OIG1

Γιατί εξαφανίζονται τα οργανικά κενά;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει εξαφάνιση ορισμένων οργανικών κενών από αυτά που έπρεπε να δοθούν σε εκπαιδευτικούς ΠΕ60, ώστε να δηλώσουν κατά τη διαδικασία βελτίωσης/οριστικής τοποθέτησής τους, εξέδωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής “Κ.Σωτηρίου”. Μάλιστα αναφέρει ότι ενώ έγινε ανακοινοποίηση των οργανικών κενών, από τη νέα λίστα που εκδόθηκε εξακολουθούν να απουσιάζουν διαθέσιμα οργανικά κενά σχολείων τα οποία οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να έχουν στη διαθεσή τους για να τα δηλώσουν. Το σωματειο των εκπαιδευτικών λοιπόν, όπως είναι φυσικό, απαιτεί την άμεση ανακοινοποίηση των οργανικών κενών ΠΕ60, ώστε να εμφανιστούν ΟΛΑ τα διαθέμα κενά. Είναι κρίσιμο για τη διαφάνεια όλων των διαδικασιών υπηρεσιακών μεταβολών σε όλες τις διευθύνσεις της χώρας, οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία να ελέγχουν την οργανικότητα των σχολείων και τα διαθέσιμα κενά που ανακοινώνονται και να ειδοποιούν αμέσως τον τοπικό σύλλογο, ώστε να παρέμβει σε τυχόν “αστοχίες” ή παραλείψεις, όπως έκανε στην προκειμένη περίτπωση ο σύλλογος “Κ.Σωτηρίου”.

logo k sotiriou 1

Στη μαύρη τρύπα του ΠΥΣΠΕ τα οργανικά κενά των νηπιαγωγείων της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής 🔖 Παρά την ανακοινοποίηση υπάρχουν ακόμα κενά που αγνοούνται

Να ανακοινωθούν ΤΩΡΑ ΟΡΘΑ όλα τα οργανικά κενά των νηπιαγωγείων στην Ανατολική Αττική, να δοθεί επαρκής χρόνος για υποβολή εκ νέου δηλώσεων!

6 χρόνια μετά την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας της δίχρονης προσχολικής αγωγής κι ενώ η πλειοψηφία των νηπιαγωγείων μας λειτουργούν ως 4θέσια και 5θέσια, οι οργανικές θέσεις είναι ήδη ελλιπείς με τεράστια ευθύνη του ΥΠΑΙΘΑ που δεν αναβαθμίζει οργανικότητα και υποδομές. Ενώ οι διορισμοί στις/στους νηπιαγωγούς είναι πολύ κατώτεροι των πραγματικών αναγκών λόγω της μικρής οργανικότητας- της μη αναβάθμισης των Ν/Γ μας.

Δημοφιλή!!  Ολοφάνερο το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν αναπληρωτές στα σχολεία στο πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς

Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται να βάλει η εξαφάνιση οργανικών κενών από το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής ακόμα και πρόσφατα ιδρυμένων με ΦΕΚ οργανικών θέσεων !

Θρίλερ με την ανακοίνωση κενών στην Π.Ε. Αν. Αττικής!

 • Ανακοινώνονται τα κενά στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής. Πράξη ΠΥΣΠΕ 17/5/24 Δείτε εδώ: organika_kena_2024.xlsx (live.com)
 • Παρατηρούμε το απλό. Όλα τα νηπιαγωγεία μας που έχουν πάρει τα προηγούμενα χρόνια ΦΕΚ με οργανικότητα 2, στα κενά της Δ/νσης εμφανίζονται ορθώς με 3 κενά καθώς λειτουργεί εκτός των 2 πρωινών τμημάτων και ανελλιπώς 1 ολοήμερο τμήμα . Σε πολλές περιπτώσεις και 2 ολοήμερα.
 • Βλέποντας τις τελευταίες αναβαθμίσεις του 2023 ενημερώνουμε με email τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής (επισυνάπτουμε) θεωρώντας ότι έγινε κάποια παράλειψη στην Γενική αγωγή για κενό που δεν έχει δοθεί στο 2ο ΝΓ Παιανίας το οποίο 28/2/23 αναβαθμίστηκε οργανικά με ΦΕΚ καθώς όλα τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με 3 πρωινά και 1 ολοήμερο….Και ήδη ο χρόνος τρέχει για τοποθετήσεις στις ειδικές κατηγορίες.
 • Λαμβάνουμε απάντηση που δεν μας επαναπαύει και επικοινωνούμε αμέσως με τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων που δεσμεύεται ότι θα το ελέγξει και θα το αποκαταστήσει.
 • Το κενό δε δίνεται ποτέ!
 • ΠΥΣΠΕ 22/5/24 Ανακοινώνονται εκ νέου τα κενά prosklisi_gia_veltiosis_oristikes_topothetisis.pdf (sch.gr) ΕΔΩ : organika_kena.xlsx (live.com). Kαι οι ανησυχίες πυκνώνουν.
 • Το αποκορύφωμα έρχεται μετά και από καταγγελίες συναδελφισσών στην παρουσίαση ακόμη και των κατ΄επίφαση «ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΕΝΩΝ» ! Πράξη ΠΥΣΠΕ 4/6/24 Διαπιστώνουμε ότι ΑΚOΜΗ και στα anakoinopoiimena_organika_kena.xlsx (live.com)
 • Πρώτον εξαφάνισαν τη στήλη ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ !!!
 • Δεύτερον καταγράφουμε σειρά σοβαρότατων παραλείψεων – απόκρυψης κενών!!
 • Στο 2ο Ν/Γ ΠΑΙΑΝΙΑΣ δε δίνεται κενό για 3η συνεχή φορά.
 • Στο 2ο ΝΓ Κορωπίου που με ΦΕΚ 20/8/21 αποκτά οργανικότητα 4 δε δίνεται επιπλέον κενό ολοημέρου!
 • Το 4ο Νέας Μάκρης με ΦΕΚ 20/8/2021 αναβαθμίζεται από 1 σε 2 και το κενό που δεν έχει καλυφθεί από μετάθεση -βελτίωση συνάδελφου εμφανίζεται μετά από ένσταση συναδέλφου!
 • Το 5ο Νέας Μάκρης σε αναστολή!! που δεν έχει εμφανιστεί στα κενά καθόλου ανατέλλει με οργανικότητα 1 ενώ το ΦΕΚ λέει καθαρά 2!
 • Το 5ο Ν/Γ Αρτέμιδας, το 2ο Ν/Γ Γλυκών Νερών που με ΦΕΚ του 2023 αναβαθμίζονται σε 4 θέσια κατά συνέπεια θα ‘πρεπε να εμφανίζονται με το ολοήμερο 5 θέσια δίνεται στους πίνακες της Δ/νσης με οργανικότητα 3!!!
Δημοφιλή!!  Δικαστική απόφαση για το ΥΠΑΙΘΑ / ανοίγει το δρόμο για αυτοδίκαιες μονιμοποίησεις όσων διορίστηκαν το 2020 και το 2021

Η κατάσταση πλέον είναι έκρυθμη. Πρωτοφανείς καταστάσεις με τεράστια ευθύνη όλων των μελών ΠΥΣΠΕ! Απαιτούμε από το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής να αποκαταστήσει άμεσα την πραγματική εικόνα και να ανακοινοποιήσουν στο ορθό. Να εμφανίσουν και πάλι τη στήλη οργανικότητα. Να δώσουν επαρκή χρόνο για τις εκ νέου αιτήσεις.

Παρακαλούμε τις σχολικές μονάδες να ελέγξουν την οργανικότητα και τις ελλείψεις-κενά και να ενημερώσουν το σύλλογο και να κοινοποιήσουν τυχόν διαφοροποίηση στη Δ/νση .

Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘΑ

 • άμεση αναβάθμιση της οργανικότητας όλων των Νηπιαγωγείων μας βάσει των πραγματικών αναγκών
 • δημιουργία ΤΕ σε κάθε νηπιαγωγείο με στόχο την έγκαιρη παρέμβαση
 • μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
 • μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών βάσει χρόνων προϋπηρεσίας -εξίσωση με των υπόλοιπων εκπαιδευτικών

Υπογραφές Συλλόγου 2023

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω