avatars 2858669 1280 E-WALL

ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ/ΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ/ΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά σοβαρότατων τραυματισμών εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου

Είχαμε τη νηπιαγωγό στον Πύργο που λιποθύμησε και δεν υπήρχε άλλη νηπιαγωγός στη σχολική μονάδα για να τη βοηθήσει, ενημερωθήκαμε για τη νηπιαγωγό στην περιοχή του Ζωγράφου που έσπασε το πόδι της στο προαύλιο του νηπιαγωγείου, για τον σοβαρότατο τραυματισμό συναδέλφισσας νεοδιόριστης σε νηπιαγωγείο  σε άλλη περιοχή της Αθήνας, αλλά και το περιστατικό με αναπληρώτρια συναδέλφισσα ειδικής αγωγής στη Μύκονο. Εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών | Διδακτικό και εργασιακό ωράριο, Εφημερία αναπληρωτών, άδειες, υπερωρίες κ.α

Το ατύχημα συνέβη μέσα στον χώρο του σχολείου, η συναδέλφισσα τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο πόδι και θα χρειαστούν συνολικά τρεις μήνες για να επιστρέψει στην εργασία της. Όμως, η αναρρωτική άδεια που δικαιούται για το σοβαρό εργατικό της ατύχημα ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός είναι μόλις 15 ημέρες, και για τις υπόλοιπες ημέρες που χρειάζεται για αποκατάσταση, της αφαιρούνται μόρια προϋπηρεσίας, ένσημα και χρήματα από τη μισθοδοσία της. Δηλαδή, όχι μόνο δεν αποζημιώνεται, αλλά καλείται να χρεωθεί όλα αυτά και επιπλέον όλα τα ιατρικά και μεταφορικά έξοδα, μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό στον χώρο της εργασίας της, εξαιτίας του αναχρονιστικού και άδικου εργασιακού καθεστώτος που βιώνουν οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας.

Ουσιαστικά, αποτελεί τιμωρητική διάταξη το όριο των 15 ημερών για αναρρωτική άδεια και οι συνέπειες που ακολουθούν, όπως περικοπή του μισθού και προϋπηρεσίας. Επιτέλους οι αναπληρωτ(ρι)ες και  δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικοί β’ κατηγορίας και δεν είναι δυνατόν να στερούνται στοιχειωδών δικαιωμάτων. Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023

Επιπλέον, η συγκεκριμένη περίπτωση της συναδέλφισσας, αλλά και οι άλλες που έχουν συμβεί σε σχολεία, συγκαταλέγονται στα εργατικά ατυχήματα.

Καλούμε τη ΔΟΕ, με τη συνδρομή της νομικής της συμβούλου, να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

Ζητάμε απ’το ΥΠΑΙΘΑ να πράξει τα αυτονόητα, στρέφοντας την προσοχή του στα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και παίρνοντας όλα τα απαραίτητα  μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και για την ουσιαστική αναβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών.

Διεκδικούμε:

  • Παροχή ολόκληρης της απαιτούμενης αναρρωτικής άδειας, χωρίς περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας στις αναπληρώτριες                 συναδέλφους που υπέστησαν εργατικό ατύχημα.
  • ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΡΟΣ, ΑΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                ΤΟΥ!
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με  των μόνιμων συναδέλφων τους.
  • Επαρκή στελέχωση των σχολείων με όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  •  Κτίρια σύγχρονα και ασφαλή.
  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα / Στο Νηπιαγωγείο αναλογία εκπαιδευτικών-μαθητών 1 προς 15.
  •  Σε νηπιαγωγεία με μικρότερο αριθμό των 15 μαθητών/τριών τοποθέτηση μιας/ενός ακόμα νηπιαγωγού.
  • Εξίσωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών ολιγοθέσιων σχολείων με το ωράριο των υπόλοιπων         εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και όλων των εκπαιδευτικών της Π.Ε. με εκείνων της Δ.Ε.

Πιερακάκης για αποτύπωση κενών & προσλήψεις αναπληρωτών / Επεξεργάζονται νέο πρόγραμμα “κόφτη κενών” στο ΥΠΑΙΘΑ!

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

 

Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος  Μουκατεμίδης – Ιωαννίδης

Η  Γραμματέας

Αικατερίνη Ξενάκη

 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω