f69a28c4 e633 43c5 8332 8b41c3998f35 E-WALL

ΙΕΠ – LOOP: Υποστήριξη νέων εκπαιδευτικών και ενδυνάμωση του μέντορα στα σχολεία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δελτίο Τύπου ΙΕΠ – για την ημερίδα LOOP: Υποστήριξη νέων εκπαιδευτικών και ενδυνάμωση του μέντορα στα σχολεία

  • Η ημερίδα “Τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος LOOP” έλαβε χώρα στις 16 Φεβρουαρίου 2024 με >400 συμμετέχοντες.
  • Στόχοι:
    • Διάχυση των αποτελεσμάτων του LOOP.
    • Ανάδειξη των προκλήσεων της πιλοτικής εφαρμογής.
    • Παροχή συστάσεων για μελλοντικά προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης μεντόρων.
  • Το LOOP δημιούργησε:
    • Εισαγωγικό πρόγραμμα επιμόρφωσης για νέους εκπαιδευτικούς, με βάση το θεσμό του μέντορα.
    • Επιμορφωτικό πρόγραμμα για μέντορες.
    • Πιλοτική εφαρμογή στα σχολεία του δικτύου LOOP.
    • Αξιολόγηση των προγραμμάτων.
    • Προτάσεις για ενσωμάτωση των προγραμμάτων στις εθνικές εκπαιδευτικές πολιτικές.
  • Το LOOP ευθυγραμμίζεται με το όραμα και τους στόχους του ΙΕΠ.
  • Η ημερίδα χρηματοδοτήθηκε από το Erasmus+.

ΙΕΠ / Επικαιροποιημένος Οδηγός για την Έγκριση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων, Εκπαιδευτικού Υλικού για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και Ερευνών

ΙΕΠ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δημοφιλή!!  ΙΕΠ / Η Εκπαίδευση στην Ελλάδα: Αποφασιστικός παράγοντας για το μέλλον της χώρας

Δελτίο Τύπου

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος LOOP: Υποστήριξη νέων εκπαιδευτικών και ενδυνάμωση του θεσμού του μέντορα στα σχολεία»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: «Τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος LOOP: Υποστήριξη νέων εκπαιδευτικών και ενδυνάμωση του θεσμού του μέντορα στα σχολεία». Περισσότεροι/ες από 400 διευθυντές/τριες εκπαίδευσης, σύμβουλοι εκπαίδευσης και διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής συμμετείχαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2024.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Γιάννης Κατσαρός που εξήρε τις σχετικές πρωτοβουλίες, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Επ. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Σπυρίδων Δουκάκης που αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου ώστε να αναπτυχθούν προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και ο υπεύθυνος του έργου από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος που τόνισε τη σημασία του έργου για την ενίσχυση του θεσμού του μέντορα.

Δημοφιλή!!  Σκληρή κριτική από τους εκδότες για το Πολλαπλό Βιβλίο: Οδηγείται σε φιάσκο

Η ενημερωτική συνάντηση είχε ως στόχους α) τη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου, β) την ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίστηκαν κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος LOOP και γ) την παροχή συστάσεων για τη λήψη αποφάσεων στον σχεδιασμό προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης μεντόρων.

Η μεγάλη συμμετοχή αντικατοπτρίζει το έντονο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για το θεσμό του μέντορα στα σχολεία.

🎯 Το έργο LOOP ολοκληρώθηκε με:

– τον σχεδιασμό ενός εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης για νέους/ες εκπαιδευτικούς, που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα, προκειμένου να υποστηριχτούν στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα και να προσαρμοστούν στην εργασιακή κουλτούρα του σχολείου στο οποίο υπηρετούν,
– την ανάπτυξη ενός επιμορφωτικού προγράμματος για μέντορες, που θα βοηθήσει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες έμπειρους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν ικανότητες καθοδήγησης και υποστήριξης νέων εκπαιδευτικών κατά την εφαρμογή του προγράμματος εισαγωγικής επιμόρφωσης,
– την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος LOOP στα σχολεία του δικτύου και την αποτίμηση των δυο επιμορφωτικών προγραμμάτων,
– τη διατύπωση προτάσεων για την ενσωμάτωση προγραμμάτων εισαγωγικής επιμόρφωσης και προγραμμάτων προετοιμασίας μεντόρων στις εθνικές εκπαιδευτικές πολιτικές που αφορούν στη επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.

Δημοφιλή!!  500+ εθελοντές βρήκε το ΙΕΠ / Συνεργασία για την Ενίσχυση των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων

Το έργο LOOP ευθυγραμμίζεται πλήρως με το όραμα και τους στόχους του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη του ΙΕΠ συνεχίζουν να ενισχύουν δράσεις και προσεγγίσεις που έχουν θετικό και υποστηρικτικό αντίκτυπο στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Συνεχίζουμε «Μαζί για την Εκπαίδευση».

Η ημερίδα αποτέλεσε Δράση Προβολής και Δημοσιότητας του έργου με τίτλο «LOOP – Empowering teachers personal, professional and social continuous development through innovative peer-induction programmes» (Grant Agreement nº. 626148-EPP-1-2020-2-PT-EPPKA3-PI-POLICY) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες: https://iep.edu.gr/el/europaika-se-ekseliksi/loophttps://empowering-teachers.eu/el/

📚✨ #LOOPprogram #EducationInnovation #Teacher Empowerment #ERASMUSplus #ContinuousDevelopment

 

Δείτε το δελτίο τύπου και στιγμιότυπα από την ημερίδα εδώ .

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω