questions g21d4336ef 1280

Νέα στοιχεία στην υπόθεση στοχοποίησης εκπαιδευτικού για προβολή παιδικής ταινίας – Πότε θα παρέμβει η ΔΟΕ – Ποιοι μιλούν για ακροδεξιά εμπλοκή

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εντυπωσιακά στοιχεία έρχονται στα αυτιά μας για την υπόθεση που δείχνουν ότι πιθανότατα τίποτα από ότι είχε γραφτεί αρχικά δεν ισχύει. Θυμίζουμε ότι η αρχική είδηση που έκανε το γύρο του διαδικτύου μιλούσε για “Δασκάλα που προέβαλλε σε παιδιά ταινία ερωτικού περιεχομένου”. Λοιπόν, τίποτα από αυτή την πρόταση ΔΕΝ αληθεύει. Αυτό που έγινε είναι ότι συναδέλφισσα  εκπαιδευτικός ειδικότητας, έδειξε στα πλαίσια του μαθήματός μια ταινία που έχει βραβευτεί ως ΠΑΙΔΙΚΗ ταινία μικρού μήκους. Συγκεκριμένα έχει βραβευτεί με:

Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid (Σίνεκιντ), Άμστερνταμ.
Το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest (Φλικερφέστ), Σίδνεϊ
Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF (Μπουφ), Μάλμε
Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Cinemira (Σινεμίρα), Βουδαπέστη
Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021.
Πέρα από τις διακρίσεις της όμως η ταινία αυτή βρίσκεται στην πλατφόρμα του CINEDU. Τι είναι αυτή η πλατφόρμα όμως; Το CINEDU είναι μια πλατφόρμα streaming ταινιών σχεδιασμένη για τα σχολεία, ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Παρέχει 92 ταινίες και συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό δωρεάν, για χρήση στο πλαίσιο των μαθημάτων. To σχετικό έργο ονομάστηκε: “Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία” και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την ΕΕ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη φτάνει την κλίμακα των 1.418.964€! Το CINEDU ανήκει στο ελληνικό κέντρο κινηματογράφου το οποίο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), το οποίο εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού. Τώρα εάν απορείτε πως φτιάχνεται μια πλατφόρμα εκπαιδευτικού υλικού με κρατικό χρήμα, από έναν φορέα άσχετο με την εκπαίδευση και χωρίς την εποπτεία του υπουργείου παιδείας έχετε απόλυτο δίκιο, πάντως μόνο η εκπαιδευτικός δεν φταίει για αυτό. Εδώ να πούμε ότι το ΙΕΠ έσπευσε να νίψει τας χείρας του, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το CINEDU. Μήπως άραγε θα έπρεπε να έχει; Μήπως το εκπαιδευτικό υλικό που προτείνεται επισήμως σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από κρατικούς φορείς και γίνεται με κρατικό χρήμα, έπρεπε να εποπτεύεται από το υπουργείο παιδείας, από το ΙΕΠ ή από κάποιον τέλος πάντων που έχει σχέση με την εκπαίδευση; Σε κάθε περίπτωση αν θελήσει η πολιτεία να ξαναδώσει 1,5 εκατομμύριο σε κάποιον για να φτιάξει ένα site με 90 ταινίες, εμείς προσφερόμαστε με χαρά να το αναλάβουμε και με λιγότερα!
σκηνοθέτης
Άλλη μια φήμη την οποία εμείς δεν υιοθετούμε, απλώς σας λέμε ότι ακούσαμε, είναι πως τα σχετικά εξώδικα επιμελήθηκαν νομικοί επιστήμονες που τυχαίνει να ήταν και στην ομάδα υπεράσπισης γνωστού ακροδεξιού πολιτικού που βρίσκεται στη φυλακή. Φυσικά αυτό και να συμβαίνει είναι απολύτως νόμιμο, δεοντολογικό και δικαίωμα του καθενός να επιλέγει όποιον έγκριτο δικηγόρο επιθυμεί. Ακόμη μαθαίνουμε ότι ο τοπικός σύλλογος εκπαιδευτικών έχει ήδη ενεργοποιηθεί και στηρίζει την εκπαιδευτικό. Δείτε την ανακοίνωση του:
Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σχετικά με την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντουζ» σε σχολείο του Συλλόγου μας

logokris

  1. Θεωρεί απαράδεκτη και ανυπόστατη τη στοχοποίηση της συναδέλφου που πρόβαλε τη συγκεκριμένη ταινία, όπως και τις αήθεις επιθέσεις στον διευθυντή του σχολείου από δημοσιεύματα της 25ης Μάη. Η συνάδελφος επιτέλεσε το παιδαγωγικό της έργο και ο διευθυντής του σχολείου απάντησε όπου χρειάστηκε τηρώντας το υπηρεσιακό πρωτόκολλο.
  2. Υπενθυμίζει ότι η πλατφόρμα streaming ταινιών για τα σχολεία Cinedu σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο- ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Εταίρος του έργου είναι και το ΥΠΑΙΘ. Ο καταμερισμός των ταινιών σε κατηγορίες, δεν έγινε με κριτήριο την καταλληλότητά τους ανά ηλικία αλλά τη συνάφειά τους με τα αναλυτικά προγράμματα κάθε βαθμίδας. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με κωδικό που λαμβάνει το σχολείο αφού στείλει σχετικό αίτημα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του σχολείου.
  3. Καταδικάζουμε το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί από μερίδα των ΜΜΕ που συνηθίζουν να επιδίδονται σε πρακτικές ανθρωποφαγίας και στοχοποίησης εργαζόμενων ή και ολόκληρων κλάδων.  Η τοξικότητα και ο κιτρινισμός μερίδας των ΜΜΕ βλάπτει σοβαρά την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.
  4. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάρει ξεκάθαρη θέση, να πάψει να καλλιεργεί κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού, να σταματήσει να αφήνει τους/τις εκπαιδευτικούς έρμαια στις πλέον εξωφρενικές επιθέσεις και να μην ασκήσει διώξεις σε βάρος συναδέλφων. Ας μην ξεχνάμε, ότι είναι το ίδιο Υπουργείο που μας καλεί να οργανώσουμε στα εργαστήρια δεξιοτήτων μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από την Γ΄ Δημοτικού ακόμη. Αν ορισμένοι κύκλοι επιθυμούν την επιστροφή στον σκοταδισμό και την εποχή της παραπληροφόρησης των παιδιών γύρω από τόσο ευαίσθητα ζητήματα, οι εκπαιδευτικοί, από τη θέση των λειτουργών που έχουμε χρέος να φωτίσουμε τη νέα γενιά, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο της ολόπλευρης γνώσης και της δημοκρατίας.
  5. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει τη συμπαράστασή του στη συνάδελφο εκπαιδευτικό και στον διευθυντή του σχολείου και να παρέχει κάθε δυνατή νομική ή άλλη κάλυψη.

Κανένας μόνος – καμία μόνη απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού

Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και του έργου τους

O πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης                           Σπύρος Ντελέζος

 

Δημοφιλή!!  Αύριο Τετάρτη 17/7 στις 12πμ η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο παιδείας - Μεγάλη συμμετοχή ακόμα και μέσα στον καύσωνα

Προφανώς είναι η σειρά της ΔΟΕ να βγει μπροστά υπερασπίζοντας και προστατεύοντας την εκπαιδευτικό. Τέλος πιστεύουμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καταφεύγει στη δικαιοσύνη για τα κακώς κείμενα που θεωρεί ότι συναντά, στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως αν υπάρχει κάτι μεμπτό η ευθύνη μάλλον πρέπει να αποδίδεται σε όποιον προτείνει και εποπτεύει την πλατφόρμα εκπαιδευτικού υλικού ή αυτούς που δεν φρόντισαν, ώστε κάποιος τέλος πάντων να είναι υπεύθυνος για αυτήν.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω