ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2Γ/2022: ΑΣΕΠ για την έκδοση των αποτελεσμάτων του Πανελληνίου Γραπτού Διαγωνισμού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

2Γ/2022: ΑΣΕΠ για την έκδοση των αποτελεσμάτων του Πανελληνίου Γραπτού Διαγωνισμού

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Προγραμματισμός του 2024 για τις θέσεις στο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα θα γίνει μέσω του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού 2Γ/2022. Συγκεκριμένα, θα προσφερθούν περίπου 1.500 θέσεις για Τεχνολογική Εκπαίδευση (ΤΕ) και 3.500 θέσεις για Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση (ΠΕ).

Σε περιπτώσεις όπου οι επιτυχόντες είναι λιγότεροι από τις διαθέσιμες θέσεις, όπως για παράδειγμα στις ειδικότητες των δασοπόνων, αυτές θα μελετηθούν ξεχωριστά για να βρεθούν κατάλληλες λύσεις. Το ΑΣΕΠ εξετάζει αν οι συγκεκριμένες θέσεις θα καλυφθούν μέσω νέων προκηρύξεων ή μέσω του συστήματος των επιλαχόντων από προηγούμενους διαγωνισμούς.

Ο δεύτερος μεγάλος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός προγραμματίζεται για το 2025, καθώς η προετοιμασία του απαιτεί αρκετό χρόνο.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Θάνος Παπαϊωάννου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έκδοση των αποτελεσμάτων του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού:

«Είναι εύλογη η αγωνία όσων υποψηφίων πέρασαν τη βάση του γραπτού διαγωνισμού για τον χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων των σχετικών προκηρύξεων. Κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχα μαζί τους στη Θεσσαλονίκη, τους ενημέρωσα για το σχετικό χρονοδιάγραμμα και για τα άλλα θέματα που τους απασχολούν. Από τη στιγμή, όμως, που το θέμα έλαβε ευρύτερες διαστάσεις με σημερινό δημοσίευμα, οφείλω να ενημερώσω για τα εξής:

  1. Οι τρεις προκηρύξεις που εκδόθηκαν μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού αφορούσαν σε 4.276 θέσεις ΠΕ και 1.843 θέσεις ΤΕ. Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει αυτό από πλευράς όγκου εργασίας, σημειώνω ότι στην τετραετία 2020-2023 εκδόθηκαν προκηρύξεις για 4.487 θέσεις ΠΕ και 4.479 θέσεις ΤΕ (στις οποίες δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις ΤΕ νοσηλευτών της 7κ/2022). Συνεπώς, για να εκδοθούν τα αποτελέσματα των προκηρύξεων του γραπτού διαγωνισμού ελέγχονται τα δικαιολογητικά και εξετάζονται ενστάσεις για περισσότερες θέσεις από ό,τι οι θέσεις της περασμένης τετραετίας.

  2. Το γεγονός ότι όλες αυτές οι θέσεις περιλαμβάνονταν σε 3 μόνο προκηρύξεις (έναντι 37 της τετραετίας 2020-2023) είχε  επιπτώσεις και στον χρόνο σύνταξης των προκηρύξεων, άσχετα με το ότι είχε θετικές συνέπειες από άλλες πλευρές. Από τα τέλη Ιουνίου που λάβαμε τα σχετικά αιτήματα από το ΥΠΕΣ για έκδοση προκηρύξεων μέχρι τη διαδοχική έκδοση των προκηρύξεων μετά από λίγους μήνες, μεσολάβησαν εντατικές διαβουλεύσεις με πάνω από 120 διαφορετικούς φορείς για τους ΤΕ και 190 φορείς για τους ΠΕ.  Καμία προκήρυξη δεν μπορεί να εκδοθεί εάν έστω και ένας φορέας που θα περιληφθεί σε αυτή δεν αποστείλει τα απαραίτητα στοιχεία και προσόντα και δεν δώσει εν τέλει τη σύμφωνη γνώμη του στο σχέδιο της προκήρυξης που συντάσσει το ΑΣΕΠ. Και είναι προφανές ότι δεν κινούνται όλοι οι φορείς με τους ίδιους ρυθμούς.

  3. Παρά τα δεδομένα αυτά, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα οριστικά αποτελέσματα για 141 θέσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (που είχε και πρακτικές δοκιμασίες) και τα προσωρινά αποτελέσματα για 1.800 θέσεις ΤΕ. Εντός του Ιουνίου θα εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα των ΤΕ και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να εκδοθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου τα προσωρινά των ΠΕ. Η έκδοση αυτών των αποτελεσμάτων αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή.

  4. Για την πληρότητα της εικόνας σχετικά με το συνολικό έργο του ΑΣΕΠ, σημειώνω και τα εξής:

Δημοφιλή!!  Έκδοση βαθμολογιών γραπτής ηλεκτρονικής εξέτασης των Προσκλήσεων 2ΠΔΑ/2024, 4ΠΔΑ/2024, 5ΠΔΑ/2024, 6ΠΔΑ/2024, 7ΠΔΑ/2024, 8ΠΔΑ/2024, 10ΠΔΑ/2024, 11ΠΔΑ/2024, 12ΠΔΑ/2024 και 14ΠΔΑ/2024

     Στο πρώτο τετράμηνο του 2024 εκδόθηκαν προσωρινά αποτελέσματα για 2.583 θέσεις (έναντι 2.276 το 2023) και οριστικά αποτελέσματα για 4.518 θέσεις (έναντι 636 το 2023).

  Παράλληλα, εκδικάζονται 6.500 ενστάσεις για εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας, εξετάζονται 1.369 αιτήματα αναπληρώσεων (λόγω μη αποδοχής διορισμού), διεξάγονται για πρώτη φορά ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για διοικητές φορέων, υπηρεσιακούς γραμματείς και δασοπόνους και όλες βέβαια οι άλλες διαδικασίες στις οποίες μετέχει το ΑΣΕΠ και δεν θα ήταν δυνατόν να απαριθμηθούν εξαντλητικά σε ένα δελτίο τύπου. Αναφέρω μόνο τη διαδικασία προσλήψεων 500 υπαλλήλων της δικαστικής αστυνομίας που δεν περιλαμβανόταν στον προγραμματισμό μας και η οποία έληξε προ τριών  εβδομάδων μετά από 8 μήνες εντατικών κοινών προσπαθειών ΑΣΕΠ και Υπουργείου Δικαιοσύνης σε επταήμερη βάση.

  1. Έχω τονίσει με κάθε ευκαιρία ότι η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του ΑΣΕΠ είναι καλοδεχούμενη και επωφελής για τη δημόσια διοίκηση και την κοινωνία. Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι έχει και παρενέργειες στον ρυθμό, κυρίως, της έκδοσης αποτελεσμάτων. Σε αυτή την κρίσιμη φάση, η διεύρυνση αυτή πρέπει να στηριχθεί από όλους, περιλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης που έχουν καίριο ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

ΑΣΕΠ-6Κ/2020 : Πρόσκληση για ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών ΤΕ (αναπληρώσεις)

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω