Αίτημα για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αίτημα για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς

 

Δώδεκα περίπου χρόνια οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε μια  απίστευτη μισθολογική αφαίμαξη που φτάνει και ξεπερνά το 40% του ποσού που λαμβάναμε πριν τη λαίλαπα των μνημονίων, χάνοντας από τέσσερις έως και πάνω από έξι μισθούς τον χρόνο!

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ενεργειακή ακρίβεια και την εκτίναξη των τιμών των βασικών ειδών διατροφής , εξανεμίζει έτι περαιτέρω το πολλάκις μειωμένο και καθηλωμένο μηνιαίο εισόδημα, δημιουργώντας ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις σε αρκετές περιπτώσεις και καθιστώντας ακόμη και την ακτοπλοϊκή μετάβαση στις ιδιαίτερες πατρίδες μας σχεδόν απαγορευτική, λόγω ακριβώς αυτής της αναντίστοιχης σχέσης αύξησης κόστους εισιτηρίων και μισθολογικής καθήλωσης. Ενδεικτικά, μια τετραμελής οικογένεια εκπαιδευτικών χρειάζεται να δαπανήσει 364€ για να πάει απ’ την πρωτεύουσα των Κυκλάδων στον Πειραιά με επιστροφή και πάνω από 500€ με αυτοκίνητο, δηλαδή περίπου το 1/4 ενός μέσου μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος και πάνω από το 1/3 αν πρόκειται για νεοδιόριστους.  Το κόστος είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτο για εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε νησιά που βρίσκονται πιο μακριά, ξεπερνώντας τα 600€.

Όλα αυτά την ώρα που το κόστος ενός ατομικού εισιτηρίου για ίσης απόστασης μετακίνηση στη στεριά είναι λιγότερο απ’το 50% του ατομικού ακτοπλοϊκού εισιτηρίου.

Επ’ευκαιρία, λοιπόν, των Χριστουγέννων και της μετακίνησης των περισσότερων στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ζητούμε:

α) τη μείωση του κόστους των εισιτηρίων στο μισό για όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο των εορτών.

β) τη διατήρηση της μειωμένης στο μισό τιμής για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις των εκπαιδευτικών από και προς το νησί που εργάζονται καθ’όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

γ) την άμεση χρονικά καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου προς όλους.

 

Επίδομα-Μπόνους δύο μισθοί σε 50.000 δημοσίους υπαλλήλους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

 

Καλάθι του Άη Βασίλη: Ποια παιχνίδια θα περιλαμβάνει – Πότε ξεκινά

 

Π.Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Στήριξη των αιτημάτων του Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ)

 

 

 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  • Σύρου – Τήνου – Μυκόνου
  • Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω