7afb981d 3f1a 4e1b 87da c7b3adf6b450

Θέλουν να κάνουν Parking για τον τελικό Conference League αυλή σχολείου που υπέστη καθίζηση προ μηνών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι είναι σημαντικότερο άραγε, το Conference League ή ένα δημοτικό σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια; Ποιες είναι οι προτεραιότητες(;), η ασφάλεια των παιδιών ή τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα; Αυτά διαβάζουμε στην καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών Α Αθήνας “ο Αριστοτέλης” και μαθαίνουμε ότι τα σχολεία που είχαν γίνει viral με τις εικόνες των πλημμυρισμένων χώρων και των μαθητών να βγαίνουν από τα κτίρια πατώντας πάνω σε θρανία, προορίζονται να μετατραπούν  σε πάρκινγκ αυτοκινήτων την ημέρα του τελικού του Conference League στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Μάλιστα καταγγέλλεται ότι η αυλή του δημοτικού σχολείου έχει πρόσφατα υποστεί και καθίζηση στην αρχή της σχολικής χρονιάς, πράγμα που όπως να φέρεται δεν πτοεί τον σχεδιασμό των υπευθύνων. Δείτε την ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Θέμα: Διεκδικούμε σχολεία ασφαλή και ανοιχτά για τις μορφωτικές και λαϊκές ανάγκες, όχι για επιχειρηματικά συμφέροντα! Ούτε σκέψη να μετατραπούν σε πάρκινγκ Ι.Χ. για ποδοσφαιρικούς αγώνες! Τα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας να γίνουν πάρκινγκ Ι.Χ. για τον τελικό του Conference League; Ούτε σκέψη!!!

Καταγγέλουμε και στεκόμαστε απέναντι στα σχέδια του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να μετατραπούν τα προαύλια των σχολείων της περιοχής σε…πάρκινγκ (!) για τις ανάγκες του τελικού του Conference League που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο και 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Φιλαδέλφειας καθώς και το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση των σχολείων μας και την μετατροπή τους σε χώρους εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων με μεσολαβητές τους Δήμους και το Κράτος. Υπενθυμίζουμε ότι τα σχολεία αυτά της γειτονιάς:

Δημοφιλή!!  Η Πραγματική Ζωή ενός αθλητή - Η Ψευδαίσθηση της Δόξας: Τι Συμβαίνει Όταν Σβήνουν τα Φώτα των Γηπέδων

– έγιναν…viral διεθνώς με τις εικόνες ντροπής από τις “θρανιογέφυρες” που έφτιαξαν μαθητές και εκπαιδευτικοί προκειμένου να διαφύγουν της πλημμύρας από μια φθινοπωρινή βροχή.

σημειώθηκε καθίζηση και δημιουργήθηκε στο χώρο του προαυλίου μια τρύπα στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς (2o Δ.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας).

γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ακούν εδώ και πάνω από 20 χρόνια υποσχέσεις για το κτιριακό αλλά τελικά βλέπουν τις δημοτικές αρχές, το Υπουργείο και όλους τους αρμόδιους να ασχολούνται με όλα τα άλλα (βλ. εφαρμογή της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής) εκτός από αυτό, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται συνεχώς μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Γι’ αυτό άλλωστε αυτή η συζήτηση που έχουν ανοίξει εκπρόσωποι του Δήμου, όσο κι αν αρχικά την κράτησαν μακριά από τη σχολική κοινότητα και τα συλλογικά της όργανα, έχει προκαλέσει ήδη τη δίκαιη αγανάκτηση των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών των σχολείων. Είμαστε μαζί τους! Έτσι άραγε εννοούν στο υπουργείο και στην κυβέρνηση την «αυτονομία» και το «άνοιγμα» της σχολικής μονάδας; Να έχουμε σχολεία επικίνδυνα για τα παιδιά μας και για τους συναδέλφους αλλά την ίδια ώρα να είναι ανοιχτά ανά πάσα στιγμή για Ι.Χ., με βάση τις ορέξεις και τις ανάγκες επιχειρηματικών συμφερόντων, και όχι της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, με ακόμα πιο αρνητικές συνέπειες για τις υποδομές τους; Θέλουμε σχολεία σύγχρονα και ασφαλή! Όχι πάρκινγκ για τα Ι.Χ.!

Δημοφιλή!!  Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Υποψηφίων Διευθυντών ΣΔΕ

Παλεύουμε για σχολεία σύγχρονα στα οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί θα νιώθουν ασφάλεια προκειμένου να επιτελείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η παιδαγωγική διαδικασία. Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που λογαριάζει ως “κόστος” την κατασκευή και συντήρηση των σχολικών υποδομών, τον αντισεισμικό-αντιπλημμυρικό-αντιπυρικό έλεγχο, που λογαριάζει ως “κόστος” την ασφάλειά μας! Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά και εκτός ωραρίου σε δημόσιες και δωρεάν δημιουργικές αθλητικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές, γονείς και συναδέλφους, ανοιχτά για την ελεύθερη άσκηση της συνδικαλιστικής και συλλογικής δράσης, για κοινωνικές-λαϊκές ανάγκες, όχι σε επιχειρηματικά συμφέροντα και κάθε άλλου είδους χρήση ξένη προς τις ανάγκες μας! Η ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας οφείλει να πάρει θέση! Να μη δοθεί λύσει στις πλάτες των σχολείων! Θέλουμε σχολεία ασφαλή και ανοιχτά για τους μαθητές μας και τις λαϊκές ανάγκες όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα! Καλούμε τους συναδέλφους των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων και όλους τους εκπαιδευτικούς να εναντιωθούν σε αυτά τα προκλητικά σχέδια!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω