4cde4944 5020 47e6 9385 2e7b054d430b E-wall

Κοροϊδία η Β φάση αναπληρωτών – Σε περιοχή με 1.000 κενά παράλληλης στήριξης πήραν 12 άτομα

Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση των σχολείων μετά την ανακοίνωση και της Β φάσης αναπληρωτών η οποία όχι απλά δεν κατάφερε να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες, αλλά σε πολλές περιοχές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καν σαν φάση πρόσληψης μιας και τα ποσοστά κάλυψης των κενών είναι μηδενικά. Δείτε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής Κ. Σωτηρίου:

Screenshot 20241008 193355 Gallery E-wall

 

Απάτη και Κοροϊδία η Β φάση αναπληρωτών

Σχεδόν 1.000 μαθητές περιμένουν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης στην Αν. Αττική και προσελήφθησαν μόλις 12 άτομα

Με πάνω από 40 κενά ΣΜΕΑΕ στην περιοχή, είχαμε μόλις 2 προσλήψεις

Λιγότερες και οι προσλήψεις Γενικής Αγωγής

Τεράστιος εμπαιγμός για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση προσλήψεων β φάσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πρόκειται για μια από τις πιο καθυστερημένες χρονικά Β φάσεις στην ιστορία, ενώ μάλιστα προηγήθηκε μια αναιμική Α φάση προσλήψεων, αποτέλεσμα των γενικευμένων, πολλές φορές παράνομων και πάντα αντιεκπαιδευτικών συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω όμως, για πολλές περιοχές της χώρας, όπως και για την Αν .Αττική δεν μπορεί να θεωρηθεί καν σαν φάση προσλήψεων καθώς τα νούμερα και τα ποσοστά κάλυψης των αναγκών είναι εξευτελιστικά.

Στον τομέα της ειδικής αγωγής η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική καθώς η απόπειρα προσλήψεων δεν κατάφερε να καλύψει ούτε ίχνος από τα κενά στα ειδικά σχολεία και στις πλέον ευαίσθητες και νευραλγικές εκπαιδευτικές δομές. Είναι πραγματικά προσβλητικό για την ελληνική εκπαίδευση το 2024 να έχει υποστελεχωμένα ακόμα και τα ειδικά σχολεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο ειδικό Δ.Σ. Λαυρίου για 7 τμήματα υπάρχουν 5 εκπαιδευτικοί οι οποίοι μάλιστα τοποθετήθηκαν εκεί υποχρεωτικά στερούμενοι το βασικό δικαίωμα δήλωσης προτιμήσεων καθώς ήταν μεταξύ των μοναδικών προσλήψεων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στην περιοχή. Η κατάσταση με τα τμήματα ένταξης είναι διαχρονικά τραγική. Το υπουργείο παιδείας επί πάνω από 4 έτη αρνείται ουσιαστικά να καλύψει τα κενά Τ.Ε με προσλήψεις αναπληρωτών και λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά μόνο όσα έχουν μόνιμο προσωπικό. Για την παράλληλη στήριξη τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και κανένα σχόλιο δεν απαιτείται. Με 1.200 τουλάχιστον διαγνώσεις και σχεδόν 1.000 μαθητές να περιμένουν εκπαιδευτικό, καθώς οι προσληφθέντες της Α φάσης ήταν περίπου 300, προσελήφθησαν μόλις 12 εκπαιδευτικοί σε όλη την ανατολική Αττική. Όλα αυτά τη στιγμή που είναι πολύ πρόσφατη η ανακοίνωσή μας για το υποστελεχομένο 1ο ΚΕΔΑΣΥ Αν. Αττικής που αδυνατεί να λειτουργήσει με την απαιτούμενη ταχύτητα ώστε να εξυπηρετήσει την τεράστια περιοχή ευθύνης του. Προφανώς λοιπόν για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ η ειδική αγωγή στην ανατολική Αττική είναι πολιτέλεια.

Δημοφιλή!!  Σας απολύουν για πλάκα: Σκοτώνουν κάθε έννοια δημοκρατίας στο δημόσιο τομέα με το νέο πειθαρχικό τρόμου

Στην Γενική αγωγή μέχρι τις 8/10 η περιοχή είχε περί τα 40 τμήματα χωρίς εκπαιδευτικό! Και παρόλα αυτά η χθεσινή φάση πρόσληψης δεν καλύπτει ούτε αυτά τα κενά.

Είναι τεράστια η ευθύνη σύσσωμης της ηγεσίας της εκπαίδευσης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και πλήττει ανεπανόρθωτα την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τα μορφωτικά δικαιώματα χιλιάδων μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που παλεύουν να καλύψουν τα κενά. Για τις δικαιολογίες που θα ακουστούν ότι για ορισμένα έργα δεν υπάρχει ενδιαφέρον εκπαιδευτικών για να εργαστούν σε συγκεκριμένες περιοχές όπως στην Αν.Αττική να τονίζουμε ότι αυτό ειδικά αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της εκπαιδευτικής ηγεσίας και όχι δικαιολογία της. Έχει καταστήσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς οικονομικά εξαθλιωμένους και το μισθό τους ίσο με τις τιμές ενοικίων σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ συγχρόνως αρνείται πεισματικά να παρέμβει αποφασιστικά σε αυτό το ζήτημα πετώντας τη μπάλα στους δήμους με τα επακόλουθα αποτελέσματα.

Δημοφιλή!!  Άρθρο 121: Θεμελίωση Δικαιώματος Μετάθεσης από Απόσπαση για Εκπαιδευτικούς Ειδικών Κατηγοριών

Απαιτούμε:

  • Άμεση έκδοση Γ φάσης Αναπληρωτών με κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα έργα
  • Άμεση θέσπιση οικονομικών μέτρων και πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς και μέτρων για τη στέγαση των εκπαιδευτικών
  • Πρόσληψη ενός εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή

Screenshot 20241008 191436 Gallery E-wall

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω