ask 1014060 1280 E-WALL

Συνεχίζονται τα Εργατικά ατυχήματα / Συνεχίζει και το ΥΠΑΙΘΑ να αντιμετωπίζει τους “αναπληρωτές εκπαιδευτικούς” ως εργαζομένους Β κατηγορίας!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζονται τα Εργατικά ατυχήματα / Συνεχίζει και το ΥΠΑΙΘΑ να αντιμετωπίζει τους “αναπληρωτές εκπαιδευτικούς” ως εργαζομένους Β κατηγορίας!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ για τον αναπληρωτή εκπαιδευτικό ΠΕ11 και το εργατικό ατύχημα

Σύμφωνα με το άρθρο 22 του Συντάγματος «Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού». Με τον χαρακτηρισμένο από την απερχόμενη Υπουργό Παιδείας «στρεβλό θεσμό του αναπληρωτή» όμως, φαίνεται ότι οι επιταγές του Συντάγματος αγνοούνται επιδεικτικά! Το δικαίωμα στην εργασία χάνεται, αν κάποιος συνάδελφος αναπληρωτής εκπαιδευτικός χρειαστεί να απουσιάσει από την εργασία του περισσότερο από 15 ημέρες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο και την εκπαιδευτική κοινότητα, ακόμα και αν η απουσία του οφείλεται σε χαρακτηρισμένο νόμιμα ως εργατικό ατύχημα. Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023

Την Δευτέρα 13/11/2023 σε προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση του Συμβούλου Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Αν. Αττικής, συνάδελφος αναπληρωτής εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 και μέλος της Ένωσής μας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην προαναφερθείσα συνάντηση στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου του ΓΕΛ του Αγίου Στεφάνου. Αν και συστήνεται από τους εξειδικευμένους ιατρούς ορθοπεδικούς χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης και στη συνέχεια η λήψη της προβλεπόμενης αναρρωτικής άδειας αποκατάστασης, η Υπηρεσία ενημέρωσε τον συνάδελφο ότι οι ημέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται συνολικά, μέχρι τη λήξη της σύμβασής του είναι μόνο 15 και ουσιαστικά τον εξαναγκάζουν να διαλέξει ανάμεσα στην υγεία και την εργασία του! Επικαιροποιημένος Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή εκπαιδευτικό 2023!!

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί η ιδιαιτερότητα της διεξαγωγής του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, στο οποίο ο διδάσκων καθηγητής είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες και επιδεικνύει ο ίδιος τις περισσότερες φορές την υποδειγματική εκτέλεση κάποιας κινητικής δραστηριότητας. Ασφαλώς αν υπήρχαν σε κάθε σχολικό συγκρότημα καλοσυντηρημένες αθλητικές εγκαταστάσεις και κατάλληλο αθλητικό υλικό, οι οποίες θα άμβλυναν την αρνητική επιρροή από την ύπαρξη ακραίων ή μη κατάλληλων καιρικών φαινομένων για άθληση, τότε και οι μαθητές θα συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο μάθημα και ο καθηγητής φυσικής αγωγής θα είχε πιο εύκολο έργο να επιτελέσει.
Η Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. θεωρεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και κύριο μέλημα της πολιτείας και του ΥΠΑΙΘΑ την πρόληψη και αντιμετώπιση των εργατικών κινδύνων και την ισότιμη προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εκπαιδευτικών στην εργασία, είτε αυτοί είναι αναπληρωτές, είτε μόνιμοι στη θεμελιώδη αρχή της ισότητας των εργαζομένων. Δεν είμαστε άτρωτοι, δεν είμαστε αναλώσιμοι!

Η διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στους κινδύνους τραυματισμού που ελλοχεύον λόγω κακοτεχνίας, λόγω έλλειψης κατάλληλων υποδομών-εγκαταστάσεων και χρήσης ακατάλληλου εξοπλισμού στο σχολικό περιβάλλον, είναι μια μελέτη που θα έπρεπε να έχει γίνει χθες και ταυτόχρονα να προτείνονται λύσεις θεραπείας. Οι προαναφερόμενοι παράγοντες κινδύνου ασκούν μεγάλη επίδραση στην υγιεινή και την ασφάλεια της εργασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσα από την εκδήλωση τραυματισμών, ασθενειών και λοιπών συμπτωμάτων υγείας, ανεξαρτήτως της εργασιακής της σχέσης και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ θα πρέπει να παρέμβει άμεσα με διορθωτικές κινήσεις!

Με τιμή,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΧΙΝΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛΜΠΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ
* Οι υπογραφές εμφανίζονται στο πρωτότυπο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Καλωσήρθατε στη Γαλέρα των αναπληρωτών

Εργατικό ατύχημα αναπληρώτριας εκπαιδευτικού –  Κατάφωρη αδικία και με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα σε ένα κράτος που μόνο απαιτήσεις έχει από τους εργαζόμενούς του

Κράτος και ΥΠΑΙΘA «τιμωρούν» αναπληρώτρια νηπιαγωγό που έπαθε εργατικό ατύχημα σε νηπιαγωγείο

 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω