Οι τριετίες που είχαν εξαγγελθεί από τον Κ. Μητσοτάκη μπαίνουν στον πάγο / Δεν θα “ξεπαγώσουν”, αλλά θα “παγώσουν” για άλλα δύο χρόνια!

Οι τριετίες που είχαν εξαγγελθεί από τον Κ. Μητσοτάκη μπαίνουν στον πάγο: Μετά από δύο χρόνια και αν / Δεν θα “ξεπαγώσουν”, αλλά θα “παγώσουν” για άλλα δύο χρόνια.

Φαίνεται ότι το “ξεπάγωμα” των τριετιών, δηλαδή το επίδομα προϋπηρεσίας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό μέχρι το 2012, είναι όνειρο θερινής νυκτός.

“Πάγωμα”, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, των τριετιών στους μισθούς των εργαζομένων, όπως προκύπτει από την εαρινή έκθεση της Επιτροπής και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε η κυβέρνηση μετά τη διάλυση της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι βασική προϋπόθεση για το “ξεπάγωμα” των τριετιών είναι το ποσοστό ανεργίας σε μέση ετήσια βάση να είναι κάτω από το επίπεδο του 10%. Μάλιστα, το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατατέθηκε στην Κομισιόν προέβλεπε ότι οι κατώτατοι μισθοί τριετιών στον ιδιωτικό τομέα θα “ξεπαγώσουν” το 2027, καθώς εκτιμούσε ότι η ανεργία θα πέσει κάτω από το επίπεδο του 10% στη χώρα μας το 2026 και συγκεκριμένα στο 9,8%.

Eurostat – Αγοραστική δύναμη: Στην προτελευταία θέση, λίγο πιο πάνω από τη Βουλγαρία η Ελλάδα – Ο ανειδίκευτος εργάτης αμείβεται καλύτερα από τον προσοντούχο εκπαιδευτικό!!

Οι τριετείς θητείες

Πάντως, ακόμη και αν “ξεπαγώσουν” οι τριετίες, δεν αποκλείεται οι αυξήσεις 10% ανά τριετία να αρχίσουν να μετρούν από εκείνη τη χρονική περίοδο και όχι από το 2012 που “πάγωσαν”. Σημειώνεται επίσης ότι μετά τη νέα αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ μεικτά, οι αποδοχές με τις παγωμένες τριετίες έχουν διαμορφωθεί ως εξής

Όσοι έχουν προϋπηρεσία 0-3 ετών μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 λαμβάνουν 780 ευρώ σε μηνιαία βάση
Όσοι έχουν προϋπηρεσία 3-6 ετών μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 λαμβάνουν 858 ευρώ μηνιαίως.
Όσοι έχουν προϋπηρεσία 6-9 ετών έως τον Φεβρουάριο του 2012 λαμβάνουν 936 ευρώ μηνιαίως
Όσοι έχουν προϋπηρεσία 9 ετών και άνω έως τον Φεβρουάριο του 2012: 1 014 ευρώ μηνιαίως

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo