Γραπτος ΑΣΕΠ Δημοσίου: Πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων που δεν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα!! Δεκτά τα πτυχία κολλεγίων..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στην προκήρυξη γραπτού ΑΣΕΠ βλέπουμε ποια πτυχία των ελληνικών Πανεπιστημίων αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος και ποια όχι…

 

Το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν περιλαμβάνεται στην προκήρυξη στον κλάδο ΠΕ Βιολόγων. Περιλαμβάνεται, όμως, στον κλάδο ΠΕ Περιβαλλοντολόγων. Τα πτυχία των τμημάτων Γεωπονίας που ιδρύθηκαν το 2019 επίσης δεν περιλαμβάνονται στον κλάδο των ΠΕ Γεωπόνων, καθώς απαιτείται το πρόσθετο προσόν της εγγραφής στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, το οποίο δεν δέχεται τους αποφοίτους των νέων τμημάτων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τμήματα Δασολογίας.

 

Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και με τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, τους Μηχανολόγους Μηχανικούς, τους Πολιτικούς Μηχανικούς, τους Ναυπηγούς, τους Τοπογράφους των Πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής, Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Δημοφιλή!!  Εννιά Ερωτήσεις - Απαντήσεις προς τους νεοδιόριστους για την αξιολόγηση - Η ΠΟΕ-ΟΤΑ και δεκάδες ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ συνεχίζουν τον αγώνα!! 

 

Αντίθετα στον κλάδο ΠΕ Οικονομικών γίνονται δεκτοί όλοι οι πτυχιούχοι, ακόμη και των νέων τμημάτων, όπως το Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας στα Ψαχνά του ΕΚΠΑ, αλλά και τα πτυχία Στατιστικής και Αναλογιστικών Μαθηματικών του Παν. Αιγαίου και τα τμήματα Στατιστικής ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης. Εδώ το τοπίο είναι ξεκάθαρο, όπως θα έπρεπε να είναι και στους Γεωπόνους, Δασολόγους και Μηχανικούς.

 

Οι απόφοιτοι του τμήματος Χημείας Καβάλας εγγράφονται κανονικά στην Ένωση Ελλήνων Χημικών, που αποτελεί πρόσθετο προσόν για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τα πτυχία των κολεγίων γίνονται δεκτά, αφού, όπως αναφέρει η προκήρυξη “απαιτείται φωτοαντίγραφο της πρωτοκολλημένης ή καταχωρημένης υποβληθείσας αντίστοιχης αίτησης αναγνώρισης προς τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.).” Το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. είναι το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας που αναγνωρίζει τα πτυχία των κολεγίων, συνεπώς οι κάτοχοι πτυχίου κολεγίου αναγνωρισμένου από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στο διαγωνισμό.

Δημοφιλή!!  Το Παράδοξο της Ελλάδας: Παιδική Παχυσαρκία και Ελλιπής Φυσική Δραστηριότητα στα Σχολεία - Πρόταση για Επανέναρξη του Προγράμματος «ΕΥΖΗΝ»

 

Έχουμε, λοιπόν, το παράδοξο να αναγνωρίζονται τα πτυχία των κολεγίων και όχι όλα τα πτυχία που χορηγούν τα Δημόσια Πανεπιστήμια της Ελλάδας.

 

Το πρόβλημα με τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι πάρα πολύ παλιό. Το 1983 όταν ιδρύθηκαν τα ΤΕΙ, ο σχετικός νόμος έλεγε ότι εντός έξι (6) μηνών έπρεπε να έχουν οριστεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους. Μέχρι το 2019, που καταργήθηκαν τα ΤΕΙ αυτό δεν είχε γίνει. 

 

stadiodromia

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω