Ειδική Αγωγή: Δυο μέτρα και δυο σταθμά στη σύσταση νέων οργανικών κενών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Επιστολή εκπαιδευτικών αναδεικνύει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων στους ΠΕ-60 νηπιαγωγούς, αλλά και νέες οργανικές στην ειδική αγωγή πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας!!

 

Την εισήγηση των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) ζήτησε το ΥΠΑΙΘ πρόσφατα με το έγγραφο υπ. αριθμ. πρωτ. 12985/Ε4/03-02-2023 που απέστειλε προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.)

Παρ’ όλ’ αυτά καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης. Στους κλάδους ΠΕ60, ΠΕ61, ΠΕ70, ΠΕ71 δεν υπάρχει ούτε ένα οργανικό κενό! Ακόμη τα νέα Τμήματα Ένταξης στην Α΄θμια αγνοούνται.

Όσον αφορά στους κλάδους της Β’θμιας Εκπαίδευσης, παρ’ όλο που ιδρύθηκαν 40 νέα Τμήματα Ένταξης (δηλαδή 40 οργανικά κενά ΠΕ02, 40 οργανικά κενά ΠΕ03 και για τον ΠΕ04 τόσα οργανικά κενά όσα και τα Τμήματα Ένταξης που ανήκουν σε σχολεία που έχουν περισσότερους από 300 μαθητές εκ των οποίων τουλάχιστον 15 έχουν γνωμάτευση με πρόταση για φοίτηση σε Τμήμα Ένταξης), τα οργανικά κενά είναι ελάχιστα στους περισσότερους κλάδους και δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες κάθε κλάδου.

Δημοφιλή!!  Για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας στη Βουλή: ζητήματα προσβασιμότητας, συμπερίληψης, δωρεάν παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ενεργήσει για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων σε όλους τους κλάδους, ώστε τα οργανικά κενά να αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες κάθε κλάδου!

 

Επιστολή εκπαιδευτικών

 

Πίνακες εκπαιδευτικών – ΑΣΕΠ: SOS από γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ για τη βεβαίωση αναπηρίας ΚΕΠΑ

ΠΕΑΝ: «Σύσταση οργανικών κενών στους ΠΕ60-Νηπιαγωγούς και διορισμοί για το 2023»

ΦΕΚ: Νέες σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ)

Οδηγός μορίων αναπληρωτών δευτεροβάθμιας

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω