overloaded teacher cropped E-WALL

Σοκάρει έρευνα στην Μ.Β: Το 1/4 των εκπαιδευτικών καταφεύγουν στο αλκοόλ για να αντιμετωπίσουν το άγχος της δουλειάς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σοκάρει έρευνα στην Μ.Β: Το 1/4 των εκπαιδευτικών καταφεύγουν στο αλκοόλ για να αντιμετωπίσουν το άγχος της δουλειάς

  • Σχεδόν οι εννέα στους δέκα εκπαιδευτικούς αναφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία από την εργασία τους τον τελευταίο χρόνο.
  • Έρευνα του συνδικαλιστικού σωματείου NASUWT με 11.574 μέλη αποκαλύπτει ότι:
    • Σχεδόν ένα τέταρτο (23%) των εκπαιδευτικών έχει καταφύγει στο αλκοόλ για να αντιμετωπίσει το άγχος.
    • Το 12% έχει κάνει χρήση αντικαταθλιπτικών.
    • Το 3% έχει αυτοτραυματιστεί εξαιτίας του άγχους της εργασίας.
  • Εκπαιδευτικοί περιγράφουν ανησυχητικά επίπεδα άγχους, έλλειψη ενέργειας και μειωμένη αυτοπεποίθηση.
  • Το συνδικαλιστικό σωματείο εκφράζει ανησυχία για αύξηση των αυτοκτονικών σκέψεων και απόπειρων στον κλάδο.

Ψάχνετε για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης; Το Toolify.ai σας έχει καλυμμένους!

Ένα τέταρτο των εκπαιδευτικών καταφεύγουν στο αλκοόλ για να αντιμετωπίσουν το άγχος της δουλειάς – Ζητούνται άμεσα μέτρα για την ψυχική υγεία των εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν οι εννέα στους δέκα εκπαιδευτικούς πιστεύουν ότι η εργασία τους έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία τους τελευταίους 12 μήνες. Το συνδικαλιστικό σωματείο εκπαιδευτικών ζητάει εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης αυτοκτονίας για όλους τους διευθυντές σχολείων, καθώς οι εκπαιδευτικοί αποκαλύπτουν τους τρόπους που χρησιμοποιούν για να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές δυσκολίες.

Δημοφιλή!!  Ενημέρωση για την Επιστροφή της Καταργηθείσας Κράτησης 1% υπέρ Τ.Π.Δ.Υ.

Η έρευνα του συνδικαλιστικού σωματείου NASUWT, στην οποία συμμετείχαν 11.574 μέλη, διαπίστωσε ότι σχεδόν ένα τέταρτο των εκπαιδευτικών έχει χρησιμοποιήσει αλκοόλ για να αντιμετωπίσει το άγχος, ενώ το 12% έχει κάνει χρήση αντικαταθλιπτικών. Περίπου 3% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το άγχος της εργασίας τους τους οδήγησε σε αυτοτραυματισμό.

Μία εκπαιδευτικός που συμμετείχε στην έρευνα ανέφερε ότι έκανε εμετό πριν την εργασία και έκλαιγε στο σχολείο εξαιτίας “μαθητών” που την εμπόδιζαν να διδάξει το μάθημα.

Ένας άλλος εκπαιδευτικός δήλωσε: “Τα επίπεδα ενέργειάς μου δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλά. Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο αγχωμένος και έχω ελάχιστη αυτοπεποίθηση.”

Το συνδικαλιστικό σωματείο προειδοποίησε για “αύξηση των απόπειρων αυτοκτονίας και των αυτοκτονικών σκέψεων” μέσα στον κλάδο.

Δημοφιλή!!  Γονείς μαζί με εκπαιδευτικούς ακυρώνουν αξιολόγηση στην Ικαρία - Κλήθηκε και η αστυνομία παρά την παρουσία 13 φορέων και ενώσεων του νησιού

Η πρόταση ζητάει εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης αυτοκτονίας για τους διευθυντές σχολείων και υποχρεωτική, πλήρως χρηματοδοτούμενη εκπαίδευση για την ψυχική υγεία στα σχολεία και τα κολλέγια.

Ο Patrick Roach, γενικός γραμματέας του NASUWT, δήλωσε: “Κανένας δεν πρέπει να οδηγείται στο να θέσει τέλος στη ζωή του εξαιτίας της δουλειάς του.

“Χρειαζόμαστε μια διπλή προσέγγιση για να αντιμετωπίσουμε την επιδημία της κακής ψυχικής υγείας μεταξύ των εκπαιδευτικών, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζει παράλληλα τους παράγοντες που οδηγούν στο άγχος που σχετίζεται με την εργασία, ενώ παράλληλα να θέσει σε εφαρμογή συστήματα μεγαλύτερης υποστήριξης για τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές σχολείων.”

Δημοφιλή!!  Εκατοντάδες κόσμου έξω από τα δικαστήρια στη Ρόδο - Ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί μετά την κατακραυγή

Επίσης, ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται καλύτερη υποστήριξη για την ευημερία τους, και πρόσθεσε: “Η υπάρχουσα κατάσταση δεν είναι αποδεκτή.

“Πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί βλέπουν την υγεία τους να καταστρέφεται και άλλοι εγκαταλείπουν τον κλάδο σε μια προσπάθεια να σώσουν την ψυχική τους υγεία.”

Πηγή / Nearly a quarter of teachers use alcohol to cope with stresses of the job, survey suggests

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω