Π2ΕΝΑΦΑ

ΠΕ11: Αναλογία διορισμών 1:1 – Πιθανή σύσταση νέων οργανικών θέσεων και αύξηση κατά 1 Ώρα στα ωρολόγια προγράμματα / Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΕ11: Αναλογία διορισμών 1:1 – Πιθανή σύσταση νέων οργανικών θέσεων και αύξηση ωρών κατά 1 Ώρα στα ωρολόγια προγράμματα / Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (Π.ΕΝ.Α.Φ.Α.) πραγματοποίησε σειρά δράσεων για την προώθηση των αιτημάτων της.

  • Συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου: Η Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. συναντήθηκε με τον κ. Απ. Παπακωνσταντίνου, συνεργάτη του Γ.Γ. κ. Κατσαρού Ι., για να συζητήσει τα αιτήματά της, τα οποία περιλαμβάνουν 554 διορισμούς, νέα αθλητικά σχολεία, νέες οργανικές θέσεις στην Π.Ε., είσοδο στην Προσχολική Εκπαίδευση και αύξηση μίας ώρας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε την αναλογία 1:1 (αποχωρήσεις:διορισμοί) για τους διορισμούς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων οργανικών θέσεων, τόνισε την τήρηση των υποσχέσεων για την αύξηση ωρών, αναγνώρισε την αδικία για τα αθλητικά σχολεία και δεν έδωσε δεσμεύσεις για την Προσχολική Εκπαίδευση.
  • Επισκέψεις σε Δ/νσεις Δ.Ε.: Αντιπρόσωποι της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. επισκέφθηκαν τις Δ/νσεις Δ.Ε. σε όλη τη χώρα και υπέβαλαν τα αιτήματα του κλάδου.
  • Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας: Η Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. συναντήθηκε με τον κ. Κόπτση, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, για να του παρουσιάσει τα αιτήματά της. Ο κ. Κόπτσης διαβεβαίωσε την Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. για επικοινωνία με το ΥΠΑΙΘΑ και στήριξη των αιτημάτων τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΑΦΑ

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (Π.ΕΝ.Α.Φ.Α) με τον κ. Απ. Παπακωνσταντίνου, συνεργάτη στο ιδιαίτερο γραφείο του Γ.Γ. κ. Κατσαρού Ι. και με τον κ Παναγιωτίδη Χ. Συζητήθηκαν τα θέματα που περιλαμβάνονταν στα πρόσφατα απεσταλμένα Δελτία Τύπου της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. προς το ΥΠΑΙΘΑ και τα οποία αποτέλεσαν το λόγο της σημερινής παράστασης διαμαρτυρίας και της συνάντησής μας. Από πλευράς μας, τονίσαμε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης τουλάχιστον 554 διορισμών (που αποτελούν τα οργανικά κενά μετατάξεων των 4 τελευταίων ετών), ζητήσαμε ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για τα πρότυπα αθλητικά σχολεία, για τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων στην Π.Ε., για την είσοδο των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στην Προσχολική Εκπαίδευση και για την εφαρμοστική Εγκύκλιο υλοποίησης της εξαγγελίας του κ. Υπουργού για την αύξηση κατά 1 ώρας της διδασκαλίας του μαθήματός μας. Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν οι ακόλουθες:

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αποκλείονται από το διορισμό για 3 ημέρες

  • Όσον αφορά στο πλήθος των διορισμών για τον κλάδο μας, επιβεβαιώθηκε ότι θα δοθεί η αναλογία 1:1 (αποχωρήσεις : διορισμοί) εφόσον όμως δεν έχουν ήδη καλυφθεί οι αποχωρήσεις από συναδέλφους που βρίσκονταν «σε διάθεση».
  • Σχετικά με τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλ. των προτάσεων των Δ/νσεων Π.Ε. για σύσταση νέων 477 οργανικών θέσεων στον κλάδο μας, δεν αποκλείστηκε η σύσταση ενός μέρους από αυτές.
  • Αναφορικά με την αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής κατά μια ώρα στα Ωρολόγια Προγράμματα, ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι: «Οι υποσχέσεις (του κ. Υπουργού) θα πρέπει να τηρούνται».
  • Για τη δημιουργία των νέων προτύπων αθλητικών σχολείων, αναγνωρίστηκε το κενό και η αδικία που υπάρχει επί 13 χρόνια στους μαθητές που έχουν κλίση στον αθλητισμό και μας διαβεβαίωσε ότι προχωράει ο σχεδιασμός υλοποίησης
  • Τέλος σχετικά με τις εξαγγελίες της απερχόμενης κ. Υπουργού για τη στελέχωση της Προσχολικής Αγωγής με καθηγητές Φυσικής Αγωγής δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.
Δημοφιλή!!  Αίτημα για δίκαιη κατανομή διορισμών θεατρολόγων / Επιτροπή Παιδείας του ΠΕΣΥΘ

Την ίδια ώρα στις Δ/νσεις Δ.Ε. όλης της χώρας, αντιπρόσωποι της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. επισκέφθηκαν τις οικείες Δ/νσεις στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και υπέβαλλαν τα σχετικά Δελτία Τύπου που έχουμε εκδώσει και που αποτέλεσαν την αιτία της σημερινής παράστασης διαμαρτυρίας στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την προσωπική τους αγωνία και φυσικά τη δυναμική του κλάδου μας.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που βρέθηκαν σήμερα στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με τις σφυρίχτρες τους για να μας βοηθήσουν στον αγώνα μας προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα στην Ηγεσία και να πετύχουμε την τελική μας δικαίωση. Συνεχίζουμε!

Π2ΕΝΑΦΑ

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη εξαμελής αντιπροσωπεία της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α., είχε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κόπτση Αλ., συνομίλησε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, για τις βασικές διεκδικήσεις του κλάδου, καθώς και την αναμονή για την επανόρθωση των χρόνιων αδικιών! Ζητήθηκε η στήριξη του στα πάγια αιτήματα του κλάδου, των Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής:

10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί – ΥΠΑΙΘΑ

  1. Να καλυφθούν οι 1.125 κενές οργανικές θέσεις ΠΕ11 που υπολείπονται, μετά τις αποχωρήσεις μόνο κατά την τελευταία 5ετία (1.542 αποχωρήσεις έναντι 417 συνολικά μόνιμων διορισμών στη Γενική, Ειδική, Α΄βάθμια και Β΄βάθμια, στο σύνολο των 28.257 διορισμών στην εκπαίδευση).
Δημοφιλή!!  ΕΚΤ \ Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Αναφέρθηκε επιπλέον ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν αποχωρήσει την τελευταία πενταετία 280 ΠΕ11 (το ελάχιστο, γιατί μετρήθηκαν πριν τις πρόσφατες αποχωρήσεις), αλλά δε δόθηκε κανένας διορισμός!!!

  1. Να συσταθούν οι 477 νέες θέσεις, τις οποίες πρότειναν οι Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το 2023.
  2. Αύξηση 1 ώρας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης από την επόμενη σχολική χρονιά 2023-24. (Σημειώνουμε ότι είχαν μειωθεί ενώ πριν, ήταν 4 οι ώρες στο Δημοτικό και 3 στο Γυμνάσιο).
  3. Απορρόφηση σε βάθος 5ετίας των συσσωρευμένων λειτουργικών κενών – εξάλειψη θεσμού αναπληρωτών.
  4. Εισαγωγή της διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής στην Προσχολική Εκπαίδευση, παρόλο που ήταν δέσμευση της προηγούμενης υπουργού, γιατί πρέπει να υπάρχει συνέχεια του κράτους.
  5. Ίδρυση των νέων Πρότυπων Αθλητικών Σχολείων χωρίς άλλη αναβολή. Υπενθυμίζουμε ότι τα Αθλητικά Σχολεία έβαλαν «λουκέτο» τον Ιούλιο του 2011 μετά από τριάντα χρόνια λειτουργίας όταν σε αυτά φοιτούσαν συνολικά 12.060 μαθητές και μαθήτριες, ενώ δεν ενοχλήθηκαν Μουσικά ή Καλλιτεχνικά σχολεία.
  6. Επανένταξη του μαθήματος της Ολυμπιακής Παιδείας στα Σχολεία, με σκοπό την ανάπτυξη των ιδεωδών του Ολυμπισμού και την μείωση της παραβατικότητας στα σχολεία μας.
  7. Υποστήριξη των ευάλωτων μαθητών Ειδικών Σχολείων με σταθερότητα στους Εκπαιδευτικούς Ειδικής Φυσικής Αγωγής και γενικά στο εκπαιδευτικό πλαίσιο.
  8. Παράλληλη στήριξη από ΠΕ11.01 στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής (όταν υπάρχει ανάγκη) στη Γενική Εκπαίδευση, με στόχο την ποιοτικότερη εκπαίδευση προς όφελος των μαθητών της τυπικής αλλά και του/της μαθητή/τριας με αναπηρία.
  9. Συμμετοχή και πάλι των Καθηγητών Ειδικής Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11.01) στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. από όπου εξοστρακίστηκαν. Είναι ο κλάδος που έχει τα περισσότερα ακαδημαϊκά προσόντα χωρίς να αναγνωρίζονται.
Δημοφιλή!!  Αίτημα για Δίκαιη Κατανομή Διορισμών Φιλολόγων: Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων (ΣΑΦ)

Εικόνα2

Εν κατακλείδι, λαβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα έχει επικοινωνία με το ΥΠΑΙΘΑ για τα θέματά μας και θα έχουμε τις απαντήσεις και τη στήριξη που χρειαζόμαστε!

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω