βουλη

ΑΣΕΠ: Ερώτηση στη Βουλή για τον άμεσο διορισμό των επιτυχόντων 2Γ/2022

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ερώτηση του Βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη προς την Υπουργό για τον άμεσο διορισμό των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2Γ/2022

Ο Βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης θέτει ερώτηση στην Υπουργό σχετικά με την καθυστέρηση στον διορισμό των επιτυχόντων του Πανελληνίου Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2Γ/2022.

  • 14.837 απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ πέτυχαν στον διαγωνισμό.
  • Μόνο 4.276 θέσεις ΠΕ και 1.843 θέσεις ΤΕ έχουν προκηρυχθεί, καλύπτοντας λιγότερο από το 1/3 των επιτυχόντων.
  • Έχουν περάσει 14 μήνες χωρίς να εκδοθούν όλες οι προκηρύξεις.
  • Οι επιτυχόντες, έχοντας ξοδέψει χρόνο και χρήμα για την προετοιμασία τους, περιμένουν δικαίως τον διορισμό τους.

Για να διοριστούν άμεσα οι επιτυχόντες του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2Γ/2022.

Για την πλήρωση θέσεων στον δημόσιο τομέα πραγματοποιήθηκε, στις 4/3/2023, ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ 2Γ/2022 και στη συνέχεια αναρτήθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων, συνολικά 14.837 απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, (12.691 κατηγορίας ΠΕ και 2.146 κατηγορίας ΤΕ).

Έκτοτε, οι τρεις προκηρύξεις που εκδόθηκαν μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού αφορούσαν σε 4.276 θέσεις ΠΕ και 1.843 θέσεις ΤΕ, για τις οποίες, μέχρι σήμερα, εκκρεμούν τα αποτελέσματα. Έχουν περάσει 14 μήνες, χωρίς καν να έχουν εκδοθεί όλες οι προκηρύξεις του διαγωνισμού 2Γ/2022, ενώ οι θέσεις που μέχρι στιγμής έχουν προκηρυχθεί δεν καλύπτουν ούτε το 1/3 του αριθμού των επιτυχόντων, παρά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για 12.000 προσλήψεις.

Δημοφιλή!!  Συνεχείς καθυστερήσεις, παλινωδίες και παρατάσεις για την εισαγωγή του πολλαπλού βιβλίου στα σχολεία της χώρας

Πρόκειται για ανθρώπους κάθε ηλικίας, με οικογένειες, με επαγγελματικές και οικονομικές υποχρεώσεις, οι οποίοι έχουν ξοδέψει κόπο και χρήμα, για να διαβάσουν και να πετύχουν κι ενώ μόχθησαν και πέτυχαν στον διαγωνισμό, ακόμη περιμένουν να διοριστούν.

Πρόκειται, επίσης, για ένα επιστημονικό δυναμικό που μένει αναξιοποίητο, μολονότι είναι τεράστιες οι ανάγκες της κοινωνίας, σοβαρή η υποστελέχωση του συνόλου των δημόσιων υπηρεσιών και είναι απαραίτητες οι υπηρεσίες όλων τους, για την κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά την ΠΕ Ηρακλείου, έχουν δοθεί μέχρι τώρα 99 θέσεις ΠΕ και 47 θέσεις ΤΕ, δυνάμει των προκηρύξεων 2ΓΒ και 3ΓΒ, που αφορούν σε νευραλγικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν άμεση ανάγκη στελέχωσης, ώστε να αποφευχθεί ή τουλάχιστον να μειωθεί η ταλαιπωρία του λαού του Ηρακλείου.

Ταυτόχρονα, οι επιτυχόντες του 2Γ/2022 νιώθουν ότι βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα», αφού σύμφωνα με τον νόμο 4765/2021, εάν γίνει άλλος διαγωνισμός πριν διοριστούν αυτοί οι επιτυχόντες, με τη δημοσίευση των πινάκων του δεύτερου γραπτού διαγωνισμού καταργούνται οι πίνακες του πρώτου. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, μετά τη δημοσίευση των πινάκων του επόμενου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού δεν μπορούν να γίνουν αναπληρώσεις από επιλαχόντες για τον πρώτο διαγωνισμό.

Δημοφιλή!!  Έκδοση βαθμολογιών γραπτής ηλεκτρονικής εξέτασης των Προσκλήσεων 2ΠΔΑ/2024, 4ΠΔΑ/2024, 5ΠΔΑ/2024, 6ΠΔΑ/2024, 7ΠΔΑ/2024, 8ΠΔΑ/2024, 10ΠΔΑ/2024, 11ΠΔΑ/2024, 12ΠΔΑ/2024 και 14ΠΔΑ/2024

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να διοριστούν άμεσα οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2Γ/2022, χωρίς εξαιρέσεις και κόφτες στη δήλωση προτιμήσεων, ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον κάποια από τα χιλιάδες κενά των υποστελεχωμένων δημόσιων υπηρεσιών.

 

Ο Βουλευτής

Συντυχάκης Μανώλης

Άρθρο του Δημήτρη Κουτσούμπα στο e-wall: Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά ποιος βρέθηκε και ποιος θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω