pollice scaled E-WALL

Διεύθυνση σέρνει σε πειθαρχικό εκπαιδευτικούς με βαρύτατες κατηγορίες, επειδή δεν μπόρεσαν να κάνουν τηλεκπαίδευση – Ξεσηκωμός από δεκάδες σωματεία και κινητοποίηση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κύμα συμπαράστασης, αγανάκτησης και ξεσηκωμού έχει ξεσπάσει απέναντι στη στάση της διεύθυνσης εκπαίδευσης Β Αθήνας, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί με το μισό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικά απλούς συναδέλφους εκπαιδευτικούς οι οποίοι/ες δεν μπόρεσαν να κάνουν τηλεκπαίδευση, εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών οι οποίες καθιστούσαν αδύνατη τη μετάβασή τους στο σχολείο, το οποίο εξάλλου ήταν κλειστό με απόφαση της περιφέρειας. Έχουμε δηλαδή μια περίπτωση, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών, όπου επιχειρείται η κατατρομοκράτηση των εκπαιδευτικών μέσω κατηγοριών, έτσι ώστε να αποτελέσουν οι συνάδελφοι αυτοί παράδειγμα για να φοβούνται από εδώ και στο εξής όλοι.

Όλα αυτά γίνονται ενώ η εκπαιδευτική νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και από πουθενά δεν προκύπτει υποχρέωση  των εκπαιδευτικών να διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και να παρέχουν τηλεκπαίδευσης από το σπίτι  τους. (Εξάλλου πολλοί δεν έχουν καν σπίτι να θυμίσουμε και αυτή την περίοδο κοιμούνται σε camping στα νησιά…αλλά εκεί δεν ευαισθητοποιείται καμία διεύθυνση, τέλος πάντων ας το αφήσουμε αυτό.) Έχει αναδειχθεί λοιπόν πολλάκις ότι η τηλεκπαίδευση από το σπίτι δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική, δείτε: Νομοθεσία: Γιατί η τηλεκπαίδευση ΔΕΝ μπορεί να είναι υποχρεωτική . Ακόμη στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του τοπικού συλλόγου:  “Οι συνάδελφισσές είχαν ενημερώσει για τη μη δυνατότητά τους για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης τις Διευθύνσεις των Σχολείων τους. Ο Σύλλογός μας (αρ.πρωτ. 19/5-2-23) και η ΔΟΕ (αρ.πρωτ. 326 /5-2-23) με σχετικές ανακοινώσεις τους ξεκαθάρισαν ότι με σχολεία κλειστά δεν υπάρχουν συνθήκες για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης, ούτε από τα σχολεία αφού είναι κλειστά, ούτε από τα σπίτια των εκπαιδευτικών αφού η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» για συναδέλφισσες/φους.”. Δείτε όλη την παλαιότερη ανακοίνωση εδώ.

Παρόλα αυτά το απίστευτο bullying εναντίων των συγκεκριμένων συναδέλφων συνεχίζεται, αλλά δεν μένει αναπάντητο. Πάνω από 40 εκπαιδευτικά σωματεία, σύλλογοι εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, έχουν ήδη εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης τις τελευταίες μέρες και στηρίζουν τον τοπικό σύλλογο εκπαιδευτικών “ο Περικλής” καλώντας σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας (Λεωφόρος Κηφισίας 18 & Γκύζη , Μαρούσι),  την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, ώρα 2μ.μ.  Μερικά από τα σωματεία που ήδη έχουν κινητοποιηθεί με συλλογικές αποφάσεις τους είναι οι σύλλογοι: Α΄ Σύλλογος Αθηνών, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Αριστοτέλης, «Η Αθηνά», «Δ. Γληνός», Ζ΄Θεσσαλονίκης, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, «Η Πρόοδος», Καστοριάς, Κερατσινίου, Κορινθίας, Κορυδαλλού, «Κ.Σωτηρίου», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Κοινή ΣΕΠΕ Κυκλάδων, Μεσσηνίας, Πιερίας, « Γ. Σεφέρης», Ν. Σμύρνης, Σάμου, Νίκαιας, “ο Παρθενώνας”, Ρεθύμνου, ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης, Περιστερίου, “Ρήγας Φεραίος”, “Ροζα Ιμβριώτη” και  ΕΛΜΕ: Α΄ Δυτ. Αττικής, Άνω Λιοσίων, Γ΄ Θεσσαλονίκης, Ε΄ Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας, Χαλικιδικής.  Η ΔΟΕ ακόμη πρέπει και σίγουρα θα είναι στο πλευρό των συναδέλφων σε αυτή τη δίωξη και την Πέμπτη και γενικότερα.  

Όμως σε αυτές τις στιγμές στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων εκπαιδευτικών οφείλουν να είναι και όλοι οι απλοί συνάδελφοι τους, γιατί μόνο έτσι νικιέται ο φόβος. Μόνο με μαζικότητα και ενότητα δεν περνάει η τρομοκρατία. Το κάλεσμα λοιπόν των σωματείων για την Πέμπτη στις 14.00 είναι αναγκαίο να βρει ανταπόκριση από όλους.  Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Β Αθήνας “ο Περικλής”: 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
[email protected]

 

Αγία Παρασκευή,    1/06/2023
Αρ. Πρωτ. :  77 Προς:  συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας,  Δ/νση Β΄ Αθήνας ΔΟΕ , Συλλόγους Εκπ/κών 

 Άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων από τον Διευθυντή Π.Ε. Β’ Αθήνας 

Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας, Πέμπτη 8 Ιουνίου  2023 ώρα 2μ.μ., Διευκολυντική στάση εργασίας από 1-3 ώρες

Ο  Σύλλογός μας με ανακοίνωσή του (αρ.πρωτ. 53/9-4-2023)  έχει καταγγείλει τον  Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας, Μπαμπαρούτση Χαράλαμπο, ο οποίος σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που έχει υιοθετήσει και επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας για την επιβολή της αντιεπαιδευτικής πολιτικής του, παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο 3 συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Συλλόγου «Ο Περικλής» επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της κακοκαιρίας των τριών ημερών του περασμένου Φεβρουαρίου, που σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Η προσπάθεια του υπουργείου στοχεύει  να δημιουργήσει κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και αυταρχισμού επιχειρώντας να επιβάλει την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης από το σπίτι των εκπαιδευτικών, με  την ποινικοποίηση της μη δυνατότητας για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης  από το σπίτι. Επισημαίνουμε ότι με την εντολή της Περιφέρειας οι σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές και τις τρεις ημέρες της κακοκαιρίας και ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει τους/τις εκπαιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους.

Ως «λαγός» χρησιμοποιείται ο Διευθυντής Π.Ε. ο οποίος  παραπέμπει τις τρεις εκπαιδευτικούς με ψευδή στοιχεία. Συγκεκριμένα στο έγγραφο της παραπομπής τους στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο  υπογράφεται από τον ίδιο, αναφέρεται ότι οι τρεις εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση ενώ στο πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης αλλά και στις καταθέσεις των μαρτύρων αναφέρεται ρητά ότι αδυνατούσαν να παρέχουν τηλεκπαίδευση και όχι ότι αρνήθηκαν.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί για το υπουργείο «λύση» δια πάσαν νόσον.  Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι οι εκπαιδευτικοί έχουμε εξηγήσει με σαφήνεια ότι τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζωντανή εκπαίδευση. Δεν μπορεί να καλύψει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών αντίθετα συμβάλλει στον  μορφωτικό αποκλεισμό και την κατηγοριοποίησή τους και επιφέρει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην κοινωνικοποίησή τους. Όσο κι αν το υπουργείο θέτει τις βάσεις για νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης ως ισότιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας, προχωρώντας με έναν ακόμη τρόπο στην αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί απαντάμε ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ούτε ένα παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό επιχείρημα για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση όταν το σχολείο κλείσει υποχρεωτικά και μάλιστα για μία ή λίγες μέρες.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι διώξεις αυτές δεν αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες συναδέλφισσες, αλλά το σύνολο των εκπαιδευτικών και ως τέτοιες θα τις αντιμετωπίσουμε και θα τις αποκρούσουμε.

Ο σύλλογος μας ευχαριστεί τους δεκάδες πρωτοβάθμιους συλλόγους ΣΕΠΕ (Α΄Αθηνών, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Αριστοτέλης, «Η Αθηνά», «Δ.Γληνός», Ζ΄Θεσσαλονίκης, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, «Η Πρόοδος», Καστοριάς, Κερατσινίου, Κορινθίας, Κορυδαλλού, «Κ.Σωτηρίου», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Κοινή ΣΕΠΕ Κυκλάδων, Μεσσηνίας, Πιερίας, « Γ.Σεφέρης», Ν.Σμύρνης, Σάμου)  και ΕΛΜΕ (Α΄Δυτ. Αττικής. Άνω Λιοσίων, Γ΄Θεσσαλονίκης, Ε΄Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Χαλικιδικής)  που καταγγέλλουν την ενέργεια αυτή του Διευθυντή Εκπάιδευσης,  εκφράζουν  τη συμπαράστασή τους στις τρεις συναδέλφισσες και απαιτούν τηνάμεση παύση των διώξεων.

Καλούμε και όλους τους υπόλοιπους Συλλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ να εκδώσουν ψηφίσματα στήριξης των συναδέλφων. Καλούμε τη ΔΟΕ , την ΟΛΜΕ και  την ΑΔΕΔΥ να καταγγείλουν τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, να απαιτήσουν την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξής τους με όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά. Ο Σύλλογός μας θα χρησιμοποιήσει όλα τα συνδικαλιστικά μέσα και θα προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες προκειμένου να υπερασπιστεί τις τρεις διωκόμενες συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς. 

Ως πρώτο βήμα καλεί σε κοινή  κινητοποίηση τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ της Αττικής και το Δ.Σ. της ΔΟΕ στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας  την Πέμπτη 8 Ιουνίου  2023 ώρα 2μ.μ. και κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας από 1-3 ώρες για τα μέλη του, στο ωράριο του κάθε συναδέλφου. 

Απαιτούμε την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδελφισσών  μας!

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω