ΚΑΜΠΑΝΑ

Συνεχίζει να αγνοείται η Γ’ φάση, ακούει το υπουργείο; Καθυστέρηση των προγραμμάτων ΜΝΑΕ και ΖΕΠ / Φιλόλογοι γενικής αγωγής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζει να αγνοείται η Γ’ φάση, ακούει το υπουργείο; Καθυστέρηση των προγραμμάτων ΜΝΑΕ και ΖΕΠ / Φιλόλογοι γενικής αγωγής

 Η Γ Φάση ακόμη αγνοείται, το υπουργείο ακούει;

Φιλόλογοι γενικής αγωγής – Η ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης, για την οποία τόσο πολύ ανησυχεί η ηγεσία του υπουργείου , δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο οι καθηγητές δεν βρίσκονται στο σχολικό πλαίσιο αλλά περιμένουν την «φαση». Οι μαθητές και οι καθηγητές θα κληθούν να ολοκληρώσουν την αχανή υλη που ορίζει το αναλυτικό πρόγραμμα, έχοντας ξεκινησει η εκπαιδευτική διαδικασία τρεις μήνες μετα! 

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Πρόσληψης Αναπληρωτών/τριων Εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023

ΟΛΜΕ / Για ατομική αξιολόγηση – Ερωταπαντήσεις για απεργία αποχή!

Πιερακάκης για αποτύπωση κενών & προσλήψεις αναπληρωτών / Επεξεργάζονται νέο πρόγραμμα “κόφτη κενών” στο ΥΠΑΙΘΑ!

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου και ακόμη τα κενά των φιλολόγων στα σχολεία είναι πολλά. Το υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί ευθαρσώς τόσο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που παραμένουν χωρίς καθηγητές σε πολλά σχολεία της χώρας, όσο και για τους αναπληρωτές καθηγητές που εξαιτίας της αδικαιολόγητης κωλυσιεργία της πολιτικής ηγεσίας παραμένουν άνεργοι.

Δημοφιλή!!  Ενημέρωση για 2ΓΕ/2023 - Αναμένονται μεταξύ 19 και 23 Αυγούστου - Καθυστέρηση στις διαδικασίες μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών Α' φάσης για τη Δευτεροβάθμια

Η αγανάκτηση γονιών, μαθητών και καθηγητών είναι έκδηλη πια, και όλοι αναρωτιόμαστε που αποσκοπεί αυτή η καθυστέρηση; Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές και όχι να δημιουργεί ανισότητες.

Οι αλλεπάλληλες αναβολές στην πραγματοποίηση της επικείμενης φάσης των αναπληρωτών, οδηγεί σε υποβάθμιση της ίδιας της μαθησιακής διαδικασίας, δημιουργώντας ανισότητες μεταξύ των μαθητών και των σχολείων, ενώ οι εκπαιδευτικοί κρατούνται σε ομηρία καθώς η καθυστέρηση αυτή τους στερεί το δικαίωμα στην εργασία, την άσκηση του λειτουργήματός τους, για το όποιο έχουν μοχθήσει, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να μη λάβουν μετά τη λήξη της σύμβασής τους το επίδομα ανεργίας.

Επιπλέον η ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης, για την οποία τόσο πολύ ανησυχεί η ηγεσία του υπουργείου , δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο οι καθηγητές δεν βρίσκονται στο σχολικό πλαίσιο αλλά περιμένουν την «φαση». Οι μαθητές και οι καθηγητές θα κληθούν να ολοκληρώσουν την αχανή υλη που ορίζει το αναλυτικό πρόγραμμα, έχοντας ξεκινησει η εκπαιδευτική διαδικασία τρεις μηνες μετα!

Δημοφιλή!!  Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ: Αιτήσεις Μετατάξεων, Θετικές Γνωμοδοτήσεις για Παραίτηση και Ανάκληση Μετάταξης

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω