Μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες ανατροφής- Ο σύλλογος “Κ. Σωτηρίου” καλεί τις ενδιαφερόμενες να καταθέσουν νέα αιτήματα αδειών!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

Για τις άδειες ανατροφής των νεοδιόριστων συναδέλφων 📢Η Δικαίωση από το ΣΤΕ ήρθε, η δικαίωση από το Υπουργείο αργεί

 

ΑΠ 21 /27-1-2022                                          Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, Δ/νση Αν. Αττικής

Κοιν. ΥΠΑΙΘ

 

Μια ανάσα πριν τον διορισμό, το Yπουργείο Παιδείας ως μία κίνηση επίδειξης αυθαιρεσίας και εξουσίας διέταξε να εξαιρεθούν οι νεοδιόριστοι από τις άδειες που ισχύουν για τους υπόλοιπους διορισμένους εκπαιδευτικούς. Έτσι εκδόθηκε η με αρ.108357/Ε3/21.08.2020 εγκύκλιος της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΠΕ & ΔΕ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε σχέση με τις άδειες ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών η οποία κατεβάζει το όριο ηλικίας των τέκνων στα 2 έτη αντί των 4 ετών που ίσχυε μέχρι τώρα.

Από την πρώτη στιγμή 1/8/20 ο σύλλογός μας τοποθετήθηκε  με ανακοίνωση Απόσυρση της εγκυκλίου για την περικοπή στην άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστες/-ους εκπαιδευτικούς – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Κώστας Σωτηρίου”   . Είμαστε ένας σύλλογος που  έχει όλα αυτά τα χρόνια δώσει αγώνες για την προάσπιση της μητρότητας και την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών. Υπερασπίστηκε και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα στη μητρότητα/πατρότητα που αποτελεί κεκτημένο εργασιακό δικαίωμα.

Δημοφιλή!!  5η Κεντρική Δράση 2024: Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Ειδική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση / ΔΟΕ

Η ΔΟΕ κατήγγειλε Απόσυρση εγκυκλίου για τις άδειες ανατροφής των νεοδιοριζόμενων – Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (doe.gr)  όπως και η ΑΔΕΔΥ  με ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ-ΣΗΜΕΙΩΜΑ.docx (live.com)

Καθοριστικής σημασίας  ήταν η προσφυγή νεοδιόριστης εκπαιδευτικού. Μετά από αυτό  το αρμόδιο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 2367/21 απόφασή του ακύρωσε την «Εγκύκλιο» 108357/Ε1/21.08.20, του Υπ. Παιδείας, σχετικά με τις άδειες ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών καθώς προσθέτει κανονιστικές ρυθμίσεις και «στερείται νομοθετικού ερείσματος».

Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει φτάσει υπηρεσιακώς στο αρμόδιο τμήμα και δεν έχει συνταχθεί νέα εγκύκλιος. Το γεγονός παραμένει πως η εγκύκλιος έχει κριθεί παράνομη και το γνωρίζουν. Για λόγους ευθιξίας αλλά και δικαιοσύνης θα έπρεπε να την αποσύρουν από μόνοι τους και να μην κρύβονται πίσω από την καθυστέρηση των ενεργειών του ΣτΕ.

Μετά και την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ  Επιστολή – Άδειες ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και Δημοσίων Υπαλλήλων και σχετικό ενημερωτικό σημείωμα

Δημοφιλή!!  Γονείς μαζί με εκπαιδευτικούς ακυρώνουν αξιολόγηση στην Ικαρία - Κλήθηκε και η αστυνομία παρά την παρουσία 13 φορέων και ενώσεων του νησιού

Απαιτούμε να κάνει άμεση παρέμβαση η ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ  

  • να απαιτήσει από το Υπουργείο να ανακαλέσει την προηγούμενη εγκύκλιο που έκοβε τις άδειες και να στείλει νέα που να προσαρμόζεται στην απόφαση του ΣτΕ και να ορίζει τη δυνατότητα να χορηγούνται κανονικά οι άδειες στους νεοδιόριστους (αφορά όλους τους νεοδιόριστους στο δημόσιο)
  • για να αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες να καλέσει και η ΑΔΕΔΥ όλους / όλες τις νεοδιόριστους/τες να κάνουν αίτηση που να ζητάνε την άδεια που δικαιούνται ώστε να αναγκαστούν οι υπηρεσίες να απαντήσουν συγκεκριμένα εγγράφως.

Σε κάθε περίπτωση  καλούμε τις συναδέφισσες/ους στα σχολεία ευθύνης του συλλόγου μας να κάνουν  όλοι /όλες αίτηση στην υπηρεσία. ( Δ/νση Αν. Αττικής η οποία παρεμπιπτόντως πληροφορήθηκε για πρώτη φορά όλη την εξέλιξη από την τοποθέτηση του συλλόγου μας στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 17/1 (  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ 17/1/22 – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κώστας Σωτηρίου»)

Δημοφιλή!!  Εκατοντάδες κόσμου έξω από τα δικαστήρια στη Ρόδο - Ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί μετά την κατακραυγή

Με την έκδοση της απόφασης, ενημερώνουμε και κινητοποιούμαστε για την άμεση εφαρμογή της και διεκδικούμε τις άδειες που δικαιούμαστε!

Να μην μείνει καμία-κανένας που δεν θα λάβει τις νόμιμες άδειες του/της.

Συντασσόμαστε με τις αυτονόητες και δίκαιες διεκδικήσεις των Νεοδιόριστων  εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιάς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Γενικής και Ειδικής Αγωγής

  • Διεκδικούμε να λάβουν όλοι οι νεοδιόριστοι την άδεια ανατροφής με τους ίδιους όρους που ισχύει για όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  • Διεκδικούμε την αναδρομική ισχύ του νόμου για όσους συναδέλφους είχαν κατά την ημερομηνία διορισμού τους παιδί κάτω τεσσάρων ετών.
  • Καλούμε όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να αιτηθούν την εννιάμηνη άδεια ανατροφής στις εκάστοτε διευθύνσεις τους με το που υπογραφεί η απόφαση από το ΣτΕ. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε καμία διευκρινιστική εγκύκλιο αφού η απόφαση του ΣτΕ είναι ξεκάθαρη.

Διεκδικούμε αυτά που στερηθήκαμε όλο αυτό το διάστημα… Το χρόνο με τα παιδιά μας!

Αίτημα για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς

%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82 %CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85 %CE%94%CE%B5%CE%BA%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7%CF%82 2019 1 e1578211884894 1 E-WALL

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω