b1d65406 1b64 456c 8766 7d22bdcd706d E-WALL

Απόπειρες τρομοκράτησης νεοδιόριστων για την αξιολόγηση- Τηλεφωνούν και τους λένε ότι τάχα δε θα πληρωθούν – Αναγκαία η παρέμβαση ΔΟΕ/ΟΛΜΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Απόπειρες τρομοκράτησης νεοδιόριστων από αξιολογητές και όχι μόνο – Τηλεφωνούν και τους λένε ότι τάχα θα χάσουν χρήματα όσοι αντιστέκονται – Αναγκαία η παρέμβαση ΔΟΕ/ΟΛΜΕ

Ξέρετε οι περιπτώσεις όπου επίδοξοι επιθεωρητές τηλεφωνούν σε σχολικές μονάδες, ακόμα και σε προσωπικά τηλέφωνα νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με σκοπό να τους “πείσουν” να σκύψουν το κεφάλι και να αξιολογηθούν, δεν είναι και τόσο καινούριο φαινόμενο. Συμβαίνει σχεδόν από τη στιγμή που το υπουργείο εξέδωσε τη περίφημη εγκύκλιο για να ξεκινήσει τις διαδικασίες. Όμως τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο αρχίζει και μαζικοποιείται. Υπάρχει περιστατικό που κορυφαίο στέλεχος διεύθυνσης εκπαίδευσης, τηλεφώνησε σε νεοδιόριστο λέγοντάς του “Δε θα σε πληρώσω!” αν συνεχίσεις να μη δέχεσαι την αξιολόγησή σου! Το φαινόμενο λοιπόν παίρνει διαστάσεις επιδημίας και είναι περίεργο πως δεν έχουν αναλάβει ακόμα δράση οι επίσημες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για να το τερματίσουν.

Δημοφιλή!!  Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου

Τι κάνουν λοιπόν ακριβώς όσοι “στελέχη” νιώθουν βασιλικότεροι του βασιλέως; Αφού λάβουν e-mail ενημέρωσης για το ότι ο στόχος τους συμμετέχει στη νόμιμη απεργία/αποχή και ως εκ τούτου δεν θα αξιολογηθεί, τηλεφωνούν λέγοντάς του ότι με αυτό που κάνει κινδυνεύει να χάσει έναν ολόκληρο μισθό. Φυσικά κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ σε καμία περίπτωση! Υπενθυμίζουμε ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που συμμετέχει στην Απεργία/Αποχή από τις διαδικασίες που αφορούν την ατομική αξιολόγηση του ν. 4823/2021, είναι απεργοί. Επομένως δεν υφίσταται για αυτούς καμία αδικαιολόγητη μη εκπλήρωση των καθηκόντων τους και φυσικά κανένας δεν μπορεί να τους παραπέμψει σε κανένα πειθαρχικό, πόσο μάλλον να τους επιβάλει και χρηματικές ποινές. Οι συνάδελφοι αυτοί συμμετέχουν σε απεργία και ως εκ τούτου είναι απόλυτα καλυμμένοι για τη μη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένες διαδικασίες από τις οποίες και απεργούν. Επομένως αναφορές περί μισθολογικών περικοπών και άλλων ευφάνταστων ποινών δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δημοφιλή!!  Έτσι σέβονται την Παιδεία; Θράσος βουλευτή ΝΔ: Απείλησε καθηγητή ιδιωτικού σχολείου επειδή έβαλε χαμηλό βαθμό στο παιδί του!

Για όλα τα παραπάνω είναι απορίας άξιο πως δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα μέλη τους που ακολουθούν τις αποφάσεις του κλάδου, μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν ανενόχλητα. Ίσως ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσουν επιτέλους τα αντανακλαστικά τους και να παρέμβουν. Σε κάθε περίπτωση συμπεριφορές και περιστατικά όπως τα παραπάνω είναι αυτονόητο και εύλογο να καταγγέλλονται ΑΜΕΣΩΣ από τους εκπαιδευτικούς στα επίσημα κατά τόπους εκπαιδευτικά σωματεία, συλλόγους εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ. 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω