Συνταξιοδότηση: Mαζική έξοδος δημοσίων υπαλλήλων – Εκπαιδευτικοί και Υγειονομικοί

«Κύμα φυγής» καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στο Δημόσιο με τα στοιχεία του συστήματος “Άτλας” να δείχνουν μαζική έξοδο, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2022 είχαν κατατεθεί 180.000 νέες αιτήσεις για κύρια σύνταξη, όταν συνολικά το 2020, οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί δεν ξεπερνούσαν τις 176.000. Το 2021, έως τον Οκτώβριο, είχαν υποβληθεί 169.433 αιτήσεις.

Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες του gov.gr που έβαλαν φρένο στη γραφειοκρατία

Οι αιτήσεις αναμένεται να εκτοξευθούν στην καταμέτρηση που θα γίνει για το επόμενο δίμηνο (δλδ Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2022), καθώς συνηθίζεται όσοι θεμελιώνουν ασφαλιστικό δικαίωμα να σπεύδουν να υποβάλουν αίτηση

Πληροφορίες της Αυτοδιοίκησης λένε ότι ο ρυθμός των νέων αιτήσεων είναι αυξημένος κατά 24% σε σχέση με αυτό που αρχικά είχε εκτιμήσει το υπουργείο Εργασίας.

Στη μαζική φυγή κυριαρχούν οι εκπαιδευτικοί και οι υγειονομικοί , με τις εκτιμήσεις να θέλουν αντίστοιχη μαζική έξοδο κυρίως των εκπαιδευτικών και γενικότερα των δημόσιων υπαλλήλων, κατά τους τελευταίους δύο μήνες του 2022.

Πώς ερμηνεύεται αυτό; Κυρίως έχει να κάνει με τις επερχόμενες αλλαγές στα ειδικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο δημόσιο, για τη λήψη μειωμένης σύνταξης, που θεσπίσθηκαν πρόσφατα και επηρεάζουν τις αποφάσεις πολλών υπαλλήλων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το «κύμα φυγής» θα συνεχισθεί και το 2023…

Πηγή: aftodioikisi.gr

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo