E-WALL

Επίδομα-Μπόνους δύο μισθοί σε 50.000 δημοσίους υπαλλήλους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το μπόνους για όσους είναι παραγωγικοί θα φτάνει τους δύο μισθούς – Η ανταμοιβή παραγωγικότητας θα υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης

Επίδομα-Μπόνους δύο μισθοί σε 50.000 δημοσίους υπαλλήλους

Πάνω από 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν τους προσεχείς μήνες μπόνους παραγωγικότητας συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ καθώς αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο νόμος για το πριμ επίτευξης στόχων.

Πρόκειται για τα άρθρα 23 – 27 του ν. 4940/2022 -«Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα»- που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Το μπόνους για όσους είναι παραγωγικοί θα φτάνει τους δύο μισθούς ενώ το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) θα δει αυξήσεις και αναδρομικά. Η ανταμοιβή παραγωγικότητας θα υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου ενώ θα υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών.

Δημοφιλή!!  Ανοίγει η πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2024 - Δευτέρα 26/2

 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δικαιούνται το μπόνους των δύο μισθών είναι:

  1. Οι δικαστικοί υπάλληλοι – Στόχος είναι η επιτάχυνση της έκδοσης των αποφάσεων της δικαιοσύνης.
  2. Οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έτσι ώστε να διασφαλιστούν και να αξιοποιηθούν τα κονδύλια από κοινοτικά προγράμματα.
  3. Στελέχη του Ταμείου Ανάκαμψης για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και αυστηρούς ελέγχους.
  4. Υπάλληλοι όλων των υπουργείων οι οποίοι όμως υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους των ετήσιων σχεδίων δράσης στον τομέα τους όπως π.χ. η αναδιάρθρωση του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΞΑΝΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!

 

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πως θα δοθεί οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ σε όλους τους ενστόλους σε ΕΛΑΣ και Λιμενικό. «Είναι μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της Πολιτείας, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού», είχε σχολιάσει ο κ. Μητσοτάκης.

Δημοφιλή!!  Homeschooling και ακραίες παραθρησκευτικές ομάδες: μια ανησυχητική διασύνδεση

 

Ήδη άρχισε η εφαρμογή των εξαγγελιών της ΔΕΘ, καθώς για τις επόμενες μέρες έχουν δρομολογηθεί δεκάδες έκτακτες πληρωμές, όπως:

 

  • 250 ευρώ σε συνταξιούχους και αναπήρους ΟΠΕΚΑ, διπλάσιο ΚΕΑ και 1,5 δόση επιδόματος τέκνων.
  • Αυξήσεις και αναδρομικά εξαμήνου σε ιατρούς ΕΣΥ.
  • Εφάπαξ επίδομα 600 ευρώ στην Ελληνική Αστυνομία
  • Πληρωμή επιδόματος θέρμανσης 100-800 ευρώ ή 1.000 και 1.600 ευρώ για ορεινές περιοχές.
  •  Επιδότηση αγροτών για τα λιπάσματα.
  • Στεγαστικό επίδομα σε φοιτητές 1.500 ευρώ ετησίως ή 2.000 ευρώ για συγκατοίκηση -και αναδρομικά- αντί 1.000 ευρώ που ίσχυε.

Καλάθι του Άη Βασίλη: Ποια παιχνίδια θα περιλαμβάνει – Πότε ξεκινά

 

Συνεργασία Ζ. Μακρή – Μιχ. Παπαδόπουλου για εκπτώσεις εισιτηρίων ΚΤΕΛ σε εκπαιδευτικούς

 

Γ. Χαρούλης: Με το λαδι που πούλησε αγόρασε μουσικά όργανα στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

 

Άμεσα έρχονται και νέες, μόνιμες αυξήσεις αποδοχών σε εκατομμύρια συνταξιούχους και στις Ένοπλες Δυνάμεις για νυχτερινή απασχόληση, αναγνώριση πενταετίας κ.λπ.

 

Οι σκέψεις για το 2023

Αναλόγως των εξελίξεων στο μέτωπο της ακρίβειας, στο ζύγι μπαίνουν και άλλα έκτακτα μέτρα στήριξης, από 1ης Ιανουαρίου και μετά:

Δημοφιλή!!  Τέσσερις μηχανές με 8 αστυνομικούς συλλαμβάνουν δασκάλα μετά από μήνυση μητέρας

Food Pass ή Super Market Pass, δηλαδή το σχέδιο που πρώτο αποκάλυψε προ μηνών το «business stories», για μια νέα μηνιαία ή τριμηνιαία «επιταγή ακρίβειας» που θα λαμβάνεται ως άυλη ψηφιακή κάρτα ύψους μέχρι 50 ευρώ τον μήνα, μόνο για ευάλωτους με βάση αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για όσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός. Σχεδιάζεται να συνδεθεί μόνο με τις ανάγκες διατροφής ή κάποιων  βασικών ειδών διαβίωσης, για τους πρώτους μήνες του 2023.

Επέκταση της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης κατά 20-25 λεπτά το λίτρο για τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο, εκτός αν η τιμή διάθεσης υποχωρήσει σε κανονικά (περσινά) επίπεδα.

Νέο σύστημα επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος, αλλά και αλλαγές στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεθεί προς εξέταση και η μόνιμη επαναφορά της ειδικής έκπτωσης που ίσχυε στο ρεύμα για τους πολύτεκνους (από 4 παιδιά και πάνω), αλλά καταργήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Σταθάκη το 2018.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω