Screenshot 20230626 210116 Gallery E-WALL

Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία / Ενημέρωση για Αιτούντες – βγήκαν οι προσωρινοί κατάλογοι

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενημέρωση για Αιτούντες σε Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία

Προσωρινοί κατάλογοι αιτήσεων:

  • Πειραματικά Σχολεία: 22/04/2024 στην ιστοσελίδα των σχολείων και στην πλατφόρμα gov.gr
  • Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία: 24/04/2024 στην ιστοσελίδα των εξεταστικών κέντρων και στην πλατφόρμα gov.gr

Έλεγχος στοιχείων:

  • Βεβαιωθείτε για την ορθότητα των στοιχείων σας.
  • Σε περίπτωση λάθους:
    • Για Πειραματικά Σχολεία: 22/04/2024 έως 26/04/2024 με υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο.
    • Για Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία: 24/04/2024 έως 30/04/2024 με υπεύθυνη δήλωση στο εξεταστικό κέντρο.
  • Προσοχή: Διορθώνονται μόνο στοιχεία μαθητή (όνομα, κατηγορία) ΟΧΙ επιλογή σχολείου.

Συχνές ερωτήσεις για τις αιτήσεις σε Πρότυπα και Πειραματικά!!

Ενημέρωση αιτούντων για εισαγωγή στα Πρότυπα (Π.Σ.), Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) ή Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Κ.)

  • Στις 22.4.2024 αναρτώνται στην ιστοσελίδα των Πειραματικών σχολείων και στην πλατφόρμα αιτήσεων στην Ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr, οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία με αναφορά στον κωδικό της αίτησης και την ειδική κατηγορία, ανά σχολική μονάδα.
  • Στις 24.4.2024 αναρτώνται στην ιστοσελίδα των εξεταστικών κέντρων και στην πλατφόρμα αιτήσεων στην Ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr, οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων για εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία και τα Εκκλησιαστικά σχολεία με αναφορά στον κωδικό της αίτησης ανά εξεταστικό κέντρο.
Δημοφιλή!!  Ανοιχτές Θέσεις: Αξιολογητές/τριες για Εξετάσεις Πιστοποίησης Γλώσσας για Πολίτες Τρίτων Χωρών

Παρακαλούνται θερμά οι αιτούντες να ελέγξουν την ορθότητα των αναρτημένων στοιχείων για την αίτησή τους, στις ιστοσελίδες των σχολικών μονάδων (π.χ ένταξη σε ειδική κατηγορία).

Σε αυτή τη φάση, μπορείτε:

  • να εισέρχεστε με τους κωδικούς taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
  • να ενημερώσετε το Πειραματικό Σχολείο αποκλειστικά από 22.4.2024 έως 26.4.2024 για τυχόν λάθη στην αίτησή σας καταθέτοντας υπεύθυνη δήλωση για τις αλλαγές που ζητάτε να γίνουν.
  • να ενημερώσετε το Εξεταστικό κέντρο, για τυχόν λάθη στην αίτησή σας,  αποκλειστικά από 24.4.2024 έως 30.4.2024 καταθέτοντας υπεύθυνη δήλωση για τις αλλαγές που ζητάτε να γίνουν.

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορούν να διορθωθούν λάθη μόνο ως προς τα στοιχεία του μαθητή (π.χ ονοματεπώνυμο, ένταξη σε ειδική κατηγορία) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοφιλή!!  Άνοιξε η πλατφόρμα για την προσφορά θέσεων μαθητείας από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για το έτος 2024-2025

Τα στοιχεία επικοινωνίας των Πειραματικών σχολείων είναι διαθέσιμα ΕΔΩ.

Τα στοιχεία επικοινωνίας των εξεταστικών κέντρων (Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία) είναι διαθέσιμα ΕΔΩ.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εισαγωγής μαθητών σε Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των αιτήσεων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr

Ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων ανά ΠΕΙ.Σ.  που θα συμμετέχουν στην κλήρωση αναρτάται στις ιστοσελίδες των Πειραματικών σχολείων στις 13.5.2024.

Η τελική κατανομή των υποψηφίων Π.Σ. και Ε.Σ. σε εξεταστικά κέντρα καθώς και η ενημέρωσή τους για το Εξεταστικό Κέντρο που εξετάζονται θα γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος των αιτήσεων και μέσω sms από 14 έως 15.5.2024. και αναρτάται στην ιστοσελίδα κάθε εξεταστικού κέντρου.

Δημοφιλή!!  Συνεξέταση αιτήσεων απόσπασης Ειδικής Αγωγής - Τι να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι

Σε αυτή τη φάση  οι γονείς οφείλουν να ελέγξουν και να εκτυπώσουν την αίτησή τους για να την προσκομίσουν την ημέρα των εξετάσεων μαζί με αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα για όσους υποψηφίους έχουν κλείσει τα 12 έτη, πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από Κ.Ε.Π για τους υποψηφίους κάτω των 12 ετών ή διαβατήριο για όλους τους υποψηφίους)

Οδηγίες για την διεξαγωγή των εξετάσεων στα Πρότυπα σχολεία και τα Εκκλησιαστικά σχολεία καθώς και πληροφορίες για την δημόσια προβολή της κλήρωσης θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/  .

ΥΠΑΙΘ / Nομικο πλαίσιο σχετικά με τις σχολικές υποδομές & αρμοδιότητες των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω