ΚΑΙΡΟΣ E-WALL

Κλειστά σχολεία στην Δυτική Μακεδονία και μεγάλους Δήμους λόγω κακοκαιρίας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κλειστά σχολεία στην Δυτική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας

Λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στην Δυτική Μακεδονία, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024.

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά σε όλους τους δήμους.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά στους δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Σέρβων. Στο δήμο Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10:00, ενώ στον δήμο Βοΐου στις 09:15.
  • Στον δήμο Γρεβενών, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 09:15, ενώ τα Εσπερινά σχολικά Λύκεια θα ολοκληρώσουν το ωράριό τους στις 20:00. Στον δήμο Δεσκάτης, όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, οι σχολικές μονάδες στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού θα ξεκινήσουν στις 10:00, ενώ στον δήμο Νεστορίου θα παραμείνουν κλειστές.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τους δημάρχους των περιοχών, οι οποίοι έκριναν ότι οι συνθήκες είναι επικίνδυνες για τη μετακίνηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Δημοφιλή!!  Εξοργιστική η αντιμετώπιση εκπαιδευτικών στη Ρόδο με απολύτως άδικη αντιμετώπισή τους ως εγκληματιών και κράτησή τους. Αίσχος. Απαιτούμε την άμεση αποκατάστασή τους και την προάσπιση, από την πολιτεία, του κύρους του εκπαιδευτικού λειτουργήματος

Επιπλέον θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε:

  • Δήμο Εορδαίας
  • Δήμο Πρεσπών
  • Δήμο Αμυνταίου
  • Δήμο Κιλκίς

Στον Δήμο Έδεσσας, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 10 το πρωί, ενώ στον Δήμο Βελβεντού και στο Δήμο Βοϊου θα λειτουργήσουν με καθυστέρηση μιας ώρας.

Στους Δήμους Εορδαίας, Πρεσπών και Αμυνταίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών. Στον Δήμο Κιλκίς, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω του δριμού ψύχους και του παγετού.

Στους Δήμους Έδεσσας, Βελβεντού και Βοϊου, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά ή με καθυστέρηση μιας ώρας λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχές

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το οποίο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχές.

Δημοφιλή!!  Δώρο Πάσχα 2024: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα Κυριακή σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στη βόρεια Ελλάδα γρήγορα θα σταματήσουν.

Αύριο, Δευτέρα, ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ήδη προκαλούν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς είναι σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου σε πολλά λιμάνια της χώρας. Σήμερα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις και η έντασή τους θα φτάνει τα 8-9 μποφόρ σε όλο το Αιγαίο.

Δημοφιλή!!  Σχολικός Εκφοβισμός - Μαχαίρια και Ανιχνευτές Μετάλλων | Πώς οι ΗΠΑ Απέτυχαν στην Αντιμετώπιση του Bullying & Κριτική στην Αυστηροποίηση Ποινών του ΥΠΑΙΘΑ!!

Από το μεσημέρι της Δευτέρας σταδιακά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από το βράδυ στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Επιπλέον, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τη νύχτα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι καλύτερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την τάξη – Εξοικονομήστε χρόνο και αυξήστε τη συμμετοχή των μαθητών

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:


α) Σήμερα Κυριακή (21-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης, κατά κανόνα ασθενείς. Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στη βόρεια Ελλάδα γρήγορα θα σταματήσουν.
β) Τη Δευτέρα (22-01-24) ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω