email g4a6342678 1920 E-WALL

5.629 Μεταθέσεις 2024 Β/θμιας: Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ – Τρέχουσες Εκπαιδευτικές Εξελίξεις

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

5.629 Μεταθέσεις 2024 Β/θμια: Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ 9/2/2024 – Τρέχουσες Εκπαιδευτικές Εξελίξεις από τον Θοδωρή Κατσωνόπουλο – αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Συνοπτική ενημέρωση για τις αποφάσεις του ΚΥΣΔΕ στις 9/2/2024, τις μεταθέσεις 2024, τις εξελίξεις σχετικά με τα ιδιωτικά ΑΕΙ και τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Περιεχόμενο:

  • Αιτήσεις παραίτησης, μετάταξης, απόσπασης, άσκησης ιδιωτικού έργου, αναγνώρισης μεταπτυχιακού.
  • Χρονοδιάγραμμα μεταθέσεων 2024.
  • Αγωγή Υπουργείου Παιδείας κατά ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για την απεργία-αποχή.
  • Κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ.
  • Αντιδράσεις πανεπιστημιακών στις κυβερνητικές παρεμβάσεις.
  • Γενική Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ στις 10/2/2024.

 

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 9/2/2024 και τις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, εξετάστηκαν:

 

Τέσσερις (4) αιτήσεις εκπαιδευτικών για παραίτηση από την υπηρεσία και για όλες το ΚΥΣΔΕ γνωμοδότησε θετικά με ομοφωνία.

Μία (1) αίτηση μετάταξης εκπαιδευτικού για λόγους υγείας μέσω ΕΣΚ. Γνωμοδότησε θετικά το ΚΥΣΔΕ με ομοφωνία.

Επτά (7) αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τέσσερις (4) και αρνητικά για τρεις (3) με δική μου τεκμηριωμένη διαφοροποίηση. Από τις δύο (2) αιτήσεις εκπαιδευτικών ως αιρετοί ΟΤΑ, η μια απορρίφθηκε γιατί δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου  (νεοδιόριστη με υποχρέωση υπηρέτησης 2 έτη στην οργανική θέση). Κατέθεσα και εγγράφως τη διαφωνία μου, τεκμηριώνοντας τη θέση μου.

– Δύο (2) αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης  με ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου.

– Μία (1) αίτηση τροποποίησης απόσπασης. Ομόφωνα θετικά απεφάνθη το ΚΥΣΔΕ.

Έξι (6) Αιτήσεις στελεχών εκπαίδευσης για άσκηση ιδιωτικού έργου επ’ αμοιβή και μία (1) αίτηση για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού. Για όλες τις αιτήσεις γνωμοδότησε θετικά το Συμβούλιο.

 

Σχετικά με τις μεταθέσεις 2024

Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί ανά τύπο αίτησης είναι:

4.152   από περιοχή σε περιοχή (γενική)

715      από περιοχή σε περιοχή (ΣΜΕΑΕ)

117      με εξειδίκευση στην ΕΝΓ των κωφών και στη γραφή braiille των τυφλών

96        σε ΚΕΔΑΣΥ

419      σε Μουσικά σχολεία

83        σε Καλλιτεχνικά σχολεία

47        σε σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

Σύνολο ενεργών αιτήσεων: 5.629

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ / ΕΒΠ – ΠΛΗΡΟΥΣ & ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΑΜΩ ΩΡΑΡΙΟΥ (ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ)!

Η εγκύκλιος των κενών αναμένεται να εκδοθεί γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, οι ΔΔΕ και ΠΔΕ θα έχουν προθεσμία να δηλώσουν τα οργανικά κενά μέχρι μέσα Μαρτίου (πιθανά στις 13), καθώς στις 12 του μηνός είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις ανακλήσεις των αιτήσεων παραίτησης. Οι συνεδριάσεις για τις μεταθέσεις του 2024 θα ξεκινήσουν στα τέλη Φεβρουαρίου. Προηγούνται οι συνεδριάσεις που αφορούν τις ειδικές κατηγορίες, τα Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Διαπολιτισμικά σχολεία. Η ανακοίνωση των μεταθέσεων αναμένεται στο δεύτερο μισό του Μαρτίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 7 Φεβρουαρίου, μία μέρα πριν τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, ο Υπουργός Παιδείας κατέθεσε αγωγή κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) για την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση, ώστε να κριθεί παράνομη. Πήρε αναβολή για τις 16/02 και πιθανά να πάρει εκ νέου αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων ως τις 26/02.

Το Υπουργείο, για άλλη μια φορά,  επιχειρεί να κάμψει τη μαζική αντίδραση του κλάδου. Επιχειρεί (ξανά), μέσω δικαστικών αποφάσεων να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες έχουν απορριφθεί από την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.

Τάσεις και προοπτικές | Εκτίμηση αποχωρήσεων του κλάδου ΠΕ/70 Δασκάλων κατά τα έτη 2025-2040

Όλοι/ες μαζί , σαν μια γροθιά, πιο συσπειρωμένοι/ες από ποτέ, οφείλουμε να δώσουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ, ότι ο κλάδος δεν συναινεί στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, μπορούμε να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στα σχέδιά τους να αλλάξουν το σχολείο προς το χειρότερο.

Καλούμε πλέον όλες και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να υπογράψουν τις δηλώσεις της απεργίας – αποχής που υπάρχουν σε κάθε σχολική μονάδα.

Καλούμε τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή μιας και στη νέα φάση της ενεργοποίησης του σταδίου Α2, να μην επιτρέψουν στο ΥΠΑΙΘΑ να τους χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης.

Εκκαθαρισμένοι πίνακες εκπαιδευτικών: Τι πρέπει να προσέξετε

Το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα των ημερών είναι ότι η νέα γενιά αντιστέκεται σθεναρά στα σχέδια της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών – μη κρατικών πανεπιστημίων.  Στις 8 Φεβρουαρίου ήταν η 5η κατά σειρά Πέμπτη που φοιτητές, μαθητές, μαζί με εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους  κατέβαιναν στους δρόμους, και έστελναν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι είναι αντίθετοι στα ιδιωτικά ΑΕΙ. Στην Αθήνα, η κινητοποίηση ήταν η μαζικότερη των τελευταίων ετών και φυσικά έπεται συνέχεια!

 

Οργή και στους πανεπιστημιακούς έχουν προκαλέσει οι ενέργειες της κυβέρνησης, όπως η ευθεία παρέμβαση της στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και η επέμβαση εισαγγελέων για το ζήτημα των διαδικτυακών εξετάσεων, μια διαδικασία που όφειλε να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των πανεπιστημίων. Ακόμα και η Σύνοδος Πρυτάνεων τάχθηκε με ανακοίνωσή της υπέρ του αυτοδιοίκητου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα πανεπιστήμια, ενώ εκατοντάδες είναι οι πανεπιστημιακοί που αντιδρούν στις εγκυκλίους της κυβέρνησης και απορρίπτουν τις διαδικτυακές εξετάσεις, παρά την εισαγγελική παρέμβαση.

Μέσα σε όλο αυτόν τον κυκεώνα, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου γίνεται η ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα, θα συζητηθούν διεξοδικά όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και θα ληφθούν αποφάσεις για την επόμενη μέρα του αγώνα.

 

Με συναδελφικούς, αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Θοδωρής Κατσωνόπουλος,

αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω