ΥΓΕΙΑ

Εγκρίθηκε η Πρόσληψη 780 Ιατρών στα ΚΕΠΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εγκρίθηκε η Πρόσληψη 780 Ιατρών στα ΚΕΠΑ – Βελτίωση των Υπηρεσιών και Επιτάχυνση της Εξυπηρέτησης των Ευάλωτων Συμπολιτών μας

Την πρόσληψη 780 ιατρών για τη στελέχωση του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του πίνακα με τα οριστικά αποτελέσματα της σχετικής πρόσκλησης.

Εφεξής, ο συνολικός αριθμός των ιατρών που θα εξυπηρετούν τους αιτούντες πιστοποίησης αναπηρίας ανέρχεται σε 1.294, αριθμός υπερδιπλάσιος των 514 ιατρών που υπηρετούν μέχρι σήμερα στα ΚΕ.Π.Α. Στόχος είναι η μείωση του χρόνου αναμονής για την εξέταση των συνανθρώπων μας που αιτούνται έκδοση πιστοποίησης αναπηρίας, καθώς και η συνολική βελτιστοποίηση και επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο e-ΕΦΚΑ προγραμματίζει εκπαίδευση των ιατρών που θα στελεχώσουν τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α., προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τις προβλεπόμενες διαδικασίες, την αξιοποίηση ψηφιακών εφαρμογών, αλλά και για ζητήματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, ώστε να επιδεικνύουν την αναγκαία ευαισθησία και κατανόηση των δικαιωμάτων τους.

Δημοφιλή!!  Επίδομα Παιδιού: Ανοίγει την Τετάρτη 31 Ιουλίου η πλατφόρμα Α21

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά, από το 2011, όταν και ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΕ.Π.Α., που πραγματοποιούνται προσλήψεις ιατρών, ενώ προστέθηκαν και νέες ειδικότητες (παιδίατροι, παιδοψυχίατροι και γαστρεντερολόγοι).

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αναθεώρησης και της διεύρυνσης του πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων, με την οποία δόθηκε τέλος στην ανάγκη επαναλαμβανόμενης πιστοποίησης των συμπολιτών μας που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις χειρουργικές, των ενδοκρινών αδένων, του αναπνευστικού και του κυκλοφορικού συστήματος και ως εκ τούτου της επαναξιολόγησης των υποθέσεων των συγκεκριμένων πολιτών.

Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιταχύνει σημαντικά τον χρόνο εξέτασης νέων αιτήσεων για την έκδοση πιστοποιήσεων αναπηρίας και ταυτόχρονα διασφαλίζει ποιοτικότερες και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες για μία σημαντική κατηγορία ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Ψηφιακή Υπογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω του gov.gr / Οδηγός βήμα βήμα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω