featured notifications scaled E-WALL

Νέα Τμήματα ένταξης: Η πορεία και τι απομένει για την ίδρυση τους – Απαντήσεις του υφυπουργού στις ερωτήσεις του Βουλευτή Γ. Δελή (Βίντεο)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Την άμεση ίδρυση και λειτουργία των αναγκαίων Τμημάτων Ένταξης, ώστε να στηριχθούν οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει για το θέμα.

Διαχρονικά, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, τόσο η ίδρυση όσο και η λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών, αφήνοντας τους μαθητές στην κυριολεξία αβοήθητους. Η εκκωφαντική και απαράδεκτη έλλειψη τμημάτων αναδεικνύεται από τα παραδείγματα που έφερε ο Γ. Δελής, λέγοντας ότι σε ολόκληρο τον Δήμο Πειραιά λειτουργούν τρία Τμήματα Ένταξης, ενώ τα 123 παιδιά του Περάματος, που πρέπει να φοιτούν σε Τμήμα Ένταξης, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις, δεν έχουν ούτε ένα τμήμα!

Δημοφιλή!!  Σχολικός Εκφοβισμός - Μαχαίρια και Ανιχνευτές Μετάλλων | Πώς οι ΗΠΑ Απέτυχαν στην Αντιμετώπιση του Bullying & Κριτική στην Αυστηροποίηση Ποινών του ΥΠΑΙΘΑ!!

Όπως προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Παιδείας Αγγ. Συρίγου, η κυβέρνηση στοχεύει τα ελάχιστα Τμήματα Ένταξης, τα οποία προβλέπονται να ανοίξουν, να στελεχωθούν με αναπληρωτές, χωρίς να διασφαλίζεται έτσι η συνεχής λειτουργία τους.

Η κυβέρνηση κινείται στην πεπατημένη των προηγούμενων, σημείωσε ο Γιάννης Δελής, τονίζοντας ότι τόσο η ίδρυση όσο και η λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών, αφήνοντας τους μαθητές στην κυριολεξία αβοήθητους.

Εκκαθαρισμένοι πίνακες e-wall μετά από τους τελευταίους διορισμούς του 2022!!

 

Εκλογική άδεια: Τι ισχύει στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα!

Γ. Δελής: Να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν άμεσα τα αναγκαία Τμήματα Ένταξης στα σχολεία

 

Τι ισχύει για τις Μαθητικές εκδρομές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές!!

Δημοφιλή!!  Η Υποχρεωτική Εκπαίδευση σε Αμφισβήτηση - Ατομική ευθύνη στις Σχολικές Φθορές

Στην απάντηση του ο κ Συρίγος είπε οτι “έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτημάτων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και έχουν προωθηθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών τα σχέδια των σχετικών ΚΥΑ.”

 

Επιπλέον όπως ανέφερε:

“Εκδόθηκε εγκύκλιος υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων για την ίδρυση τμημάτων εντάξεως σε δημόσιες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής επαγγελματικής κατεύθυνσης, από τις 27 Απριλίου του 2021.

Στην εγκύκλιο αυτή τέθηκαν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, παράμετροι και συνισταμένες, προκειμένου να εξακριβωθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες των μαθητών που χρειάζονται υποστήριξη από τμήματα ένταξης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μαθητές και σχετική πρόταση από διαγνωστική υπηρεσία.

Δημοφιλή!!  Εγκύκλιος & Βήματα / Διαδικασία καταχώρισης στην ειδική εφαρμογή διαχείρισης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού

Οι τοπικές συνθήκες κάθε περιοχής σε σχέση με ήδη ιδρυμένα τμήματα εντάξεως. Η χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα στις σχολικές μονάδες που έχουν μαθητές που έχουν ανάγκη να στηριχθούν από τμήματα εντάξεως. Ο συνολικός αριθμός μαθητών κάθε σχολικής μονάδας. Και τελευταίο σημείο, η δυνατότητα ή μη διαθέσιμου χώρου για το τμήμα εντάξεως.”

 

Έρευνα: H δυσλεξία είναι απαραίτητη για την ανθρώπινη προσαρμοστική επιτυχία

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω