Zeta Makri Ζέττα Μακρή

Τρελές ατάκες στη συνάντηση υφυπουργού Παιδείας – ΔΟΕ – Σουρεάλ Ισχυρισμοί, Απειλές και μαγικές εικόνες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι ειπώθηκε ανάμεσα στην υφυπουργό Παιδείς και τη ΔΟΕ – Απειλές, Τρομοκρατία που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές

(Η ΔΟΕ συναντήθηκε σήμερα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή.)

Στη συνάντηση απο μεριάς υπουργείου επιβεβαιώθηκε η πρόθεσή να εφαρμόσουν το σύστημα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς. Επίσης, ανέφεραν ότι θα επιβληθούν πρόστιμα σε σωματεία που αντιτίθενται στην αξιολόγηση.  Ακόμα κατηγορήθηκαν οι αναπληρωτές που δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία! Χαρακτηριστικό είναι ότι εισαγωγικά η υφυπουργός είπε: “Δεν έχω τίποτα να σας πω, συναντηθήκαμε επειδή εσείς το ζητήσατε, σας ακούω!” σε μια ομολογουμένως επίδειξη καλής πρόθεσης για συζήτηση.  Συνέχισε αναφέροντας πόσο ευφορία υπάρχει στα σχολεία εξαιτίας της αξιολόγησης! (ΔΕΝ κάνουμε κάποια πλάκα, αλήθεια ειπώθηκαν αυτά στα σοβαρά!) Τονίστηκε πόσο ευχαριστημένοι είναι οι εκπαιδευτικοί που αξιολογούνται(!) και ότι ενισχύθηκε ο συμβουλευτικός ρόλος των συμβούλων(Ωω ναι). Τέλος, αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του συστήματος διορισμών εκπαιδευτικών μέχρι στιγμής. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει την αξιολόγηση (με απειλές προστίμων σε σωματεία και ομοσπονδίες που καλούν σε αποχή). Η κυβέρνηση θα επιμείνει στην αξιολόγηση, παρά τις αντιδράσεις και θα εφαρμοστούν ποινές και δικαστικές αποφάσεις.
  • Φανταστικά νούμερα περί 10.000 εκπαιδευτικών που υποτίθεται θα μονιμοποιηθούν έως τον Ιούνιο(!) και 10.000 έως τον Δεκέμβριο(!) αναφέρθηκαν επίσης. (Μετά τους δράκους των απειλών, μπαίνουν και ειδυλλιακές σκηνές σε κάθε ιστορία.)
  • Σχεδιάζεται νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή εδώ και αρκετό διάστημα, όπως έχει αναφερθεί επανειλημμένως και μάλιστα θα καλέσουν τη ΔΟΕ σε διάλογο. ΔΙ-Α-ΛΟ-ΓΟ είπαν στα αλήθεια.. Το ίδιο υπουργείο που 5 προτάσεις πριν απειλούσε και που συνομιλεί με εκπαιδευτικούς μόνο μέσα σε αίθουσες δικαστηρίων, όπου τους πηγαίνει κάθε εβδομάδα, τώρα θα κάνει διάλογο. 
  • Τέλος ειπώθηκε πως δεν υπάρχει καμιά συζήτηση για αλλαγή του συστήματος διορισμών εκπαιδευτικών μέχρι αυτή τη στιγμή, όπως σας αναφέρουμε μέσα από τη σελίδα μας κατ’ επανάληψη.
  • Νέοι διορισμοί και φέτος.
  • Δεν υπάρχει προγραμματισμός ίδρυσης οργανικών θέσεων ( Κοροϊδία οι δηλώσεις του προηγούμενου διαστήματος).
  • Για τις σχολικές εκδρομές έχουν στόχο να κάνουν μητρώο πιστοποιημένων για να φύγει κάθε ευθύνη από τις διευθύνσεις των σχολείων.
Δημοφιλή!!  ΦΕΚ / Κατανομή 1.555 οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Από πλευράς μελών του ΔΣ της ΔΟΕ ειπώθηκε προς τους εκπροσώπους του υπουργείου μεταξύ άλλων ότι:

  • έχουν καταστρέψει το σχολείο, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, κυριαρχεί μαυρίλα και κατήφεια και βουνό προβλημάτων.
  • Επιβάλλουν ολοκληρωτισμό μέσω απειλών, ενώ εχουν αφήσει τα σχολεία στην τύχη τους.
  • Ότι είναι  κυνισμός να κατηγορούν τους/τις αναπληρωτριες/ες που δεν πάνε με 780€ μισθό να δουλέψουν για 6 μήνες σε ένα νησί και να πληρώνουν 500€ νοίκι. κ.α.

Τέλος όπως αναφέρουν παρευρισκόμενοι στη συζήτηση το υπουργείο φαίνεται ότι γνωρίζει τα πάντα! Γνωρίζει για τις τεράστιες Γενικές Συνελεύσεις των εκπαιδευτικών. Γνωρίζει για το χειρότερο κλίμα όλων των εποχών που επικρατεί στα σχολεία, για το φόβο και για την πραγματική κατάσταση.

Δημοφιλή!!  Παράταση υποβολής πρότασης διδακτικού βιβλίου

Μελέτη ΚΕΜΕΤΕ 2010 / Σύσημα διορισμού στη Δημόσια Εκπαίδευση – Διαγωνισμός ΑΣΕΠ – Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί!!!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω