Β1 επιπέδου ΤΠΕ E-WALL

Β1 επιπέδου ΤΠΕ / Τέλη Ιανουαρίου οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στα τέλη Ιανουαρίου 2024 οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες προετοιμασίας της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, σε συνέχεια της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων με έναρξη στις αρχές Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Β΄ κύκλος» ΕΠ ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020, που υλοποιείται από το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος» (τελικός δικαιούχος) σε συνεργασία με το Ι.Ε.Π. (συμπράττων φορέας).

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν (με νέα σχετική ανακοίνωση) στις επόμενες ημέρεςνα υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης, ενώ τα μαθήματα προβλέπεται να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2024. Σημαντικά πλήκτρα συντόμευσης για τον υπολογιστή

Δημοφιλή!!  Ενημέρωση για την Επιστροφή της Καταργηθείσας Κράτησης 1% υπέρ Τ.Π.Δ.Υ.

Η Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. συνιστά εισαγωγική επιμόρφωση σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης Τ.Π.Ε. και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, ενώ μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει σε αυτή, περισσότεροι από 30.000 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα. Ακολουθείται από την Επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε., η οποία συνιστά προχωρημένη επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη και ολοκληρώνει τις σχετικές γνώσεις και ικανότητες των εκπαιδευτικών. Ψηφιακή Υπογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω του gov.gr / Οδηγός βήμα βήμα

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. έχει διάρκεια 36 ώρες και υλοποιείται σε 12 εβδομάδες, ανά «συστάδα» ομοίων ή «συναφών» κλάδων εκπαιδευτικών (σε 13 διακριτές «συστάδες» κλάδων εκπαιδευτικών, στις οποίες εντάσσονται όλοι οι κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικών). Υλοποιείται με βάση το «μεικτό μοντέλο» επιμόρφωσης ώστε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής και απασχόλησής τους, δηλαδή με συνδυασμό, κατά περίπτωση, ενός αριθμού δια ζώσης συνεδριών που λαμβάνουν χώρα σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.), σύγχρονων εξ αποστάσεως συνεδριών με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαχείρισης εικονικής τάξης, καθώς και ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων.

Δημοφιλή!!  Κάνουμε #Block στον Εκφοβισμό / Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση από το ΚΜΟΠ

Στο ανανεωμένο περιεχόμενο της επιμόρφωσης περιλαμβάνονται: εισαγωγή στην εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε., εργαλεία – περιβάλλοντα που ενθαρρύνουν τη συνεργατικότητα και τη συμμετοχικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκπαιδευτικές πλατφόρμες και αποθετήρια, εκπαιδευτικά κοινωνικά δίκτυα, περιβάλλοντα παρουσίασης και σύγχρονα λογισμικά γενικής χρήσης, θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης διαδραστικών πινάκων, ασφάλειας διαδικτύου και ψηφιακής πολιτειότητας, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με αξιοποίηση των παραπάνω. Επίσης, περιλαμβάνονται θέματα που άπτονται των τεχνολογικών και παιδαγωγικών εξελίξεων, όπως οι αναδυόμενες τεχνολογίες (Τεχνητή Νοημοσύνη – AI, Εικονική/Επαυξημένη Πραγματικότητα – VR/AR, Internet of Things – IoT, Robotics κ.α.) και οι σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις (STEAM κ.α.).

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., την παρούσα περίοδο επιμόρφωσης και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, είναι διαθέσιμες στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που είναι διαθέσιμο εδώ.

Δημοφιλή!!  Δωρεάν Χρήση της Διαδικτυακής Υπηρεσίας ORS για Καταγραφή Απουσιών και Ημερήσιας Ύλης

Για άμεση ενημέρωση, διευκρινίσεις, καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής εκπαιδευτικών, τη διεξαγωγή των προγραμμάτων επιμόρφωσης κ.α., οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκέπτονται την Πύλη Ενημέρωσης της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-pimorfosi.cti.gr

ώστε να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται εκεί ή/και να υποβάλλουν τυχόν ερωτήματα ηλεκτρονικά στην υπηρεσία υποστήριξης Help Desk της Πράξης. Οι καλύτερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την τάξη – Εξοικονομήστε χρόνο και αυξήστε τη συμμετοχή των μαθητών

 

Επιμόρφωση Α’ – Β’ Επιπέδου ΤΠΕ

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω