Μια ξεχωριστή γιορτή δημιουργίας, έκφρασης και συμπερίληψης ετοιμάζεται να φιλοξενηθεί στις 6 Μαΐου, μέσα από το Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Έκφρασης με τίτλο «Από τη φύση…στην καρδιά». Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ιλίου, με υπεύθυνο διοργάνωσης τον κ. Λάζαρο Κουμεντάκη, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου και το ΚΕΠΕΑ Ελευσίνας.
Το φεστιβάλ αποτελεί μια σημαντική δράση που αναδεικνύει τη δύναμη της καλλιτεχνικής έκφρασης στην εκπαιδευτική διαδικασία, δίνοντας βήμα σε μαθητές σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης να παρουσιάσουν το έργο τους. Μέσα από μουσικά, κινητικά και εικαστικά δρώμενα, οι συμμετέχοντες θα εκφράσουν σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες, με κεντρικό άξονα τη φύση ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.
Η διοργάνωση φιλοδοξεί να ενισχύσει την έννοια της συμπερίληψης, προβάλλοντας την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στη σχολική και κοινωνική ζωή. Παράλληλα, επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό γύρω από τη σημασία της αποδοχής, της συνεργασίας και της δημιουργικότητας.
Η Οργανωτική Επιτροπή απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς, εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες να στηρίξουν τη δράση, προβάλλοντας και κοινοποιώντας τη διοργάνωση μέσα από τα διαθέσιμα μέσα επικοινωνίας. Η συμβολή όλων είναι πολύτιμη για την ανάδειξη των ταλέντων των μαθητών και την ενίσχυση δράσεων που προάγουν μια σύγχρονη, ανθρώπινη και συμπεριληπτική εκπαίδευση.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ.
Φεστιβάλ «Από τη φύση…στην καρδιά» – εκεί όπου η δημιουργία συναντά την έκφραση και η φύση γίνεται συναίσθημα.
Οδηγίες πρόσβασης στο υλικό της πλατφόρμας CINEDU (Δωρεάν Κινηματογραφικές Ταινίες)!!






