pexels miguel a padrinan 3785927 scaled E-WALL

Συνεχίζονται οι αυταρχικές πρακτικές και η έλλειψη σεβασμού προς τους εκπαιδευτικούς από το ΥΠΑΙΘΑ – Σέρνουν πάλι τον κλάδο στα δικαστήρια

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζονται οι αυταρχικές πρακτικές και η έλλειψη σεβασμού προς τους εκπαιδευτικούς από το ΥΠΑΙΘΑ – Σέρνουν πάλι τον κλάδο στα δικαστήρια

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, επαναλαμβάνει τις αυταρχικές πρακτικές του, στρέφοντας για άλλη μια φορά τα δικαστήρια εναντίον του εκπαιδευτικού κλάδου. 

Αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και η εκπαίδευση συνολικά, το Υπουργείο επιλέγει τον δρόμο της αντιπαράθεσης και της καταστολής.

Η περιστατικότητα που συνέβη στη Ρόδο αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της ανεπάρκειας των θεσμών να προστατεύσουν τους εκπαιδευτικούς και να διασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Η αναχρονιστική αυτή κατάσταση υπονομεύει συνεχώς τον ρόλο των εκπαιδευτικών στην κοινωνία και στον τομέα της εκπαίδευσης. Το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί στη Ρόδο έπρεπε να καταφύγουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις για να διεκδικήσουν την απελευθέρωσή τους, αποτελεί σαφή ένδειξη της ανεπάρκειας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Νέα αγωγή από το Υπουργείο Παιδείας κατά της ΟΛΜΕ για την απεργία-αποχή

Ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατέθεσε αγωγή κατά της ΟΛΜΕ για την απεργία-αποχή που κήρυξαν οι ΕΛΜΕ ενάντια στην ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών. Η αγωγή θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 13:00.

Δημοφιλή!!  Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών 2024-2025 / Σήμερα στις 15:00 λήγει η προθεσμία

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από την ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η αγωγή αποτελεί συνέχεια της αυταρχικής στάσης του Υπουργείου Παιδείας, που επιδιώκει δικαστικά να ακυρώσει την απεργία-αποχή.

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω