Summer Camps E-WALL

Summer Camps: Χωρίς Πλαίσιο Λειτουργίας και Υγειονομικές Προδιαγραφές – Ανύπαρκτοι Έλεγχοι και Παράνομη Εργασία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Summer Camps: Χωρίς Πλαίσιο Λειτουργίας και Υγειονομικές Προδιαγραφές – Ανύπαρκτοι Έλεγχοι και Παράνομη Εργασία

Η δημοσιογράφος Δήμητρα Τρανταφύλλου της Καθημερινής, αξιοποιώντας στοιχεία από την ΟΙΕΛΕ και τον Συνήγορο του Παιδιού, πραγματοποίησε μια εκτενή έρευνα για τα ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα summer camps. Η έρευνα αποκαλύπτει σοβαρούς κινδύνους για τα παιδιά λόγω της έλλειψης ρυθμιστικού πλαισίου, πιστοποιημένου προσωπικού και αδειοδοτημένων χώρων. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος, δήλωσε ότι οι αρμόδιοι εποπτικοί φορείς παραμένουν αδιάφοροι παρά τις συνεχείς προσπάθειες της ΟΙΕΛΕ τα τελευταία τρία χρόνια να ευαισθητοποιήσουν την πολιτεία. Τα παράνομα κέντρα μελέτης, που επίσης διοργανώνουν summer camps, αυξάνουν τον κίνδυνο. Επιπλέον, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στα summer camps συχνά εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες χωρίς αμοιβή, με την απειλή της απόλυσης. Παρά τις προσπάθειες της ΟΙΕΛΕ και του Συνηγόρου για εντατικούς ελέγχους, οι αρχές δεν ανταποκρίνονται, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών. Οι δομές αυτές δεν πληρούν προδιαγραφές ασφάλειας, με εργαζόμενους να απασχολούνται υπό παράνομες και άθλιες συνθήκες. Το Υπουργείο Παιδείας καλείται να θέσει ένα θεσμικό πλαίσιο που θα προστατεύει τα παιδιά και τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη νομιμότητα της λειτουργίας των summer camps.

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Έρευνα της Καθημερινής και της Δήμητρας Τρανταφύλλου για τα ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα summer camps – Δηλώσεις του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ

Επιτέλους, μια από τις ελάχιστες φορές που κάποιο μέσο ασχολείται με τον ασύδοτο “θεσμό” των summer camps και τον κίνδυνο που προκύπτει για χιλιάδες παιδιά. Η δημοσιογράφος της Καθημερινής Δήμητρα Τρανταφύλλου, αξιοποιώντας υλικό από την ΟΙΕΛΕ και τον Συνήγορο του Παιδιού, πραγματοποίησε εξαιρετική έρευνα για το θέμα. Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Γιώργου Χριστόπουλου.

Η ΟΙΕΛΕ επιχειρεί τα τελευταία 3 χρόνια, χωρίς επιτυχία, να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους εποπτικούς φορείς (Υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εργασίας) για τον άκρως επικίνδυνο θεσμό των summer camps, στα οποία χιλιάδες οικογένειες εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Και λέμε “άκρως επικίνδυνος”, διότι λειτουργούν χωρίς κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο, άρα χωρίς όρους ασφάλειας, χωρίς πρόνοια για πιστοποιημένο προσωπικό, χωρίς αδειοδότηση χώρων. Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, όταν summer camps διοργανώνουν τα παράνομα, αρύθμιστα και ανεξέλεγκτα Κέντρα Μελέτης που δεν έχουν πιστοποιημένα κτήρια, εκπαιδευτικό προσωπικό, οδηγούς και οχήματα, με τους κινδύνους για τα παιδιά να είναι τεράστιοι.

 

SYNHGOROS 1 E-WALL

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Πέραν των κινδύνων, στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, τα summer camps είναι χώρος μαρτυρίου για εκατοντάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που υποχρεώνονται παράνομα να παρέχουν υπηρεσίες “δωρεάν” υπό την απειλή της απόλυσης. Δυστυχώς, στην προσπάθειά μας να υπάρξει κάθαρση δεν έχουμε καμιά βοήθεια από την πολιτεία που αρνείται να τα ελέγξει για να μην ενοχλήσει φίλιους επιχειρηματίες. Πέρσι η ΟΙΕΛΕ μαζί με το Συνήγορο του Παιδιού ζήτησαν να υπάρξουν έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας. Παρά τις δεσμεύσεις του διοικητή της που μάλιστα μας ζήτησε λίστες summer camps καθώς οι υπηρεσίες του δεν είχαν χρόνο να ψάξουν (!!), γι ενημέρωση της Ομοσπονδίας μετά τους ελέγχους, δεν έγινε απολύτως τίποτε. Τα συμφέροντα είναι πανίσχυρα και υπερβαίνουν ακόμη και την ανάγκη προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μικρών παιδιών…

Φέτος η ΟΙΕΛΕ θα επανέλθει. Ας ελπίσουμε έστω και τώρα, μετά από τόσα χρόνια, κάποιος να ακούσει. Πριν να είναι πολύ αργά για κάποια ή κάποιες παιδικές ψυχές.

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

3033 20 6 2023 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΛΙΣΤΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ KAI SUMMER CAMPS 1 E-WALL

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω