44e03c1f 4ccc 4015 a4b1 4450d3511fa8 E-WALL

Τέσσερις μηχανές με 8 αστυνομικούς συλλαμβάνουν δασκάλα μετά από μήνυση μητέρας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μόλις οκτώ αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να συλλάβουν δασκάλα δημοτικού σχολείου στο Αιγάλεω η οποία μηνύθηκε από μητέρα. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου. Ανάλογα περιστατικά γίνονται δυστυχώς κάθε χρόνο θυμηθείτε: Σέρνουν εκπ/κους στα κρατητήρια με απίστευτη ευκολία – Τους αντιμετωπίζουν σαν κοινούς εγκληματίες, ύποπτους φυγής και υπάρχουν αιτήματα της ομοσπονδίας προς το υπουργείο να παρέμβει νομοθετικά, ώστε με κάποιον τρόπο να σταματήσει αυτή η κατάσταση και να πάψει ο εκπαιδευτικός να είναι παντελώς απροστάτευτος και να διαπομπεύεται από την κάθε καταγγελία, πρωτού καν αυτή εξεταστεί και αξιολογηθεί . Παρόλο που υπήρχαν πληροφορίες ότι κάτι σχεδιάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση: Ετοιμάζεται ρύθμιση για την νομική προστασία των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει το παραμικρό και τα θλιβερά περιστατικά επαναλαμβάνονται. Δείτε:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

Με αφορμή την άδικη σύλληψη συναδέλφισσας σε σχολείο του Αιγάλεω μετά από μήνυση μητέρας το Δ.Σ του Συλλόγου ξεκαθαρίζει τα εξής:

– Το σχολείο είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας. Όταν μια κοινωνία νοσεί, τα συμπτώματα της ασθένειας θα προσβάλλουν και το σχολικό περιβάλλον. Δυστυχώς, ως εκπαιδευτικοί στο σχολείο εισπράττουμε «ως σάκος του μποξ» καθημερινά όλα τα κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα των μαθητών και των γονέων τους τα οποία τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας έχουν γιγαντωθεί.

Δημοφιλή!!  40 Χρόνια Χωρίς Έλεγχο & Πιστοποίηση Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων στο 1ο Δ. Χολαργού - Κίνδυνος για 450 παιδιά και 70 εκπαιδευτικούς!

– Ηθικοί αυτουργοί και υποκινητές των επιθέσεων που δεχόμαστε στο σχολείο είναι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο. Η Κυβέρνηση δεν αφουγκράζεται και δεν λύνει τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικογένειας. Το Υπουργείο Παιδείας εθελοτυφλεί και κωφεύει στα πραγματικά προβλήματα των σχολείων και της Παιδείας. Προχωρά σε εξαγγελίες νομοθετικών ρυθμίσεων με επικοινωνιακή χρυσόσκονη, χωρίς διάλογο και χωρίς να ακούει τις απόψεις των μάχιμων εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας συνεπικουρούμενοι από τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης απαξιώνουν, συκοφαντούν, εκβιάζουν τρομοκρατούν, εκφοβίζουν τους εκπαιδευτικούς, σέρνουν στα δικαστήρια τα συνδικαλιστικά μας όργανα για κάθε λόγο κατ΄ εξακολούθηση και συστηματικά.

– Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι δυστυχώς το φαινόμενο γονείς να στρέφονται κατά εκπαιδευτικών (καταγγελίες, μηνύσεις, αναφορές, ακόμα και χειροδικίες) και η κατάσταση αυτή να αποτελεί πια μια καθημερινότητα στα σχολεία. Τελευταίο περιστατικό η σύλληψη δασκάλας σε σχολείο του Αιγάλεω (12/2) από ολόκληρο αστυνομικό απόσπασμα (4 μηχανές με 8 άνδρες της Ζήτα και περιπολικό- λες και είχαν να συλλάβουν κακούργους) μετά από μήνυση μητέρας.

Δημοφιλή!!  Μαθητής συνελήφθη με σουγιά και κάνναβη σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα - Τρεις συλλήψεις

Ρωτάμε λοιπόν τους υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας:

– Ποιος και πώς μας προστατεύει σε αυτές τις καταστάσεις;

– Τι θα γίνει με την πλατφόρμα την οποία ετοιμάζει το Υπουργείο για τις ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες; Πόσους εκπαιδευτικούς θα πρέπει ακόμα να συλλάβει η αστυνομία μέσα στα σχολεία;

– Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη, ποιος θα απολογηθεί για το διασυρμό, την ταλαιπωρία και την κατασυκοφάντηση των συναδέλφων μας;

Δηλώνουμε λοιπόν προς όλες τις κατευθύνσεις:

– Εμείς δεν δεχόμαστε να γίνουμε ο «σάκος του μποξ» κανενός. Παλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να βγάλουμε στην κοινωνία μορφωμένους, δημοκρατικούς, ολοκληρωμένους πολίτες. Ονειρευόμαστε ένα δημοκρατικό σχολείο που θα χωρά όλη τη γνώση και όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις. Δίνουμε την ψυχή μας καθημερινά για το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, τους μαθητές και τους γονείς τους.

Δημοφιλή!!  Δύο ανήλικοι ένοχοι για ληστεία καθηγητή - Αθωώθηκε ο τρίτος

– Θέλουμε τους γονείς στο πλευρό μας σε αυτόν τον αγώνα και όχι απέναντί μας. Είμαστε και εμείς εργαζόμενοι, έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες. Είμαστε κομμάτι της εργατικής πλειοψηφίας του τόπου μας. Απαιτούμε και δικαιούμαστε σεβασμό στο έργο μας.

Η συναδέλφισσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ σε αυτήν την περιπέτεια!! Ο Σύλλογος μας είναι στο πλευρό της. Θα φροντίσουμε για την νομική υποστήριξη της, θα καλύψουμε όλα τα έξοδα, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καταπέσουν οι άδικες και αστήρικτες κατηγορίες. Θα στηρίξουμε το σχολείο και τους συναδέλφους μας. Αν χρειαστεί, θα βοηθήσουμε ακόμα το παιδί και την οικογένειά του γιατί εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο κοινωνικός μας ρόλος και τι συμβαίνει αληθινά. Να αποσυρθεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η μήνυση και να πάψει η δίωξη της συναδέλφισσας. Καμία πειθαρχική διαδικασία με βάση αστήρικτες κατηγορίες. Όλοι/ες στο πλευρό της συναδέλφισσας και του σχολείου.

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω