megaphone 2374502 1280 E-WALL

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στα Ειδικά Σχολεία της Π.Ε. Θεσσαλονίκης: Απαιτούνται άμεσες λύσεις!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στα Ειδικά Σχολεία της Π.Ε. Θεσσαλονίκης: Απαιτούνται άμεσες λύσεις!

Κτιριακά προβλήματα στα Ειδικά Σχολεία Θεσσαλονίκης: Ας μην αφήνουμε τα παιδιά μας στο έλεος της τύχης!

Πολλά Ειδικά Σχολεία στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν σοβαρά κτιριακά προβλήματα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ενδεικτικά παραδείγματα:

    • 3 Ειδικά Σχολεία Πυλαίας – Χορτιάτη σε επικίνδυνο κτίριο (πρώην βιομηχανικός χώρος).
    • Ακαταλληλότητα στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης.
    • Απαράδεκτες συνθήκες στο ΕΕΕΕΚ Ελευθερίου – Κορδελιού (κτίριο πολυκατοικίας χωρίς ανελκυστήρα, αίθουσες «κλουβιά», χωρίς αυλόγυρο).
    • Ανάλογα προβλήματα σε ΕΝΕΕΓΥΛ Πεύκων, 1ο Ειδικό Δημοτικό Θεσσαλονίκης, 1ο και 2ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ.α.

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Μπορούμε να αναφερθούμε σχεδόν σε όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής της Θεσσαλονίκης. Αναφέρουμε, ωστόσο, μόνο ορισμένα ενδεικτικά και ιδιαίτερα οξυμμένα παραδείγματα.
Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη πήρε απόφαση για το κλείσιμο 3 Ειδικών Σχολείων (Ειδικό Νηπιαγωγεία και Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό και 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας – Χορτιάτη), λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου. Επισημαίνουμε, επιπλέον, ότι το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί πρώην βιομηχανικό χώρο που ανήκει σε ιδιώτη και το κράτος σπαταλάει κάθε χρόνο πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την εκμίσθωσή του, ενώ βρίσκεται δίπλα σε εν ενεργεία βιοτεχνία και ένα εργοτάξιο. Κάτω από τη σθεναρή αντίσταση γονιών και εκπαιδευτικών, τα σχολεία συνεχίζουν τη λειτουργία τους, χωρίς να προχωρήσει το κλείσιμό τους εν μέσω σχολικής χρονιάς και με τους μαθητές να διαμοιράζονται σε άλλα σχολεία. Ωστόσο οριστική λύση στο στεγαστικό δεν έχει δοθεί ακόμα.
Ζήτημα ακαταλληλότητας με στόχευση να κλείσει τέθηκε αυτή την περίοδο και για το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, η οποία μετά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων δεν προχώρησε. Απαράδεκτη είναι, επίσης, η κατάσταση του ΕΕΕΕΚ Ελευθερίου – Κορδελιού (όπου φοιτούν παιδιά από όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη), το οποίο στεγάζεται σε ισόγειο και 1ο όροφο πολυκατοικίας, χωρίς ανελκυστήρα, με αίθουσες «κλουβιά» και χωρίς αυλόγυρο. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν ακόμα στο ΕΝΕΕΓΥΛ Πεύκων καθώς και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Θεσσαλονίκης που στεγάζονται σε λυόμενες κατασκευές του 1978, στο 1ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης που στεγάζεται σε πολυώροφο κτίριο χωρίς ασανσέρ, στο 2ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης που στεγάζεται σε ενοικιαζόμενα ημιυπόγεια κ.α.
Τα παραπάνω φανερώνουν το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα των Ειδικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο με πιθανό το ενδεχόμενο να προκληθεί ανά πάσα στιγμή κάποιο ατύχημα σε εκπαιδευτικό ή μαθητή. Επιπλέον, υποβαθμίζεται και εμποδίζεται η ομαλή και ολοκληρωμένη παροχή οποιουδήποτε εκπαιδευτικού έργου και στήριξης, παρά τις φιλότιμες ηρωικές προσπάθειες των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολείων. Άρα, δεν συζητάμε για ένα δευτερεύον ζήτημα, αλλά για ένα κομβικό ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με την εκπαιδευτική διαδικασία.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
– Την ανέγερση σύγχρονων διδακτηρίων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών των Ειδικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και εξασφάλιση της ανάλογης χρηματοδότησης, χωρίς ΣΔΙΤ.
– Να βρεθεί άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα των ειδικών σχολείων που η κατάσταση είναι οριακή και επικίνδυνη, ώστε τα παιδιά κάθε σχολειού να συνεχίσουν να φοιτούν μαζί με τους ίδιους εκπαιδευτικούς και το ίδιο ΕΕΠ/ΕΒΠ, χωρίς να γίνει διαμοιρασμός τους σε άλλα σχολεία. Ο Βουλευτής
Δελής Γιάννης

Δημοφιλή!!  Μαθητές σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς - Συνελήφθησαν 4 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω