exomologisi kypros chrysanthis 1 E-wall

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου: Δώστε μας πίσω τα παιδιά μας και την ψυχή μας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δώστε μας πίσω τα παιδιά μας και την ψυχή μας

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί κάθε χρόνο μια σημαντική ευκαιρία για αναστοχασμό, όχι μόνο για τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 1973, αλλά και για το πώς αυτά συνδέονται με τις ευρύτερες ιστορικές εξελίξεις που σημάδεψαν τη χώρα μας. Η σύνδεση της δικτατορίας με την κυπριακή τραγωδία αναδεικνύει τη διαπλοκή εσωτερικών και διεθνών συμφερόντων, αλλά και τις ανείπωτες θυσίες που απαιτήθηκαν.

Το ποίημα Εξομολόγηση του Κύπρου Χρυσάνθη, μελοποιημένο και τραγουδισμένο από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Ζηπαρίου, αποτυπώνει με συγκλονιστικό τρόπο τον πόνο, τη μνήμη και την ελπίδα. Αυτή η καλλιτεχνική δημιουργία τιμά όχι μόνο την ιστορία του Πολυτεχνείου αλλά και τη διαχρονική σχέση Ελλάδας και Κύπρου, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν και διατηρώντας ζωντανά τα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ερμηνεία τους εδώ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ενισχύει τη σημασία της καλλιτεχνικής έκφρασης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης στους νέους.

 

Γεωργία Χαραλαμποπούλου

"ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ" , ΚΥΠΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ (1915-1998) - ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία ΣΠΟΤ
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω