OIG1

Στέρηση μισθού τριών ημερών σε εκπαιδευτικό επειδή δεν έκανε τηλεκπαίδευση σε ημέρα κατάληψης – Ξεπεράστηκε κάθε όριο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Άλλη μια ακραία κίνηση επίδειξης πυγμής απέναντι σε απλούς εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται να υπηρετήσουν το λειτούργημά τους με μισθούς πείνας είχαμε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας. Έχουμε αναλύσει από καιρό ότι η πολιτεία με στόχο να κλείσει το μάτι σε ακροδεξιά ακροατήρια και να προβάλει το ότι καταστέλλει εν τη γενέσει  όλες τις αγωνιστικές δράσεις και τις κινητοποιήσεις, έχει δημιουργήσει μια τουλάχιστον αμφιλεγόμενη νομολογία με την οποία προσπαθεί να επιβάλει την πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης σε κλειστά σχολεία ακόμη και στην περίπτωση κατάληψης(ΚΥΑ αρ.πρωτ: 111525/ΓΔ4/09-09-2021 και έγγραφο Αρ.Πρωτ.6301/ΓΔ4/18-01-2024/ΥΠΑΙΘΑ). Ωστόσο πρόκειται για νομολογία που προσκρούει σε άλλα σημεία της νομοθεσίας, ενώ πολλοί έχουν τεκμηριώσει τους λόγους για τους οποίους η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική, ειδικά σε περιπτώσεις που η πρόσβαση στο σχολικό χώρο για τους εκπαιδευτικούς είναι αδύνατη (ν. 4807/21, όπως αναφέρεται και στην παρακάτω ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ). Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για άλλη μια ανησυχητική επίθεση σε έναν απλό εκπαιδευτικό που κινδυνεύει να μετατραπεί σε κακό προηγούμενο. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ για το θέμα:

Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

ΘΕΜΑ: Για την επιχειρούμενη στέρηση μισθού τριών ημερών στον συνάδελφο Παπαδόπουλο Θανάση

ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ 3 ΗΜΕΡΩΝ
Είναι γνωστό ότι η ΔΔΕ Α΄ Αθήνας έχει προχωρήσει πολλές φορές σε απαράδεκτες πρακτικές, με αυταρχικές εγκυκλίους προς τους εκπαιδευτικούς, με αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά απέναντι στα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής, αλλά ακόμη και απέναντι στο προσωπικό της Διεύθυνσης έτσι οι ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας έχουν εκδώσει από κοινού ουκ ολίγες καταγγελίες για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Αυτή τη φορά όμως ό ΔΔΕ Α΄ Αθήνας ξεπέρασε όλα τα όρια. Επέβαλε ποινή στέρησης μισθού τριών ημερών στον συνάδελφο Παπαδόπουλο Θανάση από το 57ο Γυμνάσιο, με την κατηγορία ότι δεν έκανε τηλεκπαίδευση τις ημέρες μαθητικής κατάληψης του σχολείου του, αν και ο συνάδελφος δήλωσε αδυναμία λόγω έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού. Η απόφαση στέρησης του μισθού γίνεται ακόμη πιο εξωφρενική, καθώς ο συνάδελφος, κατόπιν γραπτής εντολής του ίδιου του ΔΔΕ για αναπληρώσεις μαθημάτων, ευθυγραμμίστηκε με την εντολή κι αναπλήρωσε όλες τις ώρες που «χάθηκαν» τις επόμενες μέρες που ακολούθησαν. Διευθυντές αναρρωτιούνται αν πρέπει να κάνουν τηλεκπαίδευση στα σχολεία του καύσωνα

Δημοφιλή!!  Αύριο Τετάρτη 17/7 στις 12πμ η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο παιδείας - Μεγάλη συμμετοχή ακόμα και μέσα στον καύσωνα

Είναι γνωστή η θέση του σωματείου και της Ομοσπονδίας μας για τον ρόλο που παίζει η τηλεκπαίδευση σε περίοδο μαθητικών καταλήψεων ενάντια στα αιτήματα και τους αγώνες των μαθητών μας. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει απεργία αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία. Έχει τονιστεί ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούμαστε να παρέχουμε υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης από το σπίτι μας. Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε στις 16/10/21 ότι «η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία». Τα παραπάνω αναφέρονται και στον ν. 4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας και αναφέρει ότι: «Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…». Επομένως, καμία μορφή τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να παρέχεται από τον χώρο της οικίας μας, με δικό μας εξοπλισμό και με πληρωμένη από τον ελάχιστο μισθό μας σύνδεση (ακόμη και αν τα διαθέτουμε).
Η πρακτική αυτή του ΔΔΕ Α΄ Αθήνας εντάσσεται στη γενικευμένη επίθεση του ΥΠΑΙΘ ενάντια στους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία μας, με τις δικαστικές προσφυγές, τις πειθαρχικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων και ανοίγει καινούργιους δρόμους για ακόμη περισσότερο αυταρχισμό της διοίκησης και εκφοβισμό των συναδέλφων. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από το σωματείο μας. Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας και δηλώνουμε ότι θα τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο μέχρι την πλήρη δικαίωση του. Δε θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους τιμωρίες και εκβιασμούς απέναντι σε κανένα συνάδελφο.
• Απαιτούμε από τον ΔΔΕ της Α΄ Αθήνας να αποσύρει αμέσως την απόφαση για στέρηση μισθού τριών ημερών από τον συνάδελφο. Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή του.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω