Screenshot 82 E-WALL

Καταγγελία αυταρχικής συμπεριφοράς της Διευθύντριας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καταγγελία αυταρχικής συμπεριφοράς της Διευθύντριας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά της Διευθύντριας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Η συμπεριφορά της Διευθύντριας δημιουργεί κλίμα τοξικότητας, φόβου και πίεσης, δυσχεραίνοντας το έργο των εκπαιδευτικών. Η ΕΛΜΕ έχει παρέμβει στο σχολείο δύο φορές φέτος, ενώ έχει καταγγείλει την Διευθύντρια στο ΔΙΔΕ Πειραιά. Προγραμματίζεται κινητοποίηση έξω από το σχολείο την Τετάρτη 21/2 στις 8:00 πμ., με στάση εργασίας 08:00-11:00. Η ΕΛΜΕ θα ζητήσει σχετική καταγγελία και από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Σύμβουλος ανέβασε βίντεο από αξιολόγηση στο TikTok & στο Fb

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για αυταρχική, αντισυναδελφική συμπεριφορά, που οδηγεί στον εργασιακό εκφοβισμό των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο σχολείο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν συνάδελφοι/συναδέλφισσες για πολλοστή φορά φέτος, αυτή τη φορά στη μαζικότατη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στο σχολείο την Τρίτη 13/2/2024:

  • Εκπαιδευτικοί δέχονται συνεχώς απαξιωτικές συμπεριφορές και προσωπικές απειλές (για πειθαρχικές αναφορές σε βάρος τους, για αρνητική αξιολόγηση (Α2), ακόμα και για μη πρόσληψή τους στο σχολείο το επόμενο έτος!), όταν διατυπώνουν διαφορετική γνώμη από εκείνη της Διευθύντριας. Στα πλαίσια αυτά, η Διευθύντρια έφτασε στο σημείο να καταθέσει αναφορά στο Πειθαρχικό της ΔΙΔΕ Πειραιά σε βάρος αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, με ανυπόστατες κατηγορίες. Απαξιωτικές συμπεριφορές, που αγγίζουν ακόμα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (έγινε καταγγελία από συγκεκριμένο συνάδελφο που τού ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει, γιατί δεν έχει ο ίδιος παιδιά-δεν είναι πατέρας δηλαδή!).
  • Η Διευθύντρια προσπάθησε, με τους παραπάνω τρόπους, να αλλάξει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, που τάχθηκε υπέρ της απόφασης της ΟΛΜΕ για κατάθεση των ενιαίων κειμένων στην αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας, αφού πρώτα ανέβαλε με κάθε ευκαιρία την σχετική συνεδρίαση και αφού είχε ήδη ορίσει συντονιστές ομάδων χωρίς σχετική συνεδρίαση και απόφαση συλλόγου διδασκόντων, με σκοπό να κατατεθούν σχέδια δράσης.
  • Απαιτεί την αναπλήρωση διδακτικών ωρών, όταν απουσιάζει εκπαιδευτικός, από άλλους εκπαιδευτικούς, σε παράβαση του διδακτικού τους ωραρίου. Ζητά την πραγματοποίηση εφημερίας από εκπαιδευτικούς που έχουν κενό, εν ώρα διδασκαλίας.
  • Προχωρά με παράτυπο τρόπο σε προσθήκες στο πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων, αφού αυτό έχει υπογραφεί από τους εκπαιδευτικούς, ενώ έφερε δυσκολίες στην οργάνωση και πραγματοποίηση σχολικών εορτών.
  • Παρουσιάζει στους/στις μαθητές/μαθήτριες τις δικές της αποφάσεις, σαν αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Ζητά από συναδέλφους/συναδέλφισσες να αιτηθούν (εκπαιδευτική;;;) άδεια, προκειμένου να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια σχολικών συμβούλων!
Δημοφιλή!!  Δείτε την χθεσινή Εκδήλωση (Βίντεο) ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ με ομιλητές από τον ακαδημαϊκό και νομικό χώρο ανέλυσαν τα παιδαγωγικά και νομικά επιχειρήματα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών.

Όλα τα παραπάνω, έχουν επιβάλει κλίμα τοξικότητας, φόβου, αφόρητων πιέσεων και δυσλειτουργίας, με αποτέλεσμα να δυναμιτίζεται το απαραίτητο παιδαγωγικό κλίμα και οι εκπαιδευτικοί να δυσκολεύονται αφόρητα να επιτελέσουν το δύσκολο και σύνθετο έργο τους.

Τονίζουμε ότι στις 13/2/2024 ήταν η 2η φορά που φέτος η ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στο συγκεκριμένο σχολείου.

Σχετική ανακοίνωση, που καταγγέλλει απειλές απέναντι σε γονείς μαθητών που αποφάσισαν (οι μαθητές) να οργανώσουν, συλλογικά και δημοκρατικά, αγωνιστικές κινητοποιήσεις,  έχει εκδώσει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να ανεχτεί αυταρχικές συμπεριφορές. Εκτός της έκδοσης της συγκεκριμένης ανακοίνωσης-καταγγελίας, προχώρησε σε καταγγελία στο ΔΙΔΕ Πειραιά, στα πλαίσια συνάντησης που είχε μαζί του (βλέπε σχετικό Δελτίο Τύπου υπ’ αριθμόν 43 στις 15/2/2024). Αποφασίζει επιπλέον: την πραγματοποίηση κινητοποίησης έξω από το σχολείο την Τετάρτη 21/2 στις 8:00 πμ. Για το σκοπό αυτό κηρύσσει στάση εργασίας 08:00-11:00). Τέλος, θα ζητήσει σχετική καταγγελία και από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Δημοφιλή!!  Εκδήλωση ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Ατομική Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών - Επιπτώσεις και Κοινωνική Διάσταση | Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, 18:30

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω