ilias1 E-WALL

Το βαθύ κράτος στοχοποιεί για άλλη μια φορά το δάσκαλο Ηλία Σμήλιο – Διαμαρτυρία στην Δ/νση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, 25/10 στις 2μμ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως είχαμε γράψει την ημέρα που ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος συμμετείχε σε παρέμβαση του συλλόγου εκπαιδευτικών της περιοχής του, στα γραφεία της διεύθυνσης Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης με αίτημα τη διχοτόμηση πολυπληθούς τμήματος 29 μαθητών σε σχολείο του Δενδροπόταμου Θεσσαλονίκης, η διευθύντρια εκπαίδευσης αντί για το χωρισμό του τμήματος αποφάσισε να δώσει στον εκπαιδευτικό την παραπομπή του σε πειθαρχικό συμβούλιο. Το έγκλημα για το οποίο παραπέμφθηκε ήταν ότι συμμετείχε σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό 1ης κατοικίας. Για την ακύρωση της πειθαρχικής διαδικασίας και την υπεράσπιση του συναδέλφου τους οι εκπαιδευτικοί του Ζ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης οργανώνουν κινητοποίηση στα γραφεία της διεύθυνσης την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 14.00, όπως αναγράφεται στο κάλεσμα του συλλόγου!

Ακόμα δείτε την ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Π.Ε. και Δ.Ε. για το θέμα:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ E-WALL

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Το βαθύ κράτος στοχοποιεί για άλλη μια φορά τον αγωνιστή Ηλία Σμήλιο επιθυμώντας να σιγήσει η φωνή της λαϊκής αντίστασης στη Θεσσαλονίκη

Για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών ο Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος, μαχητικός συνδικαλιστής του εκπαιδευτικού κινήματος, αγωνιστής, δημοτικός σύμβουλος, εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ το 2014-’15, πρωτοστάτης σε όλα τα λαϊκά κινήματα της πόλης, η φωνή τους σε κάθε μικρή ή μεγάλη διαδήλωση και πορεία.

Μετά τις επανειλημμένες δικαστικές διώξεις, τις νέες που προγραμματίζονται ασταμάτητα, χρησιμοποιούν τώρα και τις πιο αντιδραστικές διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα σαν ένα ακόμη επεισόδιο στον γνωστό κύκλο διώξεων εναντίον όσων  τολμούν να αντιστέκονται συλλογικά στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Δημοφιλή!!  Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί «Αριστοτέλης» 2024 - Φυσικών (για το Δημοτικό) και Φυσικής (για το Γυμνάσιο και το Λύκειο) που οδηγούν και στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2024

Την Δευτέρα 16/10/23  και μάλιστα στο περιθώριο μιας παρέμβασης του Ζ΄ Συλλόγου Π.Ε. στην Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης για ένα σοβαρό θέμα σχολείου της περιοχής (χωρισμός τμήματος Α΄ τάξης με 29 μαθητές στον Δενδροπόταμο) η Διευθύντρια ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης αφού πρώτα αρνήθηκε να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του σχολείου, στη συνέχεια σε μια συμβολική κίνηση θράσους, εκδίκησης και εκφοβισμού παρέδωσε στον παρευρισκόμενο, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηλία Σμήλιο, την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πειθαρχική δίωξη στον Ηλία Σμήλιο ασκείται στην βάση των άρθρων του  ν. 3528/2007 (δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας) όπως έχουν τροποποιηθεί το 2012 και προβλέπουν  την «ανάρμοστη ή αναξιοπρεπή συμπεριφορά υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας». Η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί το σύνηθες σαθρό επιχείρημα κάθε φορά που επιχειρείται η στοχοποίηση και η παραδειγματική τιμωρία  των «απείθαρχων». Το λάθος  που διέπραξε ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος δεν αφορά στο παιδαγωγικό και διδακτικό του έργο. Το «έγκλημα» του ήταν ότι υπερασπίστηκε το δικαίωμα των συνανθρώπων του στο δικαίωμα της στέγης, συμμετέχοντας στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τα κοράκια των τραπεζών και των funds. Είναι απαραίτητο να επισημάνουμε πως η αρχική καταδικαστική απόφαση στο δικαστήριο -10 μήνες με τριετή αναστολή(!)- ήρθε παρά το γεγονός ότι στη δίκη αποδομήθηκε πλήρως το σαθρό κατηγορητήριο. Κανείς εξάλλου δεν εμφανίστηκε για να διεκδικήσει τα σπίτια που έμπαιναν σε πλειστηριασμό και άρα καμιά διαδικασία δεν διακόπηκε με παράνομη βία, όπως επιβεβαιώθηκε από όλους τους μάρτυρες.  Πρέπει να σημειωθεί επίσης πως δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση και καταδίκη, αλλά αντίθετα εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο πενταμελές Εφετείο.

Δημοφιλή!!  Κοινή καταγγελία συλλόγων εκπαιδευτικών κατά του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ Αθήνας

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν λήφθηκαν υπόψη από τη Διευθύντρια Π.Ε. και τους εντολείς της, παρότι τους επισημάνθηκαν. Την ίδια στιγμή δεν λαμβάνεται υπόψη η σαφής πρόβλεψη της παραγράφου 3 του άρθρου 107 του N. 4328/2007, όπως τροποποιήθηκε (ν. 4325/2015) και βρίσκεται σε ισχύ σήμερα: «Σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά ή αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή κατά την έννοια της περίπτωσης ε΄ της παρ. 1 του παρόντος άρθρου η άσκηση συνδικαλιστικής, πολιτικής ή κοινωνικής δράσης.»

Η νέα δίωξη έχει στόχο την πειθάρχηση όχι μόνο των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται, διαμαρτύρονται, αγωνίζονται για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, για μια αξιοβίωτη ζωή, μια ζωή που η αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων είναι ζωτικά συστατικά της ενάντια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας και του ανάλγητου αντιλαϊκού αστικού κράτους αλλά και όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι ένα μήνυμα που θέλουν να στείλουν σε όλο το «έθνος των εργαζομένων» αυτοί που είναι το μακρύ χέρι ή υποκλίνονται στα αφεντικά, οικονομικά και πολιτικά.

Δημοφιλή!!  ΔΟΕ - Συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση – εμπορευματοποίηση. 2η κεντρική δράση για το 2024.

Είναι μακριά νυχτωμένοι ότι θα τρομοκρατήσουν τον Ηλία, ότι θα μας τρομοκρατήσουν. Όσοι συνέπραξαν στη νέα αυτή δίωξη θα αποκαλυφθούν και θα παραδοθούν στη χλεύη όλων.

Η συγκεκριμένη παραπομπή αποτελεί μια καθαρά πολιτική δίωξη με στόχο τον εκφοβισμό.

Θεωρούμε απαράδεκτη και αδικαιολόγητη την πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου

Καταγγέλλουμε την Διευθύντρια Π.Ε. που ως μη όφειλε την άσκησε, ακολουθώντας άνωθεν εντολές

Απαιτούμε

–                  την άμεση απόσυρσή της απαράδεκτης παραπομπής στο πειθαρχικό που αποτελεί πολιτική δίωξη, κατά παράβαση μάλιστα της ισχύουσας νομοθεσίας

–                   την άμεση κατάργηση των σχετικών διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, που στοχεύουν στην κατατρομοκράτηση των δημόσιων υπαλλήλων και τη δίωξη κάθε φωνής που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική

Δηλώνουμε πως είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να φιμωθεί και να τιμωρηθεί η αλληλεγγύη και η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες.

Υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις τα βασικά κοινωνικά δικαιώματα (παιδεία-υγεία-στέγη) για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους και στεκόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που συνεχίζουν να αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για τις ανάγκες των απλών ανθρώπων.

Θα υπερασπισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Ηλία, τη φωνή και τον αγώνα των κινημάτων, των διαδηλώσεων και της αντίστασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Διευθύντρια εκπαίδευσης εν μέσω διαμαρτυρίας για χωρισμό τμήματος, στέλνει σε πειθαρχικό δάσκαλο για συμμετοχή σε συγκέντρωση ενάντια σε πλειστηριασμούς

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω