στατιστικα γ φαση 1βθμια E-WALL

Στατιστικά των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 μετά την Γ’ Φάση Ειδικής Αγωγής – Αποτίμηση Γ φάση Δβθμιας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Προβληματίζουν τα στατιστικά των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 μετά και την Γ’ Φάση Ειδικής Αγωγής.

 

Είμαστε ακόμη στον μήνα Νοέμβριο και ενώ γνωρίζουμε ότι τα κενά είναι ακόμη πάρα πολλά σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε Γενική όσο και σε Ειδική Αγωγή, οι εναπομείναντες στους Πίνακες Αναπληρωτών είναι λίγοι.

 

Στο κομμάτι των Νηπιαγωγών, τα διαθέσιμα νούμερα για προσλήψεις είναι πιο αρκετά παραπάνω καθώς υπάρχουν συνάδελφοι να καλύψουν τα κενά σε Γενική και Ειδική Αγωγή.

 

Στο κομμάτι των Δασκάλων, θεωρούμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά καθώς τα κενά είναι πολλά (και το γνωρίζουμε από αυτά που ζητήθηκαν στις προηγούμενες φάσεις προσλήψεων και τελικά δεν καλύφθηκαν ποτέ) και οι διαθέσιμοι εναπομείναντες συνάδελφοι σχετικά λίγοι. Όσον αφορά το κομμάτι της Γενικής Αγωγής, ας θεωρήσουμε ότι τα νούμερα θα επαρκέσουν για να καλύψουν τυχόν κενά που ήδη υπάρχουν και δεν καλύφθηκαν ή θα προκύψουν στην πορεία από άδειες κλπ.

Δημοφιλή!!  ΚΕΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ 2024 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

 

Στο κομμάτι της Ειδικής Αγωγής όμως, και ιδιαίτερα στον κλάδο των Δασκάλων, τα νούμερα είναι δυσοίωνα. Διότι αν το υπουργείο αποφασίσει (που τέτοια τύχη) να καλύψει όλα τα αιτήματα για Τ.Ε, ΣΜΕΑΕ και Παράλληλες Στηρίξεις, τότε σίγουρα δεν θα φτάσουν οι εναπομείναντες συνάδελφοι. Και αυτό το συμπεραίνουμε καθώς μεγάλες περιοχές της Ελλάδας που στη Γ’ Φάση Ειδικής ζήτησαν πάνω από 150 πιστώσεις, πήραν το πολύ 20 (υπήρξε και περιοχή με 1 μόλις πρόσληψη ενώ οι ζητούμενες πιστώσεις δεν ήταν καν κοντά στο νούμερο της πρόσληψης).

 

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα το Υπουργείο Παιδείας στο κομμάτι των προσλήψεων καθώς δεν έχουμε φτάσει ακόμη στα μισά του σχολικού έτους και τα κενά είναι ακόμη χιλιάδες.

Δημοφιλή!!  ΣΕΠΕ Κέρκυρας για τα Κενά σε τμήματα ένταξης νηπιαγωγείων Κέρκυρας: Αδιαφορία και αναλγησία από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Σύντομα ενημέρωση και για την Δ μίνι φάση Γενικής και Ειδικής

 

στατιστικα γ φαση 1βθμια E-WALL

 

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ & ΤΗΣ Γ΄ ΦΑΣΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΔΒΘΜΙΑΣ – ΕΛΑΧΙΣΤΗ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ

 

ΥΠΑΙΘ «Δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες πιστώσεις»

 

  • Πρόκειται για μια ξεκάθαρη παραδοχή των αναγκών και συνεπώς των ελλείψεων, ενώ προκύπτει και το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν χρήματα ή ότι τουλάχιστον δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας η εξοικονόμηση των αναγκαίων πόρων.
  • Τι απέγιναν, λοιπόν, τα χρήματα του ΕΣΠΑ που προορίζονται για τις ανάγκες της ειδικής αγωγής;

 

ΑΠΟΤΙΜΙΣΗ ΤΗΣ Γ΄ ΦΑΣΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ – ΕΛΑΧΙΣΤΗ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ

Δημοφιλή!!  Ενημέρωση Εκκαθαρισμένων Πινάκων Αναπληρωτών μετά την τελευταία Φάση Προσλήψεων

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

Ιωάννης Τάσιου

➡️Αναπληρωτής για χρόνια στη γενική αγωγή σαν ΠΕ70. Διορισμένος από το 2021 στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου. ➡️Πτυχιούχος του δημοσίου Πανεπιστημίου Κύπρου (UCY) - Επιστημών της Αγωγής - Δημοτική Εκπαίδευση. ➡️Κάτοχος ΜΑ Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. ➡️Φοιτητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (HMU) - Διοίκηση Επιχειρήσεων (κατεύθυνση στον Τουρισμό).

Κύλιση προς τα επάνω