Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση: Υπεράνθρωπες προσπάθειες Νηπιαγωγών σε αντίξοες συνθήκες

“Το Υπουργείο Παιδείας έχει την αποκλειστική ευθύνη να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προυποθέσεις ώστε να εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση παρέχοντας στους μαθητές και τις μαθήτριές μας ένα ασφαλές σχολικό πριβάλλον και στοχεύοντας στην ουσιαστική αναβάθμιση του παιδαγωγικού έργου των Νηπιαγωγών. Επιπρόσθετα όμως έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για όλους τους εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες.

Η παρουσία ενός και μόνο ενήλικα σε οποιαδήποτε δομή φιλοξενεί παιδιά εγείρει τεράστια ζητήματα αναφορικά με την αντιμετώπιση απρόβλεπτων κρίσιμων καταστάσεων ή ατυχήματος, ιδιαίτερα όταν οι χώροι δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και υπάρχουν υπερπλήθη τμήματα των 25 μαθητών.
Οι νηπιαγωγοί των δημόσιων νηπιαγωγείων καταβάλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες σε αντίξοες συνθήκες για να φροντίσουν με τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές τους.
Διεκδικούμε:
●Σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία.
● 15 μαθητές/εκπαιδευτικό.
● βοηθητικό προσωπικό και τραπεζοκόμους.
● Μείωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών με βάση τα έτη υπηρεσίας ανεξάρτητα από την οργανικότητα του νηπιαγωγείου.”
315603115_1344846432925286_2444844603560901986_n Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση: Υπεράνθρωπες προσπάθειες Νηπιαγωγών σε αντίξοες συνθήκες

Της Ειρήνης Ασβεστά

Μέλος ΔΣ ΔΟΕ
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo