IMG f77ec022f668161817a0332fb97b69c3 V E-WALL

Αυξάνουν κι άλλο την αφόρητη γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τις νηπιαγωγούς – Ανακάλυψαν καινούριο πιστοποιητικό

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Απίστευτοι: Αυξάνουν κι άλλο την αφόρητη γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τις νηπιαγωγούς – Ανακάλυψαν καινούριο πιστοποιητικό

Δεν θα κουραστούμε να γράφουμε ότι οι νηπιαγωγοί είναι οι πιο αδικημένοι/ες και επιβαρυμενοι εκπαιδευτικοί, οι μόνοι που δουλεύουν 25 ώρες χωρίς καν διάλλειμα, χωρίς δικαίωμα στη μείωση ωραρίου με έναν απίστευτο όγκο γραφειοκρατίας να τους κυνηγά καθημερινά. Τι γίνεται λοιπόν για όλα αυτά; Μα φυσικά τα πράγματα γίνονται χειρότερα και η γραφειοκρατία βαίνει όλο και αυξανόμενη, αντί να περισορίζεται επιτέλους. Δειτε αναλυτικά στην ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Αιγάλεω τι ακόμα προστίθεται στη γραφειοκρατία των νηπιαγωγείων:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.ΑΙΓΑΛΕΩ

Θέμα: Για τη απίστευτη γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί Προϊσταμένες/νους και Διευθύντριες/ντες και γονείς.

Με τη βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο τα παιδιά κάνουν προεγγραφή στο Δημοτικό Σχολείο, όμως για τους φωστήρες του ΟΠΕΚΑ αυτό δεν είναι αρκετό. Για να πάρουν οι γονείς το επίδομα για τα παιδιά τους Α1 δεν είναι αρκετό αυτό που ήταν πριν λίγες εβδομάδες. Πλέον χρειάζεται και βεβαίωση επαρκούς φοίτησης (εκτός από τη βεβαίωση φοίτησης), για την προηγούμενη χρονιά πράγμα εντελώς αυτονόητο, αφού υπάρχει βεβαίωση φοίτησης και πιστοποιητικό φοίτησης με το οποίο γράφτηκαν στο Δημοτικό Σχολείο.

Συμβαίνει συχνά ένας απελπισμένος γονιός που του απορρίπτουν ξανά και ξανά το αίτημα να τηλεφωνεί στο νηπιαγωγείο και να καλεί την Προϊσταμένη να εγκαταλείψει την τάξη της για να εκδώσει, να σκανάρει και να στείλει ένα έγγραφο που δεν υπάρχει (πιστοποιητικό επαρκούς φοίτησης) .

Το μόνο δικαιολογητικό που χρειαζόταν για την καταβολή του επιδόματος ήταν ο Α.Μ του μαθητή που δινόταν προφορικά και μέχρι πρόσφατα το πιστοποιητικό φοίτησης. Η απαίτηση να εκδοθεί ένα πιστοποιητικό φάντασμα που δεν υπάρχει στις αναφορές μαθητών του myschool και επί πλέον να αλλοιωθεί για να γραφτεί πάνω η επαρκής φοίτηση ξεπερνά κάθε όριο!!! Πιθανότατα η αλλοίωση δημόσιου έγγραφου είναι παράνομη ενέργεια!!

Δεν είναι δυνατόν με τη βεβαίωση φοίτησης που δίνει το my school τα παιδιά να εγγράφονται στο Δημοτικό Σχολείο, να περνούν στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα αλλά να μην δίνεται το επίδομα, γιατί κάποιοι αρέσκονται στην γραφειοκρατία. Όταν δίνουμε βεβαίωση φοίτησης νηπίου εννοείται ότι είναι επαρκής η φοίτηση, διαφορετικά δεν θα την δίναμε ως Δημόσιος φορέας εκπαίδευσης.

– Διαμαρτυρόμαστε έντονα στον ΟΠΕΚΑ, ώστε να περιορίσουμε την γραφειοκρατία γράφοντας και ξαναγράφοντας την ίδια βεβαίωση προσθέτοντας αυτονόητες λέξεις.

– Διαμαρτυρόμαστε έντονα στο Υπουργείο που ξεχνά ότι οι Προϊστάμενοι των νηπιαγωγείων είναι εκπαιδευτικοί με πλήρες ωράριο το έργο τους είναι εκπαιδευτικό/παιδαγωγικό και τους φορτώνει με πλήθος γραφειοκρατικών ενεργειών.

– Καλούμε τη ΔΟΕ να επιλειφθεί του θέματος αυτός και να προβεί σε διαμαρτυρία στα υπεύθυνα Υπουργεία.

Απόπειρες τρομοκράτησης νεοδιόριστων για την αξιολόγηση- Τηλεφωνούν και τους λένε ότι τάχα δε θα πληρωθούν – Αναγκαία η παρέμβαση ΔΟΕ/ΟΛΜΕ

 

 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω