηρά κριτήρια για το ποιος μπορεί να έρθει στη χώρα και να ανοίξει ένα πανεπιστήμιο».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Γιώργο Σιαδήμα απάντησε και στο εάν τα πτυχία από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα εξισώνονται με τα δημόσια.

«Θέλουμε περισσότερες επιλογές, θέλουμε να φτιάξουμε ακόμα καλύτερα τα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά ο Έλληνας να μην έχει να δώσει από την τσέπη του τόσα έτσι ώστε να ξεσπιτωθεί για να πάει σε ένα πανεπιστήμιο στο εξωτερικό», σημείωσε η κα. Μιχαηλίδου. Και όπως τόνισε η ίδρυσή τους «δίνει μια επιλογή» στους νέους ενώ είναι ένα θέμα που θα μπει σε δημόσια διαβούλευση

Δημοφιλή!!  Αδιανόητο έγγραφο του Γεν.Γραμματέα απειλεί για χιλιοστή φορά Απεργούς εν μέσω καλοκαιριού

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Συχνές ερωτήσεις για τις αιτήσεις σε Πρότυπα και Πειραματικά!!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δ.Μιχαηλίδου: Από τους 50.000 αναπληρωτές στα σχολεία, οι μισοί είναι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής"
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω