Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία!! Φίλης για υποσχέσεις ΝΔ για τους μισθούς!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ακολουθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την – Παιδεία:

Στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για μια συμπεριληπτική δημοκρατική και δωρεάν δημόσια εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων της ΝΔ και η εφαρμογή ενός κυβερνητικού προγράμματος με στόχο την οικοδόμηση ενός δημοκρατικού, δημόσιου, δωρεάν και ποιοτικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Εκλογές 2023: Ερωτήσεις και απαντήσεις που ενδιαφέρουν όλους τους Πολίτες (σώματα ασφαλείας & δημοσίους υπαλλήλους)!

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ άλλων δεσμεύεται για την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο με την ένταξη όλων των υπαρχόντων τύπων λυκείων, την αύξηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ, τον διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων, τον διπλασιασμό του αριθμού καθηγητών και ερευνητών σε βάθος τετραετίας, την αύξηση κατά 15% του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων, δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε πανεπιστημιακά τμήματα με αναβάθμιση του απολυτηρίου και καθιέρωση της Γ΄ Γενικού Λυκείου ως τάξης κυρίως προετοιμασίας, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια από τη φετινή χρονιά, την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου, την προκήρυξη όλων των κενών θέσεων που προέκυψαν από αφυπηρετήσεις στα ΑΕΙ και ΕΚ από το 2018 και προγραμματισμός τετραετίας, με στόχο το διπλασιασμό των καθηγητών/-τριών και ερευνητών/-τριών, διετή προγράμματα στα πανεπιστήμια με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά των αποφοίτων των ΕΠΑΛ, δωρεάν μεταπτυχιακές σπουδές, κατάλληλα κτίρια και επαρκή εξοπλισμό με αξιοποίηση και των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, την αποκατάσταση της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ, με θεμέλιο την αντιπροσωπευτικότητα και με τη συμμετοχή όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στην ανάδειξη των οργάνων, την αποσύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ από την αξιολόγηση, ένα Εθνικό Σχέδιο Φοιτητικής Στέγης και Μέριμνας, την σύνδεση επαγγελματικών προσόντων με την ακαδημαϊκή αναγνώριση του τίτλου σπουδών και την απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους όλων των πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Δημοφιλή!!  Παραστατίδης: "Με πολιτικάντικες ταχυδακτυλουργίες τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν λύνονται"

Εκλογές: Πρόγραμμα ΝΔ – Μητσοτάκη: για Παιδεία – Υγειά – Φόρους & Κατώτατο μισθό!!

 

Σύριζα:  20 παρεμβάσεις για την εκπαίδευση!

 

 

Νίκος Φίλης:

Αόριστες υποσχέσεις της ΝΔ ή αύξηση 10% των μισθών στην εκπαίδευση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη

«- Με τον πληθωρισμό να κατατρώει τα πριονισμένα από τα μνημόνια και καθηλωμένα επί 12 χρόνια εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών

– Με τους πρωτοδιοριζόμενους δασκάλους και καθηγητές να λαμβάνουν 750 ευρώ και να βρίσκονται αντιμέτωποι όταν διορίζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους με ενοίκια 400 και 500 ευρώ

– Με τον ΟΟΣΑ να υπολογίζει σε 7,4,% τη μείωση των μισθών στην Ελλάδα

– Με μεγάλη αύξηση του κινδύνου φτώχειας και των ανισοτήτων την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ όπως διαπιστώνει η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Αυτή την περίοδο που απαιτείται άμεση ενίσχυση  των εισοδημάτων όλων των μισθωτών, ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ασχημονούν και υπόσχονται αορίστως αυξήσεις, παίζοντας με τις αγωνίες των ανθρώπων που υποφέρουν.

Σε αυτό το πλαίσιο πήρε από τον κ. Μητσοτάκη τη σκυτάλη της πιο χυδαίας ψηφοθηρίας η υπουργός Παιδείας.

Που αντί να πιέσει την κυβέρνηση να δώσει άμεσα αύξηση 10% στους μισθούς του δημοσίου και των εκπαιδευτικών, τάζει, εμπαίζοντας τους εκπαιδευτικούς  αυξήσεις από την 1/1/2024.

(Άραγε για όλους ή μόνο για όσους αξιολογηθούν με άριστα;)

Φαίνεται ότι η κυρία Κεραμέως περνάει τους νοήμονες εκπαιδευτικούς ως αμνήμονες Λωτοφάγους.

Αδιαφορεί και κάνει πως δεν ξέρει πως  όλα αυτά τα  χρόνια και ειδικά από τα τέλη του  2021 μέχρι σήμερα  οι εκπαιδευτικοί  βλέπουν τους μισθούς τους να κατρακυλούν, τις τιμές να καλπάζουν και τις οικογένειές τους και τους ίδιους να στενάζουν, ανυπεράσπιστοι από τις αυξήσεις, την αισχροκέρδεια, την ενεργειακή φτώχεια.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση που όταν δεν τους  συκοφαντεί τους περιπαίζει.

Μόνο η ψήφος τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει ισχυρή εντολή στη νέα προοδευτική-αριστερή κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμά της για την Παιδεία και στην αρχή της θητείας της  να δώσει αύξηση 10% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων και στους εκπαιδευτικούς. Και, ταυτόχρονα, να υλοποιήσει την προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή, έτσι ώστε οι αυξήσεις στους μισθούς να αντισταθμίζουν τις απώλειες λόγω του πληθωρισμού».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 2023!

Η ανακοίνωση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ επιβεβαιώνει την καταστροφή

Δωρεάν ebook: Κάνε το Φόβο Φίλο – βασισμένο στο παραμύθι Τυρίνος: Ο κλέφτης φόβων – Του Νικόλαου Σμυρνάκη

Δημοφιλή!!  Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Αύγουστο: Τρία μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων

Έκκληση στην κυβέρνηση, «έστω και αυτή τη στιγμή, να αναστείλει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να καλύψει όλες τις διαθέσιμες θέσεις στα πανεπιστήμια της χώρας», απευθύνει με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Η δημοσιοποίηση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ή σχολή επιβεβαιώνει τις προβλέψεις και ολοκληρώνει την εικόνα καταστροφής που επιφύλαξε το Υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές της πανδημίας», αναφέρει ο κ. Φίλης και προσθέτει:

«Οι πιο “ευνοϊκές” εκτιμήσεις προβλέπουν πως λόγω του εξεταστικού συστήματος Κεραμέως θα αποκλειστούν περισσότεροι από 20.000 υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι.

Το Υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε για φέτος 77.500 θέσεις στα πανεπιστήμια.

Ωστόσο, γνώριζε πως δεν πρόκειται να καλυφθούν περισσότερες από 55.000 και με σκοπιμότητα παραπλανούσε χιλιάδες μαθητές και οικογένειες”.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι «τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί μαθητών που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο με «λευκή κόλλα» κατέρρευσαν από τους ίδιους τους αριθμούς, αφού υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες, ιδίως στις περιπτώσεις των ειδικών μαθημάτων, πρόκειται να αποκλειστούν από σχολές και τμήματα της προτίμησής τους» και καταλήγει:

Δημοφιλή!!  ΚΚΕ / Επικίνδυνος και ανεπαρκής ο τρόπος μεταφοράς των μαθητών από και προς τις ΣΜΕΑ

«Από αύριο χιλιάδες παιδιά θα δουν τα μηχανογραφικά κλειστά ή με ελάχιστες επιλογές, ενώ τον Αύγουστο θα αντιληφθούν οριστικά πως ο δρόμος για την ανώτατη εκπαίδευση είναι φραγμένος».

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω