ΝΕΑ E-WALL

Προοπτικές Μετατροπής Θέσεων Αναπληρωτών σε Μόνιμες θέσεις με Δημιουργία 3.255 Νέων Οργανικών Θέσεων και εώς 9.000+ Διορισμούς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Προοπτικές Μετατροπής Θέσεων Αναπληρωτών σε Μόνιμες θέσεις με Δημιουργία 3.255 Νέων Οργανικών Θέσεων και έως 9.000+ (πληροφορίες μας μιλάνε για αρκετά παραπάνω κοντά στο 12χιλ περίπου) Διορισμούς στην Εκπαίδευση

  • Γίνεται προσπάθεια να προγραμματιστούν περίπου 9.000+  μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Η μετατροπή θέσεων αναπληρωτών σε μόνιμες αφορά μόνο όσους πληρώνονται από εθνικούς πόρους και όχι προγράμματα ΕΣΠΑ κτλ.
  • Η λογική είναι να ζητηθεί ο αριθμός από τις μετατάξεις σε νέους διορισμούς συν τις νέες οργανικές που θα συσταθούν, αριθμός που θα ξεπερνάει και τις 9000

Όλα αυτά φυσικά ΔΕΝ είναι τελεσίδικα αλλά υπό σηζήτηση με τα συναρμόδια υπουργεία (η μετατροπή θέσεων αναπληρωτών σε μόνιμες, με τη δημιουργία 3.255 νέων οργανικών θέσεων 1.700 για κοινές ειδικότητες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 1.555 για το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό – ΕΕΠ και ΕΒΠ). Συνολικά, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα να γίνουν έως 7.000 διορισμοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως αναφέρει  αξιόπιστη πηγή  στο ΥΠΑΙΘΑ.

Οι θέσεις θα καλυφθούν από εθνικούς πόρους, ενώ οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Υπουργό Παιδείας έως τις 20 Ιουλίου.

Όσον αφορά τη 2γε δύσκολα θα βγει πριν τα μέσα Αυγούστου και ίσως πάει για τέλη Αυγούστου, με ότι αυτό συνεπάγεται για προσλήψεις αναπληρωτών. Υπομονή 

Σε πρόσφατη δημοσίευση του ο Πατρέας το είχε αναφέρει και μας είχε προϊδεάσει συγκεκριμένα λέει:

” Για να γίνουν κι άλλοι διορισμοί (πέραν των 4ΧΧΧ), πρέπει από κάπου να βρεθούν πιστώσεις. Ένας δημοσιονομικά ουδέτερος τρόπος για αυτό είναι η μετατροπή πιστώσεων (που προέρχονται κάθε χρόνο από εθνικούς πόρους) για προσλήψεις αναπληρωτών, σε πιστώσεις για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Τώρα θα πει κάποιος: οι προηγούμενοι δεν το είχαν σκεφτεί αυτό; Προφανώς και το είχαν σκεφτεί, αλλά επειδή το εγχείρημα αυτό έχει διαφόρων ειδών δυσκολίες (τεχνικές και όχι μόνο), δεν το επιχείρησαν (εξάλλου υπήρχε προτεραιότητα στην Παιδεία από τις συνολικές αποχωρήσεις του Δημοσίου, οπότε επαναπαύονταν σε αυτό). Η μετατροπή αυτή, εκτός του ότι είναι μια δύσκολη άσκηση (και όχι βέβαιο ότι θα τελεσφορήσει), δεν είναι 1 προς 1. Δηλαδή, η μείωση στον αριθμό των αναπληρωτών είναι μεγαλύτερη από τον αριθμό διορισμών που μπορούν να δώσουν αυτές οι Χ πιστώσεις. Οπότε αριθμός διορισμών μεγαλύτερος του 4ΧΧΧ σημαίνει ότι συνολικά θα εργαστούν λιγότερα άτομα στην Εκπαίδευση το 2024-2025. Αυτό το σενάριο για άλλους (όσους είναι κοντά στο διορισμό) είναι ευνοϊκό και για άλλους όχι. Πάντως ήδη έχουν γίνει τηλεδιασκέψεις με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι στη διαχείριση του προσωπικού.”

Εκκαθαρισμένοι πίνακες εκπαιδευτικών: Τι πρέπει να προσέξετε

 

Σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και για θέματα που αφορούν κατ εξοχήν αναπληρωτές και τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη σχολική χρονιά 24-25 με πιστώσεις και “πετσοκοματα” που ακούμε να έρχονται.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω