crowd gef5faaa49 1280 E-WALL

27 χρόνια σε κοντέινερ, χωρίς μουσικά όργανα και με το μάθημα να γίνεται στα αποδυτήρια του Γυμναστηρίου: Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

27 χρόνια σε κοντέινερ, χωρίς μουσικά όργανα και με το μάθημα να γίνεται στα αποδυτήρια του Γυμναστηρίου: Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών

Την Τετάρτη 29/11/23 πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στο κέντρο της πόλης.

Oι μαθητές κατέληξαν στο δημαρχείο για να καταθέσουν ψήφισμα, στο οποίο σημείωναν: ” Διεκδικούμε άμεσα το κτίριο που μας αξίζει”.

Μεταφορά και κατάργηση αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών / Προκαθορισμένη προκαταβολή στους διευθυντές των σχολείων

Ακολουθεί το ψήφισμα των μαθητών και περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο

Εμείς οι μαθητές του μουσικού σχολείου Γιαννιτσών συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Διαμαρτυρία Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων 28-29-30 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμαστε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μας κοινότητες και ζητάμε ΑΜΕΣΑ την επίλυση τους. Πάγιο αίτημά μας είναι η αναγνώριση των μουσικών σπουδών των μαθητών των μουσικών σχολείων, ώστε να μας δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουμε σε εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων, στο αντικείμενο της Αρμονίας, της Βυζαντινής Μουσικής, των ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και του ατομικού οργάνου επιλογής, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουμε μαθήματα σε ωδεία, τα οποία έχουμε ήδη διδαχτεί στα σχολεία μας. Η απόκτηση τίτλων σπουδών προβλέπεται από την υπ’ αριθμ. Γ2/3375/30-06-1999 (ΦΕΚ1505/Β’/22-07-1999) Υπουργική Απόφαση για τα μουσικά σχολεία και έχει εφαρμοστεί μόνο μία φορά μέχρι σήμερα.

Τα μουσικά σχολεία λειτουργούν στο πλαίσιο της δημόσιας, δωρεάν δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι αδιανόητο να αναγκαζόμαστε να καλύπτουμε το κόστος για την προμήθειας των βιβλίων ειδικοτήτων και της αγοράς και συντήρησης του απαιτούμενου εξοπλισμού των μουσικών οργάνων. Στους μαθητές όλων των σχολείων πρέπει να παρέχεται το ίδιο δωρεάν εγχειρίδιο για όλα τα μουσικά μαθήματα, καθώς επίσης και σε κάθε σχολείο να υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός μουσικών οργάνων τα οποία θα μπορούν να δανείζονται οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Επιπρόσθετα, να επισημάνουμε την τεράστια καθυστέρηση πρόσληψης των καθηγητών των μουσικών ειδικοτήτων. Το σχολείο μας χρειάζεται 5 καθηγητές ταμπουρά και φέτος δεν έχει έρθει κανείς ακόμα.

Αργίες, Γιορτές & Διακοπές από 01/09/23 έως 30/06/24!

Ειδικότερα, ζητούμε τα ακόλουθα:

Αρχικά, εμείς οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε την πολιτεία για την αδιαφορία που έχει επιδείξει εδώ και 27 χρόνια καθώς το σχολείο λειτουργεί σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια προσωρινής διαμονής ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν τους μαθητές. Μάθημα γίνεται σε αποδυτήρια του Γυμναστηρίου, στο εργαστήρια Φυσικής, στην αίθουσα Πληροφορικής, ακόμη και στην αποθήκη του σχολείου. Οι τριτοκοσμικές συνθήκες, δεν θυμίζουν σε τίποτα μια ευρωπαϊκή και σύγχρονη κοινωνία, καθώς οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των μαθητών είναι ορατοί.-Πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών του εκάστοτε αποφοίτου στο αντικείμενο ειδίκευσής του και υποχρεωτική αναγνώριση αυτού, όπως και των μαθημάτων τα οποία έχει ήδη διδαχθεί.

-Εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Γ2/3375/30-06-1999 (ΦΕΚ1505/Β΄/22-07-1999) Υπουργικής Απόφασης και διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων στην Ευρωπαϊκή Μουσική, τη Βυζαντινή Μουσική, τα Παραδοσιακά Όργανα και στο ατομικό όργανο επιλογής, με ταυτόχρονη κατοχύρωση, μέσω της απόκτησης πτυχίου, των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

-Δωρεάν διανομή των μουσικών βιβλίων και του συνόλου του απαραίτητου εξοπλισμού (μουσικά όργανα, κ.ά), που απαιτείται για τα μουσικά μαθήματα.

-Έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών των μουσικών μαθήματων, αλλά και της παράλληλης στήριξης

-Μοριοδότηση των παιδιών που ενδιαφέρονται για μουσικές σχολές καθώς έπειτα από πολυετή φοίτηση στο μουσικό σχολείο κατέχουν τις απαραίτητες δυνατότητες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκάστοτε Μουσικής σχολής.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω