9b711be6 a76e 48e5 a309 d9c560759abe E-WALL

Οι αναπληρωτές ως τα παιδιά ενός κατώτερου θεού…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι αναπληρωτές ως τα παιδιά ενός κατώτερου θεού…

Ακολουθεί η Επιστολή της ΠΕΚ

Μετά και από την νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών και αναπληρωτριών εκπαιδευτικών η υπόθεση του θεσμού αυτού και το πώς αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι που τον υπηρετούν γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ… Η αλήθεια είναι μία και προφανής: Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης. Αντιμετωπίζονται όμως από την πολιτική ηγεσία ως μέρος μιας πραγματικότητας που το εκπαιδευτικό σύστημα κρύβει κάτω από το χαλί.

Καθαρά ποσά των μόνιμων εκπαιδευτικών (πίνακας) – Ποιες κρατήσεις καταργούνται από 1/1/2023 στη μισθοδοσία για αναπληρωτές & μόνιμους εκπαιδευτικούς

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Αναβάθμιση / ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ – ΑΜΩ – ΑΠΩ

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

 • Η ανάγκη για διορισμούς στην εκπαίδευση είναι επιτακτική και η αποκατάσταση των ανθρώπων που με τη δουλειά τους και την παρουσία τους στήριξαν τα σχολεία σε δύσκολους καιρούς, είναι ζήτημα τόσο δικαιοσύνης αλλά και διασφάλισης της ουσιαστικής λειτουργίας των σχολείων.

 • Είναι ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια και πρόσβαση όλων στα δεδομένα ως προς τις τοποθετήσεις στις διάφορες διευθύνσεις. Το κλειδί είναι η εξασφάλιση της ανοιχτότητας των δεδομένων μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

 • Μετακίνηση και Στέγαση. Μεγάλο μέρος καλούνται να υπηρετήσουν σε τουριστικές ή δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές όπου το θέμα της στέγασης αλλά και των μετακινήσεων είναι εξαιρετικά οξυμμένο.

 1. Επίδομα ενοικίου από κονδύλι που θα παρέχει στους δήμους ο προϋπολογισμός ή δημιουργία κατοικιών για όσους υπηρετούν στις περιοχές αυτές. 

 2. Ειδικές εκπτώσεις μετακίνησης σε περιόδους σχολικών διακοπών για μετάβαση κ επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας, τόσο στα ακτοπλοϊκά, όσο και στα αεροπορικά εισιτήρια

 • Να αναπλαισιωθεί το νομικό καθεστώς που αφορά ζητήματα ασφαλιστικών δικαιωμάτων αλλά και εργασιακών συνθηκών(επίδομα ανεργίας, δικαιώματα αδειών) ώστε να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα.

 • Συνεξέταση αιτήσεων συζύγων ή ΜΣΣυμβίωσης, προκειμένου να μην ¨διαλύονται¨ ζευγάρια και να στηρίζεται η οικογένεια.

 • Αύξηση αποζημίωσης οδοιπορικών και συντομότερη καταβολή τους 

 • Περιορισμός των σχολείων υπηρεσίας σε 2 

 • Για κενά που προκύπτουν ανάμεσα στις φάσεις πρόσληψης δυνατότητα βελτίωσης θέσης

 • Πλήρης ψηφιοποίηση της διαδικασίας υποβολής δικαιολογητικών με βάση δεδομένων 

 • Καταβολή μισθοδοσίας με το σωστό ΜΚ από τον πρώτο μήνα πρόσληψης εφόσον είναι γνωστή κ πιστοποιημένη η προϋπηρεσία στο ΟΠΣΥΔ.

Είναι ώρα για αλλαγή πολιτικής.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω