ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Πόσοι είναι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί / υπάλληλοι του ΥΠΑΙΘΑ – Και η στρέβλωση των 50.000 (1/3) αναπληρωτών!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πόσοι είναι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί – υπάλληλοι του ΥΠΑΙΘΑ – Και η στρέβλωση των 50.000 (1/3) αναπληρωτών!

Σύμφωνα με δεδομένα του Υπουργείου Παιδείας, το σύνολο αυτό περιλαμβάνει 130.575 μόνιμους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και 18.334 μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό στα πανεπιστήμια. Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Υπάρχουν 64 230 εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 62 960 εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο συνολικός αριθμός του διδακτικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανέρχεται σε 127.190 άτομα.

Επιπλέον, στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υπηρετούν 3.118 υπάλληλοι, ενώ η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Εκπαίδευσης (ΓΓΔΕ & ΕΑ) απασχολεί 267 υπαλλήλους. Αργίες, Γιορτές & Διακοπές από 01/09/23 έως 30/06/24!

Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαθέτουν 18 334 μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό. Από αυτούς, 79 υπάλληλοι εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ 42 υπάλληλοι εργάζονται στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Συνολικά, το ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου Παιδείας ανέρχεται σε 148.909 άτομα, εκ των οποίων 130.575 είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 18.334 είναι μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό στα πανεπιστήμια.

Το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 50.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Δημοφιλή!!  ΠΕ11: Αναλογία διορισμών 1:1 - Πιθανή σύσταση νέων οργανικών θέσεων και αύξηση κατά 1 Ώρα στα ωρολόγια προγράμματα / Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του αριθμού των μόνιμων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχει δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων, όπως:

  • Η ανασφάλεια εργασίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που συχνά αναγκάζονται να εργαστούν σε διαφορετικές περιοχές και σχολεία κάθε χρόνο.
  • Η έλλειψη σταθερότητας στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Η μονη λύση είναι η αύξηση του αριθμού των μόνιμων εκπαιδευτικών

Μεταφορά και κατάργηση αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών / Προκαθορισμένη προκαταβολή στους διευθυντές των σχολείων

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω