dimoskop

Εκλογές 2023: Δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις; Εφαρμογή What2Vote – Δείχνει τη θέση σας στο πολιτικό τοπίο!!

Δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις στις εκλογές;

 

Ένα τεστ που θα σας βοηθήσει να δείτε με ποιο κόμμα και ποιες θέσεις, είστε πιο κοντά.

Εάν βρίσκεστε στους αναποφάσιστους του εκλογικού σώματος,  ηλεκτρονική εφαρμογή  έρχεται να συνδράμει ώστε να βρείτε το κόμμα που θα ψηφίσετε.

Turnitin: Λογισμικό ανίχνευσης λογοκλοπής & από εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης Chat/Gtp!

Αποτελεί κοινό μυστικό πως εν έτει 2023 ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν αυτήν την τάση και μπορούν να είναι πολιτικοί και κοινωνικοί.

Οδηγίες πρόσβασης στο υλικό της πλατφόρμας CINEDU (Δωρεάν Κινηματογραφικές Ταινίες)!!

Το μη κερδοσκοπικό γερμανικό ίδρυμα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και εδρεύει στη Βόννη και στο Βερολίνο, Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), έδωσε στη δημοσιότητα ένα online poll που βοηθάει στην καταγραφή των προσωπικών τάσεων του δυνάμει ψηφοφόρου, μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που βασίζεται στις κύριες θέσεις των κομμάτων.

Το εργαλείο What 2 Vote περιλαμβάνει 30 ερωτήσεις στα ελληνικά

 

Το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάζει κατάταξη των κομμάτων των εκλογών, με βάση το βαθμό συμφωνίας τους με τον κάθε ψηφοφόρο, σε έναν χάρτη.

Παράλληλα, το εργαλείο παρουσιάζει μια σύγκριση των θέσεων των κομμάτων πάνω στα βασικά κοινωνικά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, τις γυναικοκτονίες αλλά και τη χρηματοδότηση στην εκπαίδευση.

 

“Η παρούσα εφαρμογή υποβοήθησης ψήφου δεν παρέχει προτάσεις ψήφου, αλλά αποτελεί ένα ηλεκτρονικό βοήθημα που δείχνει τη θέση σας στο πολιτικό τοπίο και τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται πιο κοντά σας. Απαντώντας στις δηλώσεις, προσδιορίζεται η θέση σας στο τοπίο. Τα πολιτικά κόμματα τοποθετούνται με παρόμοιο τρόπο στο πολιτικό τοπίο. Αφού απαντήσετε στις προτάσεις, μπορείτε να συνεχίσετε την έρευνά σας ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας ορισμένα θέματα ή εξετάζοντας τις πηγές των απαντήσεων των κομμάτων στην ενότητα «Τι πιστεύουν τα κόμματα». Έτσι αντιλαμβάνεστε αμέσως γιατί ένα κόμμα συμφωνεί ή διαφωνεί με κάτι, προκειμένου να προχωρήσετε σε μια τεκμηριωμένη πολιτική επιλογή”.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap